Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Nedelja,
19. 2. 2017,
15.38

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

Natisni članek

Jan Oblak Jan Oblak Atletico Madrid slovenska nogometna reprezentanca Srečko Katanec Miguel Angel Moya

Nedelja, 19. 2. 2017, 15.38

6 let, 6 mesecev

Bo igral že v sredo v Leverkusnu?

Sijajna novica za Atletico in Srečka Katanca, vrača se Jan Oblak

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98
Jan Oblak, portret | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Iz Atletica so sporočili, da je zdravniška služba madridskega kluba Janu Oblaku, ki zaradi poškodbe ni igral od sredine decembra lani, prižgala zeleno luč. Slovenski vratar bo kandidiral že za torkovo tekmo osmine finala lige prvakov proti Bayerju v Leverkusnu.

Jan Oblak se je treningom Atletica priključil v sredo, a za sobotno tekmo španskega prvenstva, ki so jo Madridčani v gosteh pri Sportingu Gijonu dobili s 4:1, trenerju Diegu Simeoneju ni bil na voljo.

V sredo, ko finaliste prejšnje sezone lige prvakov v Leverkusnu pri Bayerju Kevina Kampla čaka prva tekma osmine finala najmočnejšega klubskega tekmovanja, bo 24-letni slovenski zvezdnik lahko nastopil.

Po današnjem dopoldanskem treningu Atletica v trening centru Wanda je zdravniška služba Madridčanov sporočila, da se uradno najboljši vratar španske lige iz prejšnje sezone lahko vrne na nogometne zelenice.

Izkušeni Španec ga je dobro nadomestil

Odsoten je bil od 12. decembra lani, ko si je na tekmi španskega prvenstva proti Villarrealu v prvem polčasu poškodoval ramo in moral pozneje na operacijo.

V času njegove odsotnosti ga je nadomestil izkušenejši Miguel Angel Moya, ki je na 17 tekmah v vseh tekmovanjih prejel 15 golov in osemkrat mrežo ohranil nedotaknjeno.

Atletico je trenutno na četrtem mestu prvenstvene razpredelnice. Od pokala se je poslovil v polfinalu, v katerem je bila boljša Barcelona.

Za Slovenijo je do zdaj branil na 12 tekmah. Kako bo minil njegov 13. nastop v Glasgowu? | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Za Slovenijo je do zdaj branil na 12 tekmah. Kako bo minil njegov 13. nastop v Glasgowu? Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Sijajna novica pred marčevskim gostovanjem v Glasgowu

Oblakove ozdravitve se je prav gotovo razveselil tudi selektor slovenske reprezentance Srečko Katanec, ki ga 26. marca čaka nadaljevanje kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2018.

Slovenija, ki je v skupini F z osmimi točkami s štirih tekem trenutno druga, bo gostovala v Glasgowu pri Škotski. Ta je na štirih tekmah zbrala štiri točke in je na četrtem mestu.

Ne spreglejte