Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
13. 2. 2017,
11.30

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

Natisni članek

Damir Skomina Real Madrid Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Napoli UEFA liga prvakov

Ponedeljek, 13. 2. 2017, 11.30

1 leto

Damir Skomina

Slovenec bo sodil zvezdnikom Reala in Napolija

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75
Damir Skomina | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Slovenski nogometni sodnik Damir Skomina, ki spada med najboljše delivce pravice v Evropi, bo v sredo na delu v Madridu. Sodil bo na prvi tekmi osmine finala lige prvakov med Realom in Napolijem. Z branilci evropskega naslova ima bogate izkušnje, saj jim je delil pravico že na sedmih tekmah, prav na vseh pa so imeli navijači Reala razlog za zadovoljstvo.

Nogometna liga prvakov se bo ta teden z uvodnimi tekmami osmine finala prevesila v izločilni del. Prvi igralni teden v letu 2017 bodo zaznamovali tudi slovenski nogometni sodniki. Damir Skomina bo v sredo s sodelavci dejaven na slovitem štadionu Santiago Bernabeu, na katerem je madridskemu Realu sodil že šestkrat. Beli baletniki branijo evropski naslov. Želijo postati prva ekipa, ki bi ji v 25-letni zgodovini lige prvakov uspelo ubraniti lovoriko.

Že četrtič v ligi prvakov v tej sezoni

Najboljši nogometaš na svetu Cristiano Ronaldo dobro pozna 40-letnega Primorca. | Foto: Guliverimage/Getty Images Najboljši nogometaš na svetu Cristiano Ronaldo dobro pozna 40-letnega Primorca. Foto: Guliverimage/Getty Images Žreb je določil, da se bodo izbranci Zinedina Zidana, med katerimi izstopa najboljši nogometaš na svetu Cristiano Ronaldo, v osmini finala pomerili z Napolijem. Ker so v skupinskem delu zasedli drugo mesto in zaostali za Borussio Dortmund, bodo morali prvo tekmo odigrali pred domačim občinstvom, povratna pa bo na vročem San Paolu v Neaplju.

Skomina, ki spada med elitne evropske sodnike, je pred kratkim sodeloval na seminarju v Malagi.  S slovenskimi stanovskimi kolegi se je letos družil na seminarju v Turčiji, v sredo pa se bo prvič v tem letu predstavil na igrišču. V španski prestolnici mu bodo pomagali Jure Praprotnik in Robert Vukan (pomočnika), Matej Jug in Slavko Vinčič (dodatna pomočnika) ter Tomaž Klančnik (četrti sodnik).

To bo že četrta tekma lige prvakov, ki jo bo v tej sezoni sodil 40-letni Primorec. Jeseni je delil pravico na tekmah med Borussio Mönchengladbach in Barcelono, Sportingom iz Lizbone in Borussio iz Dortmunda ter Bešiktašem in Benfico.

Sedemkrat Realu, enkrat Napoliju

Kapetan Reala Sergio Ramos v "pogovoru" s slovenskim sodnikom, ko so beli baletniki pred tremi leti izgubili v Dortmundu. | Foto: Guliverimage/Getty Images Kapetan Reala Sergio Ramos v "pogovoru" s slovenskim sodnikom, ko so beli baletniki pred tremi leti izgubili v Dortmundu. Foto: Guliverimage/Getty Images Skomina je Realu v ligi prvakov sodil že na sedmih srečanjih, beli baletniki pa so vedno dosegli zadovoljiv rezultat. Njegovo druženje z 11-kratnimi evropskimi prvaki se je začelo v sezoni 2010/11, ko je Real v skupinskem delu doma premagala Ajax (2:0), v osmini finala pa Lyon (3:0). Belim baletnikom je prinesel srečo tudi v sezoni 2012/13, ko so v dramatičnem srečanju skupinskega dela doma premagali Manchester City (3:2).

V sezoni 2013/14 je sodil četrtfinalni dvoboj v Dortmundu, ki ga je Real izgubil z 0:2, a vseeno napredoval, saj je na prvi tekmi zmagal s 3:0. Real je v sezoni 2014/15 v Madridu v skupinskem delu nadigral Basel (5:1), v osmini finala pa doma presenetljivo izgubil proti Schalkeju (3:4), a zaradi višje zmage v Gelsenkirchnu le izpolnil cilj in napredoval v četrtfinale.

Nazadnje je Skomina sodil Real v prejšnji sezoni, ko je v polfinalu doma premagal Manchester City z 2:0. Bi lahko slovenski sodnik osrečil španskega velikana tudi v osmo?

Koprčan ima veliko manj izkušenj z Napolijem. Sodil mu je le enkrat, ko so Neapeljčani na San Paolu v sezoni 2011/12 odpravili Manchester City z 2:1.

Termini tekem osmine finala:

Prvi dvoboji:
Torek, 14. februar:

20.45 Benfica - Borussia Dortmund
20.45 PSG - Barcelona

Sreda, 15. februar:
20.45 Real Madrid - Napoli
20.45 Bayern München - Arsenal

Torek, 21. februar:
20.45 Manchester City - Monaco
20.45 Bayer Leverkusen - Atletico Madrid

Sreda, 22. februar:
20.45 Porto - Juventus
20.45 Sevilla - Leicester City

Povratni dvoboji:
Torek, 7. marec:
20.45 Napoli - Real Madrid
20.45 Arsenal - Bayern München

Sreda, 8. marec:
20.45 Borussia Dortmund - Benfica
20.45 Barcelona - PSG

Torek, 14. marec:
20.45 Juventus - Porto
20.45 Leicester City - Sevilla

Sreda, 15. marec:
20.45 Monaco - Manchester City
20.45 Atletico Madrid - Bayer Leverkusen

Ne spreglejte