Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
31. 5. 2019,
8.56

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14

Natisni članek

Samir Handanović Inter

Petek, 31. 5. 2019, 8.56

4 leta, 10 mesecev

Zdaj je tudi uradno: Samir Handanović ima novega trenerja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14

Italijanski nogometni prvoligaš iz Milana Inter ima novega trenerja. S stadiona San Siro so danes sporočili, da so potrdili dogovor o sodelovanju z domačim strategom Antoniom Contejem. Čuvaj mreže pri Interju je nekdanji slovenski reprezentančni vratar in zdaj kapetan črno-modrih Samir Handanović.

Antonio Conte je kot trener trikrat osvojil scudetto z Juventusom, v sezoni 2016/17 pa je osvojil naslov prvaka in pokal FA tudi z Chelseajem iz Londona. Med letoma 2014 in 2016 je vodil italijansko reprezentanco, ki se je pod njegovo taktirko na evropskem prvenstvu v Franciji uvrstila v četrtfinale.

Conte bo zapolnil vrzel po odhodu Luciana Spallettija, ki je nerazzurre popeljal do četrtega mesta v italijanski ligi in ponovnega igranja v ligi prvakov.

Devetinštiridesetletni strateg, nekdanji reprezentant ter zvezni igralec pri Lecceju in Juventusu je podpisal triletno pogodbo v vrednosti devet milijonov evrov, ta znesek pa lahko še povišajo bonusi.

Josip Iličić
Sportal Iličićevi in Handanovićevi poskrbeli za nekaj drame, a si le priborili ligo prvakov
Fiorentina Inter Samir Handanović
Sportal Handanovićev Inter išče novega trenerja

Conte: V mojem življenju se odpira novo poglavje

"V mojem življenju se odpira novo poglavje. Komaj čakam. Izbral sem Inter zaradi tega, za kakšen klub gre, zaradi njegovih načrtov in ambicij," je bil vzhičen Conte po prevzemu krmila pri osemnajstkratnih prvakih serie A, ki so brez odmevnejše lovorike že vse od takrat, ko so osvojili italijanski pokal v letu 2011.

Mladi kitajski predsednik Interja, 27-letni Steve Zhang, sin kitajskega milijarderja Zhang Jindonga, je bil nedvoumen: "Prepričan sem, da je Antonio Conte eden najboljših trenerjev. Prepričan sem, da nam bo pomagal doseči naš cilj, in to je naš klub narediti znova enega najboljših na svetu."

Ne spreglejte