Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
24. 7. 2017,
4.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,25

1

Natisni članek

Leon Benko NK Olimpija NK Olimpija Andres Vombergar

Ponedeljek, 24. 7. 2017, 4.00

6 let, 7 mesecev

Tri točke v Novi Gorici in še okrepitev

Same dobre novice za navijače Olimpije

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,25

1

Ne le, da so se razveselili nove, druge zmage v novi prvenstveni sezoni, Olimpija ima po dveh krogih stoodstoten izkupiček, navijači Ljubljančanov so lahko na tribunah štadiona v Novi Gorici očitno lahko pozdravili tudi novo okrepitev v napadu. Argentinskega napadalca slovenskih korenin Andresa oziroma Andreja Vombergarja, kot sam najraje sliši, da ga ljudje kličejo.

Andrej Vombergar v družbi Mladena Rudonje v Novi Gorici:

Že dlje časa so Andreja Vombergarja, mladega argentinskega napadalca slovenskih korenin, povezovali z Olimpijo. Vesti o prihodu 22-letnega nogometaša je v Slovenijo iz dneva v dan prinašal slovenski operni pevec in velik nogometni navdušenec, ki je rojen v Argentini, Juan Vasle. Prav on je v zadnjih dneh prejšnjega tedna zatrdil, da Vombergar prihaja v Slovenijo in bo kmalu postal nov član Olimpije.

Očitno se ni zmotil, Vombergar je bil na sobotni zadnji tekmi 2. kroga Prve lige Telekom Slovenije v Novi Gorici na tribuni in spremljal zmago najverjetnejših novih soigralcev iz Ljubljane. Sedel je v družbi Mladena Rudonje. V teoriji vodje skavtske službe v Olimpiji, v praksi pa športnega direktorja Ljubljančanov, zato je več kot očitno, da bo kaj kmalu predstavljen kot nova, že sedma poletna okrepitev Ljubljančanov. Ustni dogovor z Olimpijo naj bi sklenil že pred dvema tednoma.

Pred njim so v Stožice prišli bosanski vezist Tomislav Tomić, nizozemski branilec Mitch Apau, srbski vezist Goran Brkić, hrvaški vezist Dario Čanađija, avstrijski vezist srbskih korenin Stefan Savić in mladi slovenski up Jurij Španja.

Najboljši strelec svojega kluba v drugi argentinski ligi

Igor Bišćan je lahko zadovoljen. | Foto: Vid Ponikvar Igor Bišćan je lahko zadovoljen. Foto: Vid Ponikvar Za Vombergarja naj bi Olimpija plačala 220 tisoč evrov odškodnine, v Slovenijo pa nogometaš, ki sicer redno spremlja slovenski nogomet in je ponosno poziral ob Samirju Handanoviću ob obisku enega izmed treningov slovenske reprezentance na južnoameriški turneji leta 2014, prihaja iz argentinske druge lige.

V prejšnji sezoni je bil s 13 prvenstvenimi goli najboljši strelec kluba Los Andes, ki je pristal na 11. mestu. Pred tem je v dveh sezonah 13 golov zabil za Fenix, ki igra v tretji argentinski ligi.

Vombergar, ki je rojen v Buenos Airesu, sicer ne bo tujec, saj ima tudi slovensko državljanstvo, tako da ne bo zavzel mesta novega tujca v ekipi, že tako polni tujih nogometašev. Do zdaj jih je bilo 15, a je hkrati jasno tudi to, da se bo ta rekordna številka kmalu zmanjšala vsaj za eno številko.

Vse kaže, da Leon Benko ne bo več igral za Olimpijo. | Foto: Grega Valančič/Sportida Vse kaže, da Leon Benko ne bo več igral za Olimpijo. Foto: Grega Valančič/Sportida

Najboljši strelec je očitno že preteklost

Vse kaže, da se od Olimpije poslavlja hrvaški napadalec Leon Benko. Triintridesetletnik, ki je v Ljubljano prišel pred letom dni in je bil v prejšnji sezoni s 14 goli najboljši strelec Olimpije, je očitno na izhodnih vratih kluba.

Po tem, ko je bil na obeh evropskih tekmah proti finskemu VPS, ki sta se za Ljubljančane končali klavrno, v začetni enajsterici, ga pri zadnjih dveh prvenstvenih zmagah nad Celjem (3:1) in Gorico (2:0) ni bilo niti na klopi, kar najverjetneje pomeni, da je že odigral zadnjo tekmo v zelenem dresu.

Igor Biščan je na zadnjih dveh tekmah nastopil kar brez klasičnega napadalca. V sistemu 4-2-3-1 je v napadu zaigral Isaah Abass, sicer krilni napadalec, in na obeh tekmah zadel. V Novi Gorici se je med strelce vpisal tudi Blessing Eleke, ki je po izjemni akciji malo po vstopu s klopi prišel do prvega gola sezone.

Ne spreglejte