Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
6. 10. 2020,
21.46

Osveženo pred

3 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,54

1

Natisni članek

Simon Rožman NK Rijeka Luka Menalo

Torek, 6. 10. 2020, 21.46

3 leta, 7 mesecev

Luka Menalo (in Armando Anastasio) v Rijeki

Rožman se je po uspehu kariere okrepil z donedavnim asom Olimpije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,54

1

Luka Menalo | Hrvat Luka Menalo, ki je v prejšnji sezoni navduševal pri Olimpiji, bo po novem sodeloval s slovenskim trenerjem Simonom Rožmanom pri Rijeki. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Hrvat Luka Menalo, ki je v prejšnji sezoni navduševal pri Olimpiji, bo po novem sodeloval s slovenskim trenerjem Simonom Rožmanom pri Rijeki.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Po uspehu kariere, uvrstitvi v skupinski del lige Europa, je slovenski trener na klopi hrvaškega prvoligaša Rijeke, Simon Rožman, okrepil moštvo. Rečani imajo dva nova nogometaša. Luka Menalo je v prejšnji sezoni navduševal v majici Olimpije, Armando Anastasio pa je nazadnje igral v Italiji.

Luka Menalo je v prejšnji sezoni za Olimpijo igral kot posojen nogometaš Dinama in v 38 nastopih v vseh tekmovanjih pustil pečat. Zabil je 12 golov in prispeval še osem asistenc. Po koncu sezone se je ta 24-letni krilni napadalec vrnil v Zagreb, odigral 11 minut na uvodni prvenstveni tekmi proti mestnemu tekmecu Lokomotivi, potem pa ponovno izpadel iz moštva.

Zdaj ga je hrvaški prvak Dinamo posodil drugemu klubu. Do konca sezone bo igral za Rožmanovo Rijeko in z njo nastopal tudi v ligi Europa, v katero je Rečane popeljal mladi slovenski trener. Mimogrede, nastop v skupinskem delu tekmovanja si je prislužil tudi matični klub Menala, Dinamo.

Ni pa eden najboljših nogometašev Olimpije v prejšnji sezoni edina okrepitev, ki jo je danes k sebi zvabila Rijeka. Priključil se ji je tudi Menalov vrstnik, bočni italijanski nogometaš Armando Anastasio, ki je nazadnje igral za italijanskega drugoligaša Monzo. Pred tem je bil član Cosenze, Parme in Padove.

Na Hrvaškem – za razliko od Slovenije, kjer je bil prestopni rok končan že 30. septembra – poletni prestopni rok letos sicer traja vse do 19. oktobra.

Köbenhavn Rijeka
Sportal Neusmiljen žreb za Simona Rožmana
Sportal Čudež v Köbenhavnu. Nov podvig slovenskega trenerja na Reki.
Köbenhavn Rijeka
Sportal Bizaren avtogol, ki je nasmejal svet, spravil Slovenca in Hrvaško v delirij #video
Ne spreglejte