Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sobota,
4. 3. 2017,
4.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,05

Natisni članek

Borussia Dortmund Kevin Grosskreutz Stuttgart

Sobota, 4. 3. 2017, 4.00

6 let, 6 mesecev

Kevin Grosskreutz v solzah odšel iz Stuttgarta

Velik incident svetovnega prvaka: lahko je srečen, da je izgubil samo službo

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,05

Kevina Grosskreutza, ki ima doma zlato medaljo s svetovnega nogometnega prvenstva leta 2014, so pri nemškem drugoligašu Stuttgartu nekaj dni po tem, ko je po uličnem pretepu s poškodbami glave pristal v bolnišnici, odpustili.

Kevin Grosskreutz je moral Stuttgart zapustiti po vsega enem letu. Nazadnje je zanj igral 17. februarja. | Foto: Reuters Kevin Grosskreutz je moral Stuttgart zapustiti po vsega enem letu. Nazadnje je zanj igral 17. februarja. Foto: Reuters

Kevin Grosskreutz je od petka brez službe. 28-letnega nekdanjega nemškega reprezentanta, ki se je z Nemčijo leta 2014 veselil naslova svetovnega prvaka (v Braziliji je bil del reprezentance, a ni nastopil na nobeni tekmi), so pri vodilnem nemškem prvoligašu Stuttgartu odpustili štiri dni po ponedeljkovem pretepu v središču mesta.

S poškodbami glave je po njem končal v bolnišnici. Ob njem je tam pristal tudi neimenovani 16-letnik.

Po pretepu aretirali štiri ljudi, so zapisali pri nemški.

Takole je bil v bolnišnici videti po pretepu:

Iz Stuttgarta so že v torek sporočili, da bodo nogometaša, ki je še pred nekaj leti spadal med najboljše nemške igralce, kaznovali.

V petek so sporočili, da so z njim končali kratko sodelovanje, ki je trajalo od januarja lani.

V tem času je izkušeni bočni branilec za Stuttgart odigral 28 tekem in dosegel en gol.

V kratkem času od enega najboljših v Nemčiji do druge lige

Leta 2013 je igral v finalu lige prvakov. | Foto: Reuters Leta 2013 je igral v finalu lige prvakov. Foto: Reuters Grosskreutz je bil na vrhuncu svoje nogometne poti med letoma 2009 in 2014, ko je igral za Borussio Dortmund. V tem obdobju je v njenem dresu odigral kar 236 tekem (27 golov in 37 podaj).

Bil je eden od nosilcev igre Borussie, ki je z Jürgenom Kloppom osvojila dva naslova nemškega prvaka in leta 2013 igrala tudi v finalu lige prvakov.

Pred prihodom v Dortmund je nastopal za Rot Weiss Ahlen.

Po odhodu iz Borussie poleti 2015 je podpisal pogodbo s turškim Galatasarayem, a zaradi zapletov z dokumentacijo (Turki so zamudili rok za njegovo registracijo) v Istanbulu sploh ni zaigral in se že po pol leta vrnil v Nemčijo. K Stuttgartu. 

Še dobro jo je odnesel

"Nogometaši članske ekipe Stuttgarta morajo biti vzor mladim. Takšnih dogodkov si ne smejo privoščiti. Ni nam preostalo drugega, kot da smo se razšli," je za spletno stran kluba povedal Jan Schindelmeiser, predsednik nekdanjega nemškega prvaka Stuttgarta, ki se po izpadu iz prve lige v prejšnji sezoni želi ekspresno vrniti v elitni nemški nogometni razred.

"Edini logičen korak. Ni nam lahko, a takšne neumnosti si ne bi smel privoščiti. Lahko je srečen. Lahko bi se končalo veliko slabše," je ob tem svojemu nekdanjemu varovancu na spletni strani kluba sporočil trener Stuttgarta Hannes Wolf, ki ga v ponedeljek čaka prvenstveni derbi s četrtouvrščenim Eintrachtom Braunschweigom slovenskega reprezentanta Nika Omladiča.

V solzah je prosil, naj ga pustijo pri miru

Pozneje se je oglasil tudi glavni akter zgodbe, ki je sklical novinarsko konferenco in se v solzah pokesal za nespametno dejanje.

"Želim se spočiti in si vzeti premor od profesionalnega igranja nogometa. Z njim v tem trenutku ne želim imeti nič. Prosim, pustite mene in mojo družino na miru," je nemškim novinarjem sporočil Grosskreutz.

Tiskovna konferenca Kevina Grosskreutza:

"Naredil sem napako, za katero mi je zelo žal. Sprejel sem posledice in žal mi je, da zapuščam Stuttgart. Rad bi se zahvalil soigralcem, strokovnemu štabu in predvsem navijačem, ki so me podpirali tudi v zadnjih dneh," je dodal nogometaš, ki je v preteklosti že poskrbel za nekaj škandalov.

Med drugim je leta 2014 nekaj ur po finalu nemškega pokala kot član Borussie Dortmund uriniral v lobiju hotela v Berlinu.

Ne spreglejte