Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
16. 6. 2021,
13.01

Osveženo pred

2 leti, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,07

4

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Olimpija NK Olimpija Nejc Vidmar

Sreda, 16. 6. 2021, 13.01

2 leti, 10 mesecev

Prva liga telekom Slovenije

Savo Milošević je novi trener Olimpije, Mandarić prepričan, da boljšega še niso imeli

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,07

4

Savo Milošević | Nekdanji nogometaš Savo Milošević je novi trener ljubljanske Olimpije. | Foto Guliverimage

Nekdanji nogometaš Savo Milošević je novi trener ljubljanske Olimpije.

Foto: Guliverimage

Sedeminštiridesetletni Savo Milošević je novi trener Nogometnega kluba Olimpija, so potrdili na uradni spletni strani kluba. Srbski strateg je nazadnje vodil beograjski Partizan in z njim osvojil pokalno tekmovanje v Srbiji. Z Olimpijo je sklenil dveletno pogodbo.

Savo Milošević, nekdanji podpredsednik srbske nogometne zveze, veliko trenerskih izkušenj nima, je pa zato toliko bolj bogata njegova igralska kariera.

Kot napadalec je igral za Partizan, Aston Villo, Zaragozo, Parmo, Espanyol, Celto, Osasuno in Rubin Kazan, zelo aktiven pa je bil tudi v reprezentanci.

Za reprezentanco Jugoslavije, Srbije in Črne gore  je odigral 100 tekem in zabil 37 golov.  | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Za reprezentanco Jugoslavije, Srbije in Črne gore je odigral 100 tekem in zabil 37 golov. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

V državnem dresu je odigral 100 tekem in zabil 37 golov, tudi dva na zgodovinski tekmi evropskega prvenstva leta 2000, ko je v Charleroiju skupaj z Ljubinkom Drulovićem proti Sloveniji zabil dva gola za končni remi s 3:3. Igral je za izbrano vrsto Jugoslavije, Srbije in Črne gore.

Zgodovinska tekma med Slovenijo in Jugoslavijo na Euru 2000:

Mandarić je navdušen: Olimpija še ni imela boljšega vodje

Milošević je ob podpisu pogodbe z Olimpijo dejal, da mu je trenersko mesto v takem klubu v veliko čast, predsednik Olimpije Milan Mandarić pa je navedel predvsem njegove vrline.

"Po več razgovorih sem bil presenečen nad njegovimi izjemnimi vrlinami, ki jih ima ne le kot trener, ampak predvsem kot človek. Seveda moram omeniti tudi njegovo igralsko kariero, zaradi katere ga poznamo kot veliko legendo.

Milošević zna biti tudi hitre jeze:

Mislim, da Olimpija nikoli ni imela boljšega vodje, in verjamem, da bo njegova prisotnost v klubu vsem prinesla dodatno energijo ter pozitiven pogled. Kot predsedniku mi ravno to prinaša veliko zadovoljstvo. Z novim trenerjem smo pogodbo podpisali za dve leti, in če se zgodi, da bo to moje zadnje leto pri Olimpiji, potem ne dvomim o uspehu kluba s takšnim trenerjem na čelu."

Ne spreglejte