Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
30. 7. 2017,
2.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,33

Natisni članek

Andraž Šporar Arminia Bielefeld

Nedelja, 30. 7. 2017, 2.00

6 let, 6 mesecev

Zadetek Andraža Šporarja

Sanjski prvenec Šporarja v Nemčiji #video

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,33
Arminia Bielefeld | Foto Twitter

Foto: Twitter

Slovenski nogometni legionar Andraž Šporar se je izkazal na prvi uradni tekmi v dresu nemškega drugoligaša Arminie. Posojeni napadalec Basla je odločil zmagovalca na sobotnem srečanju v Bielefeldu proti Jahn Regensburgu (2:1). Zadetek je dosegel v sodnikovem podaljšku in poskrbel za nepopisno slavje.

Po Patriku Elerju (Nancy), ki je v petek na francoskih zelenicah debitiral z evrogolom, je nase opozoril še en slovenski napadalec, ki je to poletje zamenjal klubsko okolje.

Andraž Šporar se je iz Basla preselil v Nemčijo, kjer se je kot posojeni nogometaš švicarskega prvaka pridružil Arminii iz Bielefelda. V soboto je vstopil v novo sezono in poskrbel, da si bo krstni nastop v dresu Arminie zapomnil za vse večne čase. Ne le on, ampak tudi navijači, ki so noreli od sreče po zadetku 23-letnega Slovenca.

V igro je vstopil v 71. minuti, ko je bil rezultat 1:1. Šest minut pred koncem rednega dela je 17.333 gledalcev na SchücoArena obnemelo, saj je Šporarjev soigralec Nils Teixeira prejel rdeči karton in moral predčasno pod prho.

Zadetek Andraža Šporarja v sodnikovem podaljšku:


2-1 Andraz Sporar Goal Germany 2. Liga - 29... by milena-georgieva1

Arminia je z igralcem manj vseeno iskala pot do zmagovitega zadetka. Našla ga je v sodnikovem podaljšku, ko je spretni Ljubljančan izkoristil grobo napako v obrambi gostov, prehitel vratarja in zatresel mrežo.

Arminia je zmagala z 2:1, sreči nekdanjega napadalca Olimpije, ta se po selitvi v Basel, ki je ljubljanski klub osrečil s skoraj štirimi milijoni evrov, ni proslavil s strelskim učinkom, pa ni bilo videti konca. Zaradi slečenega dresa mu je sodnik pokazal rumeni karton, kar pa Šporarjevega velikega zadovoljstva ni zmotilo.

Pri Baslu potreboval več kot tisoč minut, v Nemčiji le 19

Ljubljančan se je izkazal v prvem nastopu za Arminio. | Foto: arminia-bielefeld.de Ljubljančan se je izkazal v prvem nastopu za Arminio. Foto: arminia-bielefeld.de Nanj je bil ponosen tudi trener Jeff Saibene. "Šporar je bil naš adut,'' je dejal strateg iz Luksemburga, ki je občasnega slovenskega reprezentanta poslal v igro v 71. minuti. Pozna ga že kar nekaj časa, saj je v prejšnji sezoni vodil švicarski prvoligaški klub Thun, s Šporarjem pa se je srečeval v prvenstvu. 

Ljubljančan je za prvi zadetek v Nemčiji potreboval le 19 minut. Prvenec je dočakal bistveno hitreje kot v Švici, ko je v prvenstvu prvič dosegel zadetek za Basel po dobrem letu dni. Vmes je imel ogromno zdravstvenih težav, a je vseeno odigral več kot tisoč minut v prvenstvu, preden je prvič zatresel mrežo.

V Bielefeldu je pokazal drugačen obraz. Imel je velik nos za zadetek in je namignil, da bi lahko v kratkem ujel strelsko formo, ki ga je nekoč krasila pri Olimpiji in mu pomagala, da se je dober glas o njem razširil tudi v Evropo.

Jahn Regensburg je v prejšnji sezoni v dodatnih kvalifikacijah za popolnitev druge nemške lige šokiral München 1860 in si priigral napredovanje v drugo ligo.

Ne spreglejte