Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
13. 1. 2017,
18.01

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,78

Natisni članek

slovenska nogometna reprezentanca Finska Srečko Katanec Abu Dabi

Petek, 13. 1. 2017, 18.01

6 let, 6 mesecev

Prijateljska tekma med Slovenijo in Finsko

Slovenci zanesljivo prišli do skalpa, ki jim je še majkal

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,78
Slovenska nogometna reprezentanca | Foto MaK

Foto: MaK

Slovenska nogometna reprezentanca, sestavljena le iz igralcev, ki so v jesenskem delu nastopili v Prvi ligi Telekom Slovenije, je v prijateljskem obračunu v Abu Dabiju z 2:0 premagala Finsko. B-reprezentanca Slovenije je v torek remizirala s Savdsko Arabijo (0:0).

Slovenska izbrana vrsta je drugi prijateljski obračun v Združenih arabskih emiratih proti Finski pogumno začela in tudi hitro povedla. Že v 12. minuti je s prostega udarca s kakšnih 30 metrov mojstrsko zadel kapetan Rok Kronaveter. To je bil tudi izid prvega polčasa.

Že v tretji minuti drugega dela je veliko napako storil finski vratar Walter Viitala, ki mu je ob podaji Jureta Balkovca v kazenski prostor žoga ušla iz rok in se s pomočjo Gabra Dobrovoljca odkotalila v mrežo.

Omenimo še eno veliko priložnost Slovenije. V 77. minuti je pred finska vrata odlično prodrl napadalec Krškega Martin Kramariča, ki ga je finski nogometaš oviral na nedovoljen način in sodnik je pokazal na belo točko. Odgovornost je prevzel Slobodan Vuk, ki je v igro vstopil v drugem polčasu, a ni zadel. Veselje mu je preprečila vratnica in ostalo je pri zmagi Slovenije z 2:0.

Pred tem remi in poraz

Slovenska nogometna reprezentanca se je v obdobju državne samostojnosti pred tem s Finsko pomerila dvakrat. Pred slabimi 18 leti, ko je slovensko izbrano vrsto že vodil Srečko Katanec, se je v Ljubljani na štadionu ŽAK s Finci razšla brez zmagovalca (1:1). Gostje so dobili prvi polčas z 1:0, nato pa je v 62. minuti za končni rezultat 1:1 poskrbel Zlatko Zahović. Oba zadetka sta bila dosežena z bele točke. 

Finska je najboljšo zasedbo Slovenije gostila 14. avgusta 2013 in v Turkuju zmagala z 2:0. Slovensko mrežo, ki jo je branil Samir Handanović, sta zatresla Niklas Moisander in Kasper Hamalainen. Strelca z zadnjega srečanja med Finsko in Slovenijo nista pripotovala v Abu Dabi.

Finska je na pripravah v ZAE v ponedeljek premagala Maroko z 1:0, slovenska B-reprezentanca pa je dan pozneje remizirala s Savdsko Arabijo (0:0). Slovenija ima danes priložnost, da vknjiži prvo zmago nad Finsko.

Kdo je za Slovenijo začel v prvi postavi? 

Prijateljska tekma:

Petek, 13. januar:
Slovenija : Finska 2:0 (1:0)
Kronaveter 12., Dobrovoljc 48.
Ne spreglejte