Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Torek,
15. 11. 2016,
16.55

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50

3

Natisni članek

Thomas Müller

Torek, 15. 11. 2016, 16.55

6 let, 6 mesecev

San Marino odgovarja Müllerju s sandali in belimi nogavicami

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50

3

Thomas Müller | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Napadalec nemške reprezentance Thomas Müller se je po kvalifikacijski tekmi za EP 2018 s San Marinom spravil na polamaterske nasprotnike in naletel na številne kritike. "Kje je sploh smisel?" je po zmagi s kar 8:0 bentil nogometaš Bayerna.

Nemški selektor Joachim Löw za tekmo s San Marinom ni vpoklical vseh najboljših, nastopila je pomlajena ekipa, ki pa je s kar 8:0 razbila svoje tekmece. Visoka zmaga je nemškega zvezdnika Thomasa Müllerja namesto z veseljem navdala z jezo.

"Kje je sploh smisel igranja takih tekem, že tako imamo dovolj natrpan urnik. Verjamem, da za neki San Marino tekma s svetovnimi prvaki predstavlja poseben izziv, a verjamem tudi, da ta ekipa ne more zadeti in se lahko le brani z ostrimi in grobimi štarti. Te tekme so samo nepotrebno tveganje za poškodbe," se je na nogometnega palčka, ki ima nekaj več kot 30 tisoč prebivalcev, spravil zvezdnik Bayerna. Čeprav je igral celotno srečanje, se, zanimivo, ni vpisal med strelce.

Müllerjeve besede je podkrepil tudi športni direktor Bayerna Karl-Heinz Rummenigge. "San Marino nima ničesar skupnega s profesionalnim nogometom."

Nemci so s kar 8:0 odpravili San Marino. | Foto: Guliverimage/Getty Images Nemci so s kar 8:0 odpravili San Marino. Foto: Guliverimage/Getty Images

"Nogomet ni vaša last"

Pri San Marinu so se seveda odzvali na poniževalne očitke. Oglasil se je tako predsednik nogometne zveze kot tudi predstavnik za stike z javnostmi olimpijskega komiteja Alen Gasperoni, ki je Nemcu v desetih točkah obrazložil smisel tekme.

"Zanimivo je, da tudi proti tako slabi ekipi, kot je naša, ne moreš zadeti. Ne reci, da te to ne jezi," je začel Müllerja zbadati Gasperini, ki je v dolgem pismu za javnost dodal, da ne glede na to, kako veliki so Nemci, nogomet ni v njihovi lasti.

"Morda ste svetovni prvaki, a niste vladarji sveta. Nogomet pripada tistim, ki ga imajo radi. Hočete ali nočete, tudi mi smo del tega," je nadaljeval in končal s poniževanjem Müllerja.

"Tekma je bila med drugim namenjena tudi temu, da ste svetu pokazali, da ostajate zvesti sami sebi. Čeprav nosite najlepše Adidasove drese, po koncu tekme še vedno obujete sandale in bele nogavice. Z ljubeznijo, Alen." 

Si San Marino zasluži igrati z najboljšimi na svetu?

  • Da.
    94,15 %
    177 glasov
  • Ne.
    5,85 %
    11 glasov
Oddanih 188 glasov
Ne spreglejte