Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 6. 2021,
21.13

Osveženo pred

3 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,27

1

Natisni članek

kvalifikacije za SP 2022 Severna Makedonija Matjaž Kek slovenska nogometna reprezentanca

Torek, 1. 6. 2021, 21.13

3 leta

Selektor Matjaž Kek po remiju Slovenije v Skopju

Kek: To je najbrž cena, ki jo moramo plačati

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,27

1

Matjaž Kek | Matjaž Kek je končal niz dveh zaporednih porazov (Rusija in Ciper) Slovenije. | Foto SPS/Sportida

Matjaž Kek je končal niz dveh zaporednih porazov (Rusija in Ciper) Slovenije.

Foto: SPS/Sportida

Slovenska nogometna reprezentanca je v ''generalki'' pred jesenskim nadaljevanjem kvalifikacij za SP 2022 v prijateljski tekmi v gosteh remizirala s Severno Makedonijo (1:1), selektor Matjaž Kek pa je po dvoboju, v katerem je bila Slovenija nevarnejša v prvem polčasu, poudaril, da je pogrešal bolj odločno in konkretno igro.

Severna Makedonija Slovenija
Sportal Benzema se je vrnil, zapravil 11-m, nato pa je Francozom le steklo

Severna Makedonija : Slovenija 1:1 (0:0)

Stadion Toše Proeski, sodnik: Kasumi (Kosovo), 10.000 gledalcev.

Strelca: 1:0 Elmas (55.), 1:1 Črnigoj (95.)

Severna Makedonija: Dimitrievski, Musliu, Velkovski, Bejtulaj (od 70. Rostovski), Alisoki, Ademi (od 82. Čurlimov), Nikolov (od 59. Kostadinov), Ristovski, Pandev (od 70. Avramovski), Elmas (od 82. Hasani), Trajkovski (od 59. Trajkovski)
Slovenija: Oblak (od 46. Belec), Balkovec (od 5. Jurčevič), Gorenc Stankovič, Iličić (od 61. Črnigoj), Lovrić (od 61. Bijol), Šporar (od 61. Šeško), Kurtić, Mevlja, Stojanović, Štulac, Mlakar (od 79. Bohar)

Rumeni kartoni: Alioski, Musliu, Kostadinov; Štulac, Stojanović, Kurtić
Rdeči karton: /

Severna Makedonija ostaja za Slovenijo izjemno neugoden tekmec. Na sedmih srečanjih, od tega je bila večina prijateljskih, so slovenski nogometaši zmagali le enkrat, kar štirikrat pa ostali povsem praznih rok. Dolgo časa so se spogledovali s porazom tudi na gostovanju v Skopju, kjer so od 55. minute, ko je Vida Belca premagal Eljif Elmas, zaostajali z 0:1, a je nato za izenačenje v izdihljajih sodnikovega podaljška poskrbel Domen Črnigoj.

Fotogalerija tekme v Skopju, foto Reuters:

Fotogalerija
1
 / 17

Šeško je novi rekorder

Jan Mlakar, ki je v spomladanskem delu zadnje sezone Prve lige Telekom Slovenije izstopal v dresu Maribora, je debitiral za člansko izbrano vrsto. | Foto: Reuters Jan Mlakar, ki je v spomladanskem delu zadnje sezone Prve lige Telekom Slovenije izstopal v dresu Maribora, je debitiral za člansko izbrano vrsto. Foto: Reuters "Rezultat me vedno zanima, na vsaki tekmi želim zmagati. Veliko stvari v prvem polčasu je bilo dobrih, potem smo veliko menjali. Nato pa smo zakuhali sami sebi, imeli smo serije napak. Ampak to je najbrž cena, ki jo moramo plačati. Sem pa zadovoljen z nekaterimi igralci,'' je po remiju v Severni Makedoniji poudaril Matjaž Kek. Selektor je pred srečanjem dejal, kako sta obe junijski prijateljski tekmi namenjeni tudi preverjanju določenih novih imen.

Na Areni Toše Proeski je ponudil priložnost dvema novincema. V začetno enajsterico je uvrstil Jana Mlakarja, ki mu je v sistemu 4-4-2 v konici napada delal družbo Andraž Šporar, v 61. minuti pa je v igro vstopil komaj 18-letni Benjamin Šeško. Mladi biser Salzburga in slovenskega nogometa, ki je postal uradno polnoleten v ponedeljek, je s tem postal najmlajši članski slovenski reprezentant vseh časov in v zadnjih sekundah srečanja stekel v objem soigralcu Črnigoju, ki je pokvaril makedonsko zabavo.

Rad bi še hitrejšo in nevarnejšo Slovenijo

Slovenija si do izenačujočega zadetka Domna Črnigoja v drugem delu ni priigrala resnejše priložnosti za gol. | Foto: Reuters Slovenija si do izenačujočega zadetka Domna Črnigoja v drugem delu ni priigrala resnejše priložnosti za gol. Foto: Reuters Selektor Kek je po dvoboju pokazal, da je bolj zadovoljen s predstavo v prvem polčasu, kjer je s številnimi virtuoznimi potezami opozoril nase Josip Iličić, zmotil pa ga je način, kako je slovenska obramba dopustil gostiteljem, da so dosegli zadetek.

''Po golu je bilo jasno, da moramo poskušati preskok igro. V prvem polčasu je bilo videti res kakovostno, a po menjavah izgubiš ritem. V prvem polčasu smo bili na želeni ravni, rad pa bi, da bi bili še hitrejši in nevarnejši za gol. Morali bomo odločneje in konkretneje igrati, da ne bi dobili takšnih golov, kot smo ga,'' si je zadal cilj, da bi slovenska obramba v nadaljevanju kvalifikacij za SP 2022 zaigrala bolj zbrano.

Tekma v Skopju mu je dala nekaj odgovorov na vprašanja. ''To je bila tekma, ki jasno pokaže nekatere stvari, se pa vidi, da je konec sezone, vidi se, da so nekateri daleč od forme. Severna Makedonija pa je zelo neugoden tekmec za vsakogar, vidi se, da se pripravlja na EP. Ima veliko igralcev, ki jih dobro poznam, želim ji dober rezultat na Euru. Verjamem, da lahko pokaže dobro predstavo," je zaželel tekmecu, ki je leta 2019 na dveh tekmah proti Sloveniji v kvalifikacijah za Euro 2020 osvojil štiri točke, veliko sreče na letošnjem vrhuncu nogometnega poletja.

Igor Angelovski, ki bo v sredo dopolnil 45. rojstni dan, se bo vpisal v zgodovino kot prvi Makedonec, ki je vodil izbrano vrsto na velikem tekmovanju. | Foto: Reuters Igor Angelovski, ki bo v sredo dopolnil 45. rojstni dan, se bo vpisal v zgodovino kot prvi Makedonec, ki je vodil izbrano vrsto na velikem tekmovanju. Foto: Reuters

Makedonci bodo nastopili v skupini z Avstrijo, Nizozemsko in Ukrajino. Pred svojim krstnim nastopom na velikem tekmovanju jih čaka še prijateljska tekma s Kazahstanom, Slovenija pa se vrača v domovino, kjer bo imela v petek opravka z bistveno slabšim tekmecem od Severne Makedonije. V Koper prihaja Gibraltar, ena od najslabših reprezentanc, kar jih ponuja evropska družina Uefe.

Ne spreglejte