Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
12. 5. 2016,
18.33

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,55

Natisni članek

Samir Handanović Inter Manchester United Chelsea

Četrtek, 12. 5. 2016, 18.33

6 let, 7 mesecev

Se bo Samir Handanović zdaj res preselil v Anglijo?

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,55

Enega najboljših slovenskih nogometašev Samirja Handanovića so v preteklosti že večkrat povezovali z odhodom v Anglijo. Zdaj so se pojavile govorice, da se zanj resno zanimata Chelsea in Manchester United. Zvezdnik milanskega Interja naj bi bil odhodu iz Italije bližje kot kadarkoli prej.

V Italiji je že kar 12 let. Branil je za Treviso, rimski Lazio, Rimini, ime pa si je ustvaril pri Udineseju, katerega član je bil do leta 2012, ko je za dvanajst milijonov evrov odšel v Inter. V Milano je prestopil, čeprav drugih ponudb ni manjkalo, da bi se boril za lovorike in nastopal v ligi prvakov, a se je, kot se je izkazalo zdaj, pošteno zmotil.

Inter ga je spet razočaral

Z Milančani ni bil niti blizu lovorik in ni igral v ligi prvakov, pa tudi ne bo, če bo ostal član Interja, s katerim je v tej sezoni podaljšal sodelovanje do leta 2019, saj se črno-modrim spet ni uspelo prebiti v elitno evropsko klubsko tekmovanje. Zato naj bi imel Samir Handanović čakanja dovolj in se začel spogledovati z odhodom. Takšno razmišljanje sovpada tudi s kadrovanjem Milančanov, ki naj bi poleti dodobra prevetrili ekipo. Ob 31-letnem slovenskem vratarju, ki je bil že dvakrat izbran za najboljšega vratarja v italijanski prvi ligi, naj bi bili pripravljeni prodati še Stevana Jovetića, Felipeja Mela, Davida Santona, Juana Jesusa, Ederja in Andreo Ranocchia.

Izkušeni slovenski vratar naj bi bil velika želja Chelseaja in tudi Manchester Uniteda. | Foto: Izkušeni slovenski vratar naj bi bil velika želja Chelseaja in tudi Manchester Uniteda.

Od Samirja Handanovića si obetajo največji zaslužek

Prav od Handanovića pa naj bi si obetali največji zaslužek. Pripravljeni so ga prodati za 15 milijonov evrov, pišejo italijanski mediji. Za vratarja, ki je v Italiji zbral že skoraj 400 prvenstvenih nastopov, so zanimanje pokazali pri Manchester Unitedu, pri katerem iščejo zamenjavo za Davida de Geo, in Chelseaju.

Prvi v vrsti je Chelsea

Predvsem Londončani, ki jih bo v novi sezoni vodil Antonio Conte, naj bi se ogreli za nakup Handanovića. Italijanski trener, ki prihaja na Stamford Bridge, naj bi bil med najglasnejšimi zagovorniki njegovega prihoda, ki bi bil za Londončane dobrodošel predvsem zato, ker je Thibaut Courtois, številka ena Chelseaja v tej sezoni, na izhodnih vratih.

Belgijec naj bi klubskemu vodstvu že izrazil željo po odhodu. Po pisanju angleških medijev so možnosti, da bo tudi v prihodnji sezoni branil v Londonu, minimalne. Zanj so zanimanje pokazali pri Barceloni, ki naj bi že stopila v stik z njegovimi zastopniki, in tudi pri madridskem Realu, pri katerem ga vidijo kot rezervno možnost, če jim bo spet spodletel nakup De Gee iz Manchester Uniteda.

Ne spreglejte