Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
11. 11. 2018,
23.50

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58

Natisni članek

Petar Stojanović Benjamin Verbič Kevin Kampl Josip Iličić Jan Oblak Jan Oblak Luka Elsner Slaviša Stojanović slovenski nogometaši na delu v tujini

Nedelja, 11. 11. 2018, 23.50

5 let, 5 mesecev

Slovenski nogometaši na delu v tujini

Fantastična predstava Iličića, Šporar od gola do izključitve, eksplozija slovenskih strelcev #video

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58

Začasni selektor Igor Benedejčič konec tedna podrobno spremlja nastope slovenskih legionarjev. Josip Iličić je z dvema podajama pomagal Atalanti do visoke zmage nad Interjem Samirja Handanovića (4:1), Miha Zajc je pomagal Empoliju do zmage z zadetkom, med strelce se je ponovno vpisal Andraž Šporar, ki pa je tudi prejel rdeči karton, v polno je zadel tudi Benjamin Verbič. Jasmin Kurtić se je po daljši odsotnosti vrnil na igrišče, Lovro Bizjak je dočakal strelski prvenec v Rusiji.

Slovenska trenerja na delu v tujini:

Stojanović se je po veliki napaki vratarja opravičil navijačem

Slaviša Stojanović lahko v soboto popelje Levski na vrh bolgarskega prvenstva. | Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort Slaviša Stojanović lahko v soboto popelje Levski na vrh bolgarskega prvenstva. Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort Sofijski Levski, ki ga v tej sezoni vodi nekdanji slovenski selektor Slaviša Stojanović, je v soboto ostal brez točk.

V 15. krogu bolgarskega prvenstva je gostoval v Varni, kjer je v tej sezoni že izpadel iz pokalnega tekmovanja. Poskušal se je maščevati moštvu Černo more, a ponovno ostal praznih rok. Stojanovićeva četa je v mestu ob Črnem morju izgubila z 0:1 in zapravila priložnost, da bi najmanj za en dan zasedla prvo mesto.

"Opravičujem se vsem navijačem, ki so prišli v Varno. Nismo odigrali tako, kot smo si želeli," je dejal nekdanji selektor Slovenije po bolečem porazu. Odkar je trener Levskega, doživlja poraze le na gostovanjih.

Vrhunci dvoboja v Varni, napaka vratarja od 0:14 dalje:

V Varno je prišlo okrog 3.500 navijačev Levskega, ki pa so bili nezadovoljni z razpletom. Stojanović je bil zelo razočaran nad načinom, kako so gostitelji dosegli zadetek. Takrat si je veliko napako privoščil vratar. Slovaški čuvaj mreže Martin Polaček je storil napako in podaril žogo v vročem območju gostiteljem, ki so v nadaljevanju akcije dosegli edini gol na tekmi. "Takšne napake si ne privoščijo niti 15-letni vratarji," je bil po poročanju bolgarskega Sportala nezadovoljen Ljubljančan.

Vodilni Ludogorec, ki ima pred Levskim točko prednosti (in tekmo manj), bo dvoboj 15. kroga odigral v nedeljo, ko bo doma pričakal četrtouvrščenega Beroe iz Stare Zagore. Stojanović je po porazu poskušal pomiriti navijače, da boj za naslov še zdaleč ni izgubljena in da bo do konca prvenstva še veliko tekem.

Elsner po dolgem času ostal praznih rok

Luka Elsner je v Belgiji prekinil niz neporaženosti, ki je trajal vse od konca avgusta. | Foto: Sportida Luka Elsner je v Belgiji prekinil niz neporaženosti, ki je trajal vse od konca avgusta. Foto: Sportida Belgijski drugoligaški klub Union Saint-Gilloise je v petek  v derbiju najboljših ekip druge belgijske lige v 14. krogu gostoval pri vodilnem Mechelenu in izgubil z 1:2.

Union je pod vodstvom Luke Elsnerja s tem prekinil izjemen niz neporaženosti, ki je trajal vse od 31. avgusta. Od takrat so na desetih tekmah vknjižili sedem zmag in tri remije, se v pokalu uvrstili med 16 najboljših, v petek pa ostali praznih rok v derbiju kroga in povečali zaostanek za Mechelenom na šest točk.

"Čestitke Mechelenu za prvo lovoriko," je dejal 36-letni slovenski strateg. Mechelen je namreč zmagovalec prvega dela tekmovanja (v drugi belgijski ligi nastopa osem klubov), tako da si je že priigral sodelovanje v kvalifikacijah za preboj v prvo ligo. Zdaj čaka Union še drugič 14 krogov. Če bo tokrat zmagovalec Elsnerjeva četa, se bo z Mechelenom neposredno v kvalifikacijah udarila za mesto v prvi belgijski ligi. Če bo visoko, bo ob koncu sezone sodelovala tudi v kvalifikacijah za nastop v ligi Europa! 

Slovenski reprezentanti na delu v tujini:

Jan Oblak je v tej sezoni v španskem prvenstvu po novem prejel osem zadetkov. Toliko jih je (s tekmo manj) prejel le še Espanyol. | Foto: Getty Images Jan Oblak je v tej sezoni v španskem prvenstvu po novem prejel osem zadetkov. Toliko jih je (s tekmo manj) prejel le še Espanyol. Foto: Getty Images

Vratarji:

Vid Belec: Sampdoria, pri kateri Mariborčan še čaka na prve minute v sezoni, je v nedeljo v tekmi 12. kroga italijanskega prvenstva izgubila na Olimpijskem stadionu pri Romi, ki je med tednom v ligi prvakov pokvarila načrte Jaki Bijolu in moskovskemu CSKA. Roma je zmagala s 4:1, Belec, ki je letos stal med slovenskima vratnicama na vseh reprezentančnih tekmah, pa je znova spremljal tekmo s klopi za rezervne igralce.

Jan Koprivec: Pafos je v soboto v derbiju začelja 9. kroga ciprskega prvenstva doživel hud udarec. Gostoval je pri zadnjeuvrščenem moštvu Ermis Aradippou in izgubil z 0:3. Izkušeni primorski vratar je še vedno poškodovan, tako da ni kandidiral za nastop. Pafos je v tej sezoni zbral le pet točk, po novem zaseda predzadnje mesto.

Matic Kotnik: Panionios je v soboto v desetem krogu grškega prvenstva na gostovanju pri četrtouvrščenem Xanthiju zmagal z 1:0. Nekdanji prvi čuvaj mreže pri Celjanih je branil vso tekmo.

Jan Oblak: Atletico Madrid je v soboto v 12. krogu na domačem stadionu Wanda Metropolitano premagal Athletic Bilbao, navijači pa so spremljali razburljivo tekmo, v kateri so si lahko po srečnem koncu dali duška. Škofjeločan je prejel dva zadetka, obakrat ga je premagal Inaki Williams, a je njegovo moštvo vseeno zmagalo s 3:2 in obdržalo stik z vrhom španskega prvenstva.

Oblak je moral prvič po žogo v svojo mrežo v 36. minuti, ko je žoga zadela vratnico, nato pa se kotalila po golovi črti, nakar jo je napadalec Athletica potisnil v mrežo. To je bil sploh prvi zadetek, ki ga je prejel v tej sezoni v la ligi v prvem delu tekme. Williams je tako prekinil izjemen niz nesojenega prvega vratarja slovenske izbrane vrste, ki se je v drugem polčasu znova znašel v težavah.

Oblak je v 58. minuti preprečil vodstvo Athletica z 2:0:

Sprva je rešil soigralce, ko je z izjemnim posredovanjem preprečil Williamsu povišanje prednosti Athletica na 2:0, nato je Thomas izenačil na 1:1, a je Williams z natančnim strelom ponovno prisilil Oblaka k predaji. Sledil pa je preobrat. Rdeče-beli so zadeli še dvakrat, kapetan Diego Godin je v sodnikovem podaljšku zagotovil zmago s 3:2.

Madridski velikan s tekmo več za vodilno Barcelono zaostaja le še točko. Za Oblakom so zanimivi dnevi. V torek je še stotič ohranil mrežo nedotaknjeno na tekmi Atletica in porušil klubski rekord, po štirih krogih lige prvakov pa je statistično gledano najmanj uspešen vratar lige prvakov.

Miha Blažič je s Ferencvarošem nepričakovano izgubil pri zadnjeuvrščenem klubu v madžarskem prvenstvu. | Foto: Reuters Miha Blažič je s Ferencvarošem nepričakovano izgubil pri zadnjeuvrščenem klubu v madžarskem prvenstvu. Foto: Reuters

Branilci:

Kenan Bajrić: Vodilni slovaški prvoligaški klub Slovan iz Bratislave je v nedeljo v 15. krogu slovaškega prvenstva gostoval pri Nitri in zmagal z 2:1. Pred najbližjim zasledovalcem na lestvici (DAC 1904 Dunajska Streda) je zadržal šest točk prednosti, tako da je vse bližje jesenskemu naslovu. Ljubljančan je odigral vso tekmo.

Jure Balkovec: Hellas Verona je v nedeljo v 12. krogu druge italijanske lige gostovala pri Brescii in ostala brez točk. Izgubila je z 2:4. Belokranjec je dvoboj spremljal s klopi za rezervne igralce.

Miha Blažič: vodilni madžarski prvoligaš Ferencvaroš je v soboto v 14. krogu prvenstva gostoval pri zadnjeuvrščenem Haladasu, ki je do te tekme osvojil le pet točk. Velikan iz Budimpešte, za katerega Primorec redno igra, jih je kar šestkrat več. Zato je madžarsko javnost zelo presenetil poraz Ferencvaroša (0:1). Blažič je odigral vso tekmo. 

Matija Boben: za Rostov v Rusiji v tej sezoni ni odigral niti ene prvenstvene minute, je pa edinkrat nastopil v pokalu. V soboto je Rostov v 14. kroga ruskega prvenstva doma remiziral z Dinamom iz Moskve (0:0), Primorca pa ni bilo niti na klopi.

Antonio Delamea Mlinar: New England Revolution je končal sezono v ligi MLS po rednem delu. Osvojil je osmo mesto vzhodne konference. Šesto mesto, ki prinaša dodatne tekme za play-off, je zgrešil za devet točk. Slovenski branilec je sezono končal z 18 prvenstvenimi nastopi v 34 krogih. Vodstvo kluba je prepričal, da mu zaupa tudi v prihodnje, saj je podaljšal pogodbo še za eno leto. Na igriščih v ZDA in Kanadi bo nastopil tudi prihodnje leto, tako da bo imela Slovenija znova svojega predstavnika v ligi MLS.

Erik Janža: Osijek, ki je v hrvaški prvi ligi trenutno tretji, je v 14. krogu hrvaškega prvenstva uresničil cilj in v soboto v gosteh premagal Slaven Belupo z 2:0. Prekmurec je v Koprivnici odigral vso tekmo. Slavonci za vodilnim Dinamom iz Zagreba zaostajajo devet točk.

Bojan Jokić: Kapetan Ufe, hkrati tudi kapetan slovenske reprezentance, ima še vedno težave z zdravjem. Soigralcem ni mogel pomagati v 12. krogu ruskega prvenstva, ko je Ufa doma v nedeljo premagala Spartak iz Moskve z 2:0. Evropski krvnik Domžal je z dragoceno zmago v ruskem prvenstvu na lestvici prehitel Anži in se znebil 15. mesta, ki ob koncu sezone pelje v drugo ligo. Jokić je na dvoboju zaploskal rojaku Lovru Bizjaku, ki je dočakal strelski prvenec in v zadnji minuti postavil končni rezultat 2:0.

Luka Krajnc: Frosinone je v uvodni tekmi 12. kroga italijanskega prvenstva v petek doma remiziral s Fiorentino (1:1). Do 89. minute je bil v izgubljenem položaju, saj je zaostajal z 0:1, nato pa je Andrea Pinamonti postavil končni rezultat 1:1. Frosinone je v tej sezoni osvojil šele sedem točk, na lestvici pa je na nevarnem 18. mestu, tako da ga čaka krčevit boj za obstanek. Štajerec je dvoboj spremljal s klopi za rezervne igralce.

Miha Mevlja: izkušeni slovenski branilec je v četrtek po dolgem času branil barve Zenita na igrišču, v nedeljo, ko je Zenit v derbiju 14. kroga izgubil s podprvakom CSKA Moskva (0:2), pa ni dočakal priložnosti. Bogati klub iz St. Peterburga ima pred najbližjim zasledovalcem Krasnodarjem pet točk prednosti, CSKA, za katerega je Jaka Bijol igral vso tekmo, pa zaostaja osem točk.

Nemanja Mitrović: Jagiellonia Bialystok je v nedeljo v zadnji tekmi 15. kroga poljskega prvenstva doma remizirala z Lechom iz Poznana (2:2). Rumeno-rdeči ostajajo na drugem mestu, zaostanek za vodilno Lechio iz Gdanska pa po novem znaša tri točke. Ljubljančan je odigral vso tekmo.

Evrogol Bruna Petkovića na zagrebškem derbiju:

Petar Stojanović: vodilni hrvaški prvoligaš Dinamo Zagreb, ki odlično nastopa tudi v ligi Europa, saj si je po štirih krogih z maksimalnim izkupičkom 12 točk že zagotovil napredovanje, tako da bo po 49 sušnih letih spomladi nastopil v Evropi, je v derbiju 14. kroga premagal mestnega tekmeca Lokomotivo (1:0). S klubom, ki v tej sezoni blesti in trenutno zaseda drugo mesto, je v zadnjih letih tesno povezan. Ljubljančan ni kandidiral za dvoboj, je pa zaploskal soigralcu Brunu Petkoviću, ki je v prvem polčasu dosegel prelep zadetek s škarjicami. Trener Dinama Nenad Bjelica je spočil skoraj večino ekipe, ki je v četrtek nastopila v Evropi. Nastopili so le trije, med njimi pa ni bilo slovenskega reprezentanta.

Aljaž Struna: Palermo je v nedeljo v derbiju 12. kroga druge italijanske lige premagal Pescaro s 3:0 in prevzel vodilni položaj na lestvici. Ima dve točki prednosti pred Pescaro, a tudi tekmo manj. Pirančan je odigral vso tekmo in v zadnji minuti prejel rumeni karton.

Nejc Skubic: Konyaspor je v soboto v 12. krogu turškega prvenstva doma premagal moštvo Ankaragucu z 2:0. Nekdanji kapetan Domžal je odigral vso tekmo.

Kevin Kampl je visoko premagal nekdanjega delodajalca iz Leverkusna, ki ga je prodal Leipzigu za 20 milijonov evrov. | Foto: Getty Images Kevin Kampl je visoko premagal nekdanjega delodajalca iz Leverkusna, ki ga je prodal Leipzigu za 20 milijonov evrov. Foto: Getty Images

Vezisti:

Jaka Bijol: vzpenjajoči se zvezdnik slovenskega nogometa je v nedeljo v derbiju 14. kroga ruskega prvenstva dosegel odmeven uspeh. Premagal je vodilni Zenit iz Sankt Peterburga (2:0) in zaostanek za njim znižal na osem točk.

Domen Črnigoj: Lugano je v soboto v 14. krogu švicarskega prvenstva na domačem igrišču izkusil boleč poraz proti Luzernu (1:4). Primorec je dvoboj spremljal s klopi za rezervne igralce.

Josip Iličić: Atalanta je v 12. krogu italijanskega prvenstva v času nedeljskega kosila spravila na kolena milanski Inter, ki je bil v zadnjem obdobju na Apeninskem polotoku strah in trepet serie A, saj je nanizal sedem zmag. V Bergamu je izgubil kar z 1:4, Kranjčan, ki so ga poleti pestile zdravstvene težave in po vrnitvi na igrišču navdušuje navijače, pa je odigral vso tekmo.

Vrhunci srečanja v Bergamu:

Prispeval je podajo za drugi in tretji zadetek Interja, s tem pa nekdanjega soigralca v reprezentanci Samirja Handanovića, ki blesti v ligi prvakov, spravil v slabo voljo. Nekdanji nogometaš Interblocka in Maribora je bil zelo razigran za igro, proti vratom Interja je usmeril več strelov. Ob koncu prvega dela je Ljubljančan ubranil njegov strel z neposredne bližine, v 21. minuti pa je zapravil izjemno priložnost, ko bi moral ob desni vratnici le še potisniti žogo v nebranjeni del mreže, a jo je v najbolj neprimernem trenutku zgrešil.

Zapravljena priložnost Josipa Iličića, ki je prek spleta hitro obkrožila svet:

To pa ni pokvarilo njegove mojstrske izvedbe, za katero si je proti Interju prislužil visoke ocene. Ko ga v tej sezoni ni bilo v začetni postavi Atalante, njegov klub na šestih tekmah sploh ni zmagal, dosegel pa le dva zadetka. Odkar se je Kranjčan vrnil in zaigral od prve minute, je Atalanta na štirih tekmah štirikrat zmagala, dosegla pa kar 14 golov!

Kevin Kampl: RB Leipzig je v nedeljo v predzadnji tekmi 11. kroga nemškega prvenstva doma nadigral Bayer Leverkusen (3:0). Svetlolasi Slovenec, rojen v Nemčiji, ki je v četrtek presenetil slovensko javnost z odločitvijo, da ne bo več oblekel državnega dresa, je tako premagal nekdanji klub. Rdeči biki so sicer v četrtek v Glasgowu pri Celticu (1:2) prekinili niz desetih tekem brez poraza. Tretjeuvrščeni RB Leipzig za vodilno Borussio Dortmund zaostaja pet točk.

Rene Krhin: Nantes je po prihodu novega trenerja Vahida Halilhodžića v dobri formi. Dobil je štiri tekme zapored, v nedeljo pa remiziral na gostovanju pri Rennesu (1:1). Na lestvici se je povzpel na deseto mesto. Štajerec je srečanje spremljal na klopi za rezervne igralce.

Jasmin Kurtić: izkušeni slovenski reprezentant je zaradi zloma komolca počival več mesecev, v soboto pa se je na tekmi 12. kroga italijanskega prvenstva vrnil na igrišče. SPAL je doma v Ferrari remiziral proti Cagliarju. Belokranjec je v igro vstopil v 54. minuti, ko so gostitelji vodili z 1:0. Nato so prednost še podvojili, a so gostje s Sardinije le izenačili na 2:2. SPAL je v zadnjih osmih nastopih osvojil le štiri točke.

Žan Majer: za Rostov v Rusiji v tej sezoni ni odigral niti ene prvenstvene minute, je pa edinkrat nastopil v pokalu. V soboto je Rostov v 14. kroga ruskega prvenstva doma remiziral z Dinamom iz Moskve (0:0), Štajerca pa ni bilo niti na klopi.

Rajko Rotman: povratnik v izbrano vrsto je s Kayserisporjem v 12. krogu turškega prvenstva v soboto gostil velikana iz Istanbula in ostal praznih rok. Galatasaray, udeleženec lige prvakov, je zmagal s 3:0, Mariborčan pa je odigral vso tekmo.

Leo Štulac: Parma je v soboto v 12. krogu italijanskega prvenstva gostovala pri Torinu in navdušila navijače z zmago z 2:1. Gostje niso mogli računati na Koprčana, ki je počival zaradi kazni po prvem rdečem kartonu, odkar se je leta 2016 iz Slovenije preselil v Italijo.

Zadetek Benjamina Verbiča:

Benjamin Verbič: kijevski Dinamo, ki je med tednom znova navdušil v ligi Europa in tudi s pomočjo zadetka Vojničana doma premagal Rennes (3:1), je v domačem prvenstvu v Kijevu v nedeljo s 4:0 zlahka odpravil Mariupol (4:0). Vojničan je odigral 85 minut in se v 57. minuti na Olimpijskem stadionu, ki je lani gostil finale lige prvakov, vpisal med strelce. Dosegel je zadetek za 2:0. Za vodilnim Šahtarjem s tekmo več zaostaja pet točk.

Zadetek Mihe Zajca:

Miha Zajc: Empoli, ki se bori za obstanek v prvi italijanski ligi in je trenutno na 18. mestu, ki ob koncu sezone prinaša selitev med drugoligaše, je v nedeljo doma premagal soseda iz razpredelnice Udinese (2:1). Primorec je derbi začelja 12. kroga serie A zaznamoval z zadetkom, ko je v 41. minuti popeljal Empoli v vodstvo. Odigral je 60 minut, veselil pa se je že drugega zadetka v tej sezoni.

Andraž Šporar je na Slovaškem kralj strelcev. Dosegel je že 13 zadetkov, v naslednjem krogu pa zaradi kazni ne bo smel nastopiti. | Foto: Vid Ponikvar Andraž Šporar je na Slovaškem kralj strelcev. Dosegel je že 13 zadetkov, v naslednjem krogu pa zaradi kazni ne bo smel nastopiti. Foto: Vid Ponikvar

Napadalci:

Robert Berić: Krčan je za Saint Etienne v tej sezoni zbral le štiri nastope in le 83 minut igre. V soboto spet ni igral. Zeleni so v 13. krogu francoskega prvenstva doma premagali Reims (2:0), Berić pa je dvoboj spremljal s klopi za rezervne igralce. St. Etienne na lestvici zaseda visoko peto mesto.

Roman Bezjak: Jagiellonia Bialystok je v nedeljo v zadnji tekmi 15. kroga poljskega prvenstva doma remizirala z Lechom iz Poznana (2:2). Rumeno-rdeči za vodilno Lechio iz Gdanska zdaj zaostajajo tri točke. Korošec je v igro vstopil v 69. minuti.

Tim Matavž: Vitesse je v soboto v 12. krogu nizozemskega prvenstva doma premagal Utrecht (2:1). Primorec je zaradi hude poškodbe, ki jo je staknil prejšnji mesec, že končal jesenski del prvenstva, tako da ni mogel pomagati soigralcem.

Andraž Šporar: Vodilni slovaški prvoligaški klub Slovan iz Bratislave je v nedeljo v 15. krogu slovaškega prvenstva gostoval pri Nitri in zmagal z 2:1. Pred najbližjim zasledovalcem na lestvici (DAC 1904 Dunajska Streda) je zadržal šest točk prednosti, tako da je vse bližje jesenskemu naslovu. Ljubljančan se je ponovno vpisal med strelce. V 38. minuti je zadel v polno z bele točke. Na 15 tekmah je tako dosegel že 13 zadetkov in je z naskokom prvi strelec tekmovanja. V prihodnjem krogu ne bo mogel nastopiti, saj ga je sodnik v 61. minuti zaradi dveh rumenih kartonov poslal predčasno pod prho.

Na seznamu so nogometaši, ki so se znašli na prvem reprezentančnem seznamu zdaj že nekdanjega selektorja Tomaža Kavčiča za marčevski prijateljski tekmi proti Avstriji in Belorusiji, na drugem reprezentančnem seznamu konec maja za gostovanje proti Črni gori, na tretjem reprezentančnem seznamu za tekmi lige narodov proti Bolgariji in Cipru, na seznamu za oktobrski tekmi lige narodov proti Norveški in Cipru ter zadnjem seznamu Igorja Benedejčiča za novembrski tekmi proti Norveški in Bolgariji.

Preostali slovenski nogometaši, ki igrajo v tujini:

Prvi zadetek Jake Bizjaka za Ufo (pri 5:33):

Jon Gorenc Stanković (Huddersfield Town)

Anglija, 1. liga

Huddersfield Town : West Ham 1:1

Ni kandidiral za tekmo.
Timi Max Elšnik (Mansfield Town) Anglija, pokal FA, 1. krog

Mansfield Town : Charlton Athletic 1:1

Ni kandidiral za tekmo.

Zlatko Dedić (Wacker Innsbruck)

Avstrija, 1. liga

Wacker Innsbruck : Altach 1:0

Odigral je vso tekmo in v 39. minuti dosegel zmagoviti zadetek. Sodnik mu je v 74. minuti pokazal rumeni karton. Koprčan je v tej sezoni dosegel štiri zadetke.
Patrik Eler (Wacker Innsbruck) Avstrija, 1. liga Wacker Innsbruck : Altach 1:0 Ni igral, ostal je na klopi.
Rajko Rep (Hartberg) Avstrija, 1. liga

Mattersburg : Hartberg 1:2

Odigral je vso tekmo in prispeval podaji za oba zadetka Hartberga.
Žan Pelko (Austria Celovec) Avstrija, 2. liga

Vorwärts Steyr : Austria Celovec 2:1

Ni igral, ostal je na klopi.

Nicolas Rajsel (Oostende)

Belgija, 1. liga

Royal Antwerp : Oostende 2:0

Ni kandidiral za tekmo.
Alen Ožbolt (Lokomotiv Plovdiv) Bolgarija, 1. liga

Slavia Sofija : Lokomotiv Plovdiv 1:1

V igro je vstopil v 84. minuti.
Željko Filipović (Dinamo Brest) Belorusija, 1. liga

Gorodeja : Dinamo Brest 1:0

Ni igral, ostal je na klopi.
Lamin Diallo (Mladost Doboj Kakanj) BiH, 1. liga Mladost Doboj : Radnik Bijeljina 2:0 Ni igral.
Elvis Džafić (Sarajevo) BiH, 1. liga

Zrinjski Mostar : Sarajevo 2:2

Ni igral.
Ernest Grvala (GOŠK Gabela) BiH, 1. liga

GOŠK Gabela : Krupa 1:0

Ni igral.

Emil Velić (Mladost Doboj Kakanj)

BiH, 1. liga

Mladost Doboj : Radnik Bijeljina 2:0 Igral je vso tekmo.
Miha Vidmar (GOŠK Gabela) BiH, 1. liga GOŠK Gabela : Krupa 1:0 Ni igral.

Andraž Struna (Anorthosis Famagusta)

Ciper, 1. liga

Anorthosis : Nea Salamis 1:0

Odigral je vso tekmo.
Saša Aleksander Živec (Omonia Nikozija) Ciper, 1. liga

Doxa Katokopia : Omonia Nikozija 1:2

Ni kandidiral za tekmo.
Matija Širok (Pafos) Ciper, 1. liga Ermis Aradippou : Pafos 3:0 Odigral je vso tekmo.
Damjan Vuklišević (Slovan Liberec) Češka, 1. liga

Slovačko : Slovan Liberec 0:1

Ni igral, ostal je na klopi.
Aleš Mertelj (Karvina) Češka, 1. liga

Karvina : Sparta Praga 1:3

Ni igral, ostal je na klopi.
Dejan Djermanović (Paide Linnameeskond) Estonija, 1. liga

Paide : Tulevik 4:1

V igro je vstopil v 62. minuti.

Denis Petrić (Guingamp)

Francija, 1. liga

Guingamp : Lyon 2:4

Ni kandidiral za tekmo.

Jan Repas (Caen)

Francija, 1. liga

Bordeaux : Caen 0:0

Ni kandidiral za tekmo.

Milan Kocić (Panionios) Grčija, 1. liga

Xanthi : Panionios 0:1

Odigral je vso tekmo.
Marko Nunić (Larissa) Grčija, 1. liga

Larissa : PAS Giannina 2:0

Odigral je vso tekmo in v 41. minuti prejel rumeni karton.
Rene Mihelič (Delhi Dynamos) Indija, 1. liga Ta konec tedna nima tekme.  
Matej Poplatnik (Kerala Blasters) Indija, 1. liga

Kerala Blasters : Goa 1:3

Odigral je vso tekmo.
Valter Birsa (Chievo) Italija, 1. liga Chievo : Bologna 2:2 V igro je vstopil v 64. minuti.

Boštjan Cesar (Chievo)

Italija, 1. liga

Chievo : Bologna 2:2

Ni igral, ostal je na klopi.

Samir Handanović (Inter)

Italija, 1. liga

Atalanta : Inter 4:1

Branil je vso tekmo.

Rok Vodišek (Genoa) Italija, 1. liga Genoa : Napoli 1:2 Ni kandidiral za tekmo.

Siniša Anđelković (Venezia)

Italija, 2. liga

Cittadella : Venezia 3:2

Ni igral, ostal je na klopi.

Enej Jelenič (Carpi)

Italija, 2. liga

Carpi : Benevento 2:2

Odigral je vso tekmo.

Zlatan Ljubijankić (Urawa Reds)

Japonska, 1. liga

Consadole Sapporo : Urawa Reds 1:2

Zaradi poškodbe ni kandidiral za tekmo.

Dejan Trajkovski (Akademija Puškaš)

Madžarska, 1. liga

MTK Budimpešta : Puškaš 3:2

Ni igral, ostal je na klopi.

Ivica Guberac (Floriana) Malta, 1. liga

Floriana : Mosta 1:0

Ni kandidiral za tekmo.

Nik Omladič (Greuther Fürth)

Nemčija, 2. liga

Union Berlin : Greuther Fürth 4:0

Ni kandidiral za tekmo.

Dominic Maroh (Uerdingen) Nemčija, 3. liga

Eintracht Braunschweig : Uerdingen 0:2

Odigral je vso tekmo.

Jovan Vidović (Meppen)

Nemčija, 3. liga

Meppen : Karlsruher SC 2:3

Odigral je vso tekmo.

Haris Vučkić (Twente)

Nizozemska, 2. liga

Den Bosch : Twente 2:1

Zaradi poškodbe ni kandidiral za tekmo.
Filip Valenčič (Stabaek) Norveška, 1. liga

Odds Ballklubb : Stabaek 0:3

Ni igral, ostal je na klopi.
Damjan Bohar (Zaglebie Lubin) Poljska, 1. liga

Wisla Krakov : Zaglebie Lubin 3:2

Odigral je vso tekmo.

Goran Cvijanović (Arka Gdynia)

Poljska, 1. liga 

Miedz Legnica : Arka Gdynia 0:4

Ni igral, ostal je na klopi.

Uroš Korun (Piast Gliwice)

Poljska, 1. liga

Korona Kielce : Piast Gliwice 1:0

Ni igral, ostal je na klopi.

Matej Palčič (Wisla Krakov)

Poljska, 1. liga

Wisla Krakov : Zaglebie Lubin 3:2

Ni igral, ostal je na klopi.
Matej Pučko (Korona Kielce) Poljska, 1. liga

Korona Kielce : Piast Gliwice 1:0

Odigral je vso tekmo.
Dejan Vokić (Zaglebie Sosnowiec) Poljska, 1. liga

Wisla Plock : Zaglebie Sosnowiec 2:0

Odigral je 70 minut in prejel rumeni karton.

Gregor Balažic (Ural Jekaterinburg)

Rusija, 1. liga

Ural : Orenburg 2:1

Odigral je vso tekmo.

Lovro Bizjak (Ufa) Rusija, 1. liga

Ufa : Spartak Moskva 2:0

V igro je vstopil v 62. minuti, v 90. minuti pa postavil končni rezultat. To je bil njegov prvi zadetek v Rusiji.

Denis Popović (Orenburg)

Rusija, 1. liga

Ural : Orenburg 2:1

Ni kandidiral za tekmo.

Miral Samardžić (Krila Sovjetov Samara) Rusija, 1. liga

Krila Sovjetov Samara : Akhmat Grozny 1:2

Odigral je vso tekmo in v 86. minuti prejel rumeni karton.

Kenan Fatkić (Thun)

Švica, 1. liga

Thun : Basel 4:2

NI igral, ostal je na klopi.

Nejc Mevlja (Schaffhausen)

Švica, 2. liga

Schaffhausen : Chiasso 3:2

Odigral je vso tekmo in v 38. minuti dosegel zadetek. To je njegov strelski prvenec v tej sezoni.

Matic Fink (Rizespor)

Turčija, 1. liga

Rizespor : Istanbul Basaksehir 1:2

Ni igral, ostal je na klopi.
Boban Jović (Bursaspor) Turčija, 1. liga

Bursaspor : Kasimpasa 1:2

Ni kandidiral za tekmo.
Jure Matjašič (Sacramento Republic) liga USC, končnica Prejšnji mesec je izpadel iz končnice.  

Prvoligaško dogajanje na Planet TV in Sportalu

V sezoni 2018/19 štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljamo v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem je na Planet 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

Ne spreglejte