Skomina med evropsko sodniško elito

Evropska nogometna zveza (UEFA) je deljenje pravice na evropskem prvenstvu v Ukrajini in na Poljskem zaupala dvanajstim sodnikom. Med njimi je bil tudi Damir Skomina.
Skomina med evropsko sodniško elito

Damir Skomina (Slovenija)

Rojen: 5. avgust 1976, Koper Petintridesetletni slovenski delivec pravice je drugi najmlajši glavni sodnik na letošnjem evropskem prvenstvu. Damir Skomina prebija mejnike slovenskega nogometa, saj se je prvič v zgodovini pripetilo, da pravico na tako velikem tekmovanju deli Slovenec. Srb Zoran Petrović je vihtel piščalko na SP 1990 v Italiji, nato pa je za sodnike z območja nekdanje Jugoslavije nastopilo sušno obdobje dokazovanja na najvišji ravni. Vse do uveljavitve Skomine, ki je napredoval iz leta v leto in doživljal večje zaupanje mednarodnih sodniških veljakov. Po finalu EP do 21 let, olimpijskem turnirju v Pekingu, vlogi četrtega sodnika na Euru 2008, vedno močnejših tekmah lige prvakov, pa tudi kvalifikacijskih reprezentančnih dvobojih, bo poleti dočakal najlepšo potrditev. Zdaj spada med elito. Izklesal si je status mednarodno spoštovanega sodnika. Enega najboljših v Evropi, ki se mu dogaja, da v istem tednu sodi slovenskim nižjeligašem kot tudi velikemu Realu. Predano, samozavestno in odgovorno, nikakor brez napak, a so slednje nenamerne in ne dvigajo prahu.

Preostali glavni sodniki na EP 2012:

Cuneyt Cakir (Turčija) - 35 let Jonas Eriksson (Švedska) - 37 let Viktor Kassai (Madžarska) - 36 let Björn Kuipers (Nizozemska) - 38 let Stephane Laurent Lannoy (Francija) - 42 let Pedro Proenca Oliveira Alves Garcia (Portugalska) - 41 let Nicola Rizzoli (Italija) - 40 let Wolfgang Stark (Nemčija) - 42 let Craig Alexander Thomson (Škotska) - 39 let Carlos Velasco Carballo (Španija) - 40 let Howard Melton Webb (Anglija) - 40 let

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano