Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
28. 8. 2011,
1.12

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija Darko Milanič

Nedelja, 28. 8. 2011, 1.12

8 let

Škotsko pravljico začiniti še z ljubljansko

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Mariborčani nočejo po odmevnem evropskem podvigu ničesar prepustiti naključju. Čaka jih dvoboj z motiviranim tekmecem, Darko Milanič pa je uživanje ob uvrstitvi v evropsko ligo prekinil s treningi.

Čeprav je pri določenem delu javnosti zaznati mnenje, da prihaja nedeljski derbi v Ljubljani po četrtku in vsem lepem, a tudi zahtevnem, kar se je v Glasgowu pripetilo mariborski ekipi, le prehitro, se strateg Mariborčanov z omenjenim ne strinja. Resda bi si želel, če bi lahko računal na dan ali dva dodatnega počitka, a ga omenjene okoliščine ne skrbijo. ''Vajeni smo takšnega ritma, že tretje leto je tako ob nastopih v evropskih pokalih. Zato se ne pritožujemo nad velikim številom tekem. Fantje vedo, kaj se od njih pričakuje. Ni dvoma, da bodo zbrani, osredotočeni na novo nalogo, ki jih čaka.'' Sanjski avgust za Mariborčane še ni končan. Zdaj si želijo še zmage v večnem derbiju, pri tekmecu, ki ga zanima zgolj zmaga. Nekaj, kar po vrnitvi v prvoligaško okolje sploh še ni okusil. Milaničeva četa je trdno prepričana, da bo želja Ljubljančanov neizpolnjena tudi v nedeljo zvečer.

S Potokarjem vse v redu

Izolan pred dvobojem ne želi razkrivati načrta, s katerim se bo zoperstavil samozavestnim Kosičevim izbrancem. Začetno postavo bo razkril tik pred tekmo, za zdaj pa je jasno le, da Etien Velikonja in Jovan Vidovič zaradi zdravstvenih težav ne bosta kandidirala za dvoboj, manjkal bo tudi rezervni vratar Marko Pridigar.

''Vsi preostali pa so pripravljeni in pri močeh za še eno dobro predstavo v tem tednu. Tudi Potokar, ki ni mogel dokončati tekme v Glasgowu. K sreči ni šlo za resnejši zaplet in ostaja med kandidati za nastop,'' je zaupal Milanič in potolažil navijače Maribora, ki so jim po glavi ob prizorih, ko so mladega branilca slovenskih prvakov odnesli z igrišča, rojile različne črne misli. A Potokar bo nared, kot vse kaže pa tudi kapetan Marcos M. Tavares in Agim Ibraimi. Makedonec z albanskimi koreninami, ki se bo prvič v dresu Maribora srečal z nekdanjimi soigralci. Resda jih pri Olimpiji ni več veliko, saj je igralski kader v zadnjih sezonah doživel ogromno sprememb, vseeno pa pri Ibraimiju ne bo manjkalo motivov, saj se je z ljubljanskim klubskim vodstvom razšel na nič kaj prijateljski način.

Po Ljubljani na kratek počitek

Petkovo ''rajanje'' na mariborskem letališču še vedno odmeva po Sloveniji. Javnost se je lahko prepričala, da lahko NK Maribor računa na zveste in srčne navijače, novo potrdilo pa bo na voljo na nedeljskem obračunu, ko se jih bo v Stožicah zagotovo zbralo več kot tisoč. ''Za nami so izjemni trenutki, ki so se končali na čudovit način, z nepozabnim sprejemom naših navijačev na letališču, čeprav je bila ura že skoraj šest zjutraj. Fante je treba še enkrat pohvaliti za prikazano, odlično so opravili nalogo v Glasgowu, na klopi smo lahko bili dokaj mirni. Ustrezno smo se odzvali na poskuse gostiteljev, Rangersi so vmes ostali brez ideje s svojimi dolgimi žogami. Veseli, kako je celotno moštvo garalo za uspeh, povsem zaslužen uspeh. Uživanje v čudovitih trenutkih pa smo hitro prekinili, treba se je bilo pripraviti na naslednjo tekmo,'' je še klubski strani razodel Milanič, ki je v petek igralce že vodil na popoldanskem treningu.

Svežino za ljubljanski izziv so skupaj iskali tudi v soboto. Ker sledi po 91. večnem derbiju zaradi reprezentančnih obračunov kratek premor - ''vijolice'' bodo ostale brez petih slovenskih reprezentantov, enega članskega in štirih mladih - bodo dali ''škotski'' junaki vse od sebe, da v ljubljanskih 90 minutah dokažejo gostiteljem, kdo je prvi na razpredelnici. In kdo brani naslov. In kdo se je uvrstil v ligo Europa ...

Ne spreglejte