Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
14. 7. 2017,
14.51

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Natisni članek

Liga Europa NK Domžale Valur Simon Rožman

Petek, 14. 7. 2017, 14.51

6 let, 6 mesecev

Po tekmi Valur vs. Domžale

Simon Rožman: Tudi na povratni tekmi nas čaka težko delo #foto #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45
Domžale : Valdom | Foto Žiga Zupan/Sportida

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Domžalskim nogometašem po polovici drugega kroga kvalifikacij lige Europa kaže odlično, saj so že na gostovanju na Islandiji premagali tamkajšnji Valur. V težkih razmerah (umetna trava, nizke temperature) so zmagali z 2:1, odločilni zadetek za slavje je z bele točke dosegel Senijad Ibričić.

Slovenski pokalni prvak je tekmo na štadionu Hlidarendi odlično začel, po podaji Jureta Balkovca je v polno zadel Jan Repas. Vodstvo Domžal ni trajalo dolgo, saj je že 13 minut kasneje z enajstmetrovke izenačil Sigurdun Larusson.

Kljub več priložnostim in strelom domačih so bili v drugem polčasu konkretnejši rumeni, ki so po zaslugi prekrška nad Amadejem Vetrihom prejeli kazenski strel. Tega je v zadetek zanesljivo pretvoril Senijad Ibričić in Domžalčani so se proti domu odpravili z vrhunskim izidom.

Vrhunci s tekme:

"Zadeli smo v pravem trenutku"

Končni rezultat je postavil Senijad Ibričić. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Končni rezultat je postavil Senijad Ibričić. Foto: Žiga Zupan/Sportida "Iskrene čestitke fantom. Tekma se je odvijala po naših pričakovanjih. Poleg umetne trave je igranje otežilo še vreme, saj je bilo hladno, v drugem polčasu pa je začelo še deževati," je svoje izbrance za borbenost pohvalil trener Domžal Simon Rožman.

"Fante moram pohvaliti za disciplino pri izvajanju obrambnih nalog. Nasprotniku v zadnji tretjini igrišča nismo pustili, da bi si ustvarjal priložnosti. Želeli smo še nekoliko bolje zadrževati žogo na njihovi polovici, a nam to ni najbolje uspelo. Zadeli smo v pravem trenutku in tekmo nadzorovano pripeljali do konca. Pred povratnim obračunom smo si zagotovili lepo izhodišče," je še povedal nekdanji strokovnjak Celja, ki opozarja, da vsega še ni konec.

Na povratni tekmi si želijo bučno podporo

Domžalčani bodo na povratni tekmi igrali na prenovljeni travnati površini Športnega parka Domžale, želijo pa si veliko podporo s tribun. "Na povratni tekmi nas čaka težko delo. Bili smo priča trdovratni ekipi, ki igra na dolge in visoke žoge. Vsak dvoboj je bil na meji prekrška. Preživeli smo prvo tekmo, na domači pa si želimo glasne podpore s tribun, ki bi nam pomagala do zastavljenega cilja," je 34-letni Rožman prepričan, da ga bodo navijači uslišali.

"Bili smo priča trdovratni ekipi, ki igra na dolge in visoke žoge. Vsak dvoboj je bil na meji prekrška." | Foto: Žiga Zupan/Sportida "Bili smo priča trdovratni ekipi, ki igra na dolge in visoke žoge. Vsak dvoboj je bil na meji prekrška." Foto: Žiga Zupan/Sportida

Domžale z mislimi še niso na povratni tekmi, saj jih konec tedna čaka prvi krog Prve lige Telekoma Slovenije. V nedeljo se bodo ob 18. uri udarili z Rudarjem. Rožman je napovedal številne menjave.

"Na tej tekmi bomo videli, kako širok kader imamo. Napor je peklenski in tudi dolga potovanja bodo zahtevala svoj davek. Treba je biti miren in pameten pri izbiri igralcev," je sklenil domžalski strokovnjak, ki si kljub nekaterim spremembam tudi v Velenju želi ugoden izid.

Domžale bi se v primeru napredovanja v 3. krogu kvalifikacij pomerile z nemškim prvoligašem Freiburgom.

Ne spreglejte