Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
3. 8. 2017,
13.30

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

Natisni članek

Senijad Ibričić NK Domžale Simon Rožman Liga Europa Stožice

Četrtek, 3. 8. 2017, 13.30

6 let, 7 mesecev

Senijad Ibričić

Samozavestni Bosanec napovedal senzacijo v Stožicah

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60
Domžale Valur Senijad Ibričić | Foto Žiga Zupan/Sportida

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Domžalčani, zadnji slovenski predstavniki v kvalifikacijah za evropsko ligo, bodo danes v Ljubljani gostili Freiburg in skušali nadoknaditi zaostanek s prve tekme (0:1). Izkušeni poletni novinec Domžal Senijad Ibričić verjame, da bo Rožmanova četa ob pomoči gledalcev in ogromnega motiva prekrižala načrte Nemcem.

"Ponuja se nam priložnost, da odigramo dobro tekmo. Tekmec igra v nemškem prvenstvu, močni bundesligi, to je vse res, a smo na prvi tekmi dosegli ugoden rezultat. Prepričan sem, da bomo dali vse od sebe in ob podpori gledalcev - upam, da jih bo v Ljubljani čim več - poskrbeli za senzacijo,'' ne ovinkari s ciljem Senijad Ibričić.

Računa na pomoč gledalcev

Domžale so v Nemčiji namučile Freiburg. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Domžale so v Nemčiji namučile Freiburg. Foto: Žiga Zupan/Sportida Nekdanji reprezentant Bosne in Hercegovine, s katero je nastopil tudi na svetovnem prvenstvu, je v karieri odigral že mnogo zahtevnih tekem. Dvoboj s Freiburgom doživlja kot priložnost, da se mlada in motivirana domžalska ekipa dokaže širši evropski javnosti in poskrbi za eno največjih presenečenj.

Če bi nemški predstavnik podpisal predajo že na začetku evropske poti, bi bil to velik udarec za črno-rdeče, ki so navajeni na dvoboje z zelo kakovostnimi tekmeci. Tokrat se bodo prvič predstavili v Sloveniji, kjer jih bo pričakal visoko motiviran tekmec.

"Vzdušje v ekipi je odlično. Nestrpni smo in čakamo na začetek dvoboja. Resnično upam, da bo prišlo veliko gledalcev. Z njihovo pomočjo bi prejeli veter v hrbet in lažje ulovili zaostanek," meni 31-letni zvezni igralec, ki je prejšnji četrtek prvič v tej evropski sezoni, v kateri je dosegel že tri zadetke za Domžale, zaigral v začetni postavi.

Izkušnje na strani Freiburga, motiv večji pri Domžalah

Simon Rožman se bo v Stožicah prvič predstavil kot prvi trener Domžal na evropski tekmi. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Simon Rožman se bo v Stožicah prvič predstavil kot prvi trener Domžal na evropski tekmi. Foto: Žiga Zupan/Sportida Ko se je neslavno končala prvoligaška zgodba Kopra, se je nekdanji as splitskega Hajduka odločil za selitev v Domžale. Moštvo iz mesta ob Kamniški Bistrici mu je padlo v oko z napadalnim slogom, ki ga neguje trener Simon Rožman.

Rade volje se je pridružil rumeni družini, s katero je nanizal kar štiri evropske zmage, nato pa na gostovanju v Freiburgu, kjer je v prejšnji sezoni padlo mnogo nemških favoritov, izgubil s tesnim rezultatom 0:1.

"Izkušnje so res na strani Freiburga, a imamo mi večji motiv. Igramo doma, tako da izkušnje na tej tekmi po mojem mnenju ne bodo odločilnega pomena," napoveduje Ibričić, ki danes v Stožicah ne bo mogel sodelovati z Janom Repasom (kazen) in Juretom Matjašičem (poškodba).

Rožman raje ne bi spremljal loterije

Dejan Milić je v Freiburgu ubranil strel z bele točke. | Foto: Twitter - Voranc Dejan Milić je v Freiburgu ubranil strel z bele točke. Foto: Twitter - Voranc Domžalčani so na prvi tekmi tretjega kroga kvalifikacij za ligo Europa izgubili z 0:1. Če bi Freiburgu na slovenskih tleh vrnili z enako mero, bi o zmagovalcu odločali kazenski streli. Se slovenski pokalni zmagovalci pripravljajo na morebitno loterijo z bele točke?

"Intenzivneje ne treniramo kazenskih strelov, se jim pa že od lani posvečamo kar veliko. Pogosteje smo jih trenirali pred finalom pokala Slovenije, je pa pri nas že ustaljena procedura, kdo ga izvaja. Vemo, kdo bi bil izvajalec, a želimo tekmo do konca pripeljati po drugačni poti," si Rožman z Domžalami v play-off kvalifikacij želi že po rednem delu.

Kazenski streli so ga prejšnji teden osrečili, saj je prvi vratar Dejan Milić ubranil enajstmetrovko in preprečil, da bi Freiburg sredi prvega polčasa povedel z 2:0.

Domžalčani so lani v Stožicah poskrbeli za odmevno zmago nad londonskim klubom, ki ga vodi Slaven Bilić. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Domžalčani so lani v Stožicah poskrbeli za odmevno zmago nad londonskim klubom, ki ga vodi Slaven Bilić. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Srečanje se bo začelo ob 21.05. Ko so Domžalčani v Evropi nazadnje gostili tekmeca v Ljubljani, so navdušili in premagali člana angleške premier lige West Ham United (2:1). So zmožni še enega presenečenja?

Ne spreglejte