Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
19. 7. 2012,
12.03

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Real Madrid

Četrtek, 19. 7. 2012, 12.03

8 let

Ronaldo uživa na Tajskem in hvali Barcelono

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Portugalski nogometni as Cristiano Ronaldo se je po naporni sezoni, v kateri je bil dejaven tudi na evropskem prvenstvu, odpravil na počitnice. Na Tajskem mu je všeč vse. Vreme, hrana in ljudje.

Eden najbolj prepoznavnih nogometnih obrazov na tem planetu je na Tajskem vzbudil veliko zanimanja. Počitniške dejavnosti je združil z marketinškimi in posnel televizijski oglas za jeklenega konjička, v pogovoru za tajsko televizijsko postajo Channel 3 pa se je dotaknil dogajanja v minuli sezoni. ''V dresu Reala sem najbolj užival, ko smo osvojili naslov španskega prvaka. In to v najmočnejši ligi na svetu. Vsaj po mojem mnenju. Nogometaši Barcelone so bili zelo zahtevni in močni tekmeci, a smo jih ugnali za devet točk. To je bil fantastičen dosežek,'' ni Cristiano Ronaldo skrival zadovoljstva ob vrnitvi španskega naslova na Santiago Bernabeu.

Real je s pripravami na sezono 2012/13 začel v ponedeljek, trener Jose Mourinho pa računa na zdesetkano zasedbo, saj bodo največji zvezdniki manjkali še nekaj časa. Med njimi je tudi Portugalec, ki je v pogovoru za tajske novinarje še enkrat podoživel loterijo kazenskih strelov z evropskega prvenstva. Takrat so Portugalci v polfinalu ostali praznih rok proti kasnejšim prvakom Špancem, Ronaldo pa je moral seči v roko številnim znancem iz ''primere division'', tako klubskih soigralcev kot tudi največjih rivalov iz Barcelone. ''Izvajanje 11-metrovk je vedno loterija. Včasih boljša ekipa ne zmaga. Odločil sem se, da bom izvajal kot peti, žal pa nisem dočakal priložnosti. Se pa spominjam, da sem na dvoboju lige prvakov z Bayernom izvajal kot prvi in zgrešil,'' je poudarila ''prva violina'' madridskega Reala.

Ronaldo na Tajskem uživa. V oddaljeni Aziji bo preživel 12 dni. ''Tu uživam. Vreme je fantastično, hrana izjemno okusna, ljudje pa so me sprejeli zelo lepo. Ponosen sem, da sem lahko tukaj,'' je še dodal strelec 46 zadetkov v minuli sezoni španskega prvenstva. Komaj čaka na začetek sezone. Uvod prinaša izjemno atraktivni superpokalni tekmi. Na drugi strani igrišča bodo namreč igralci Barcelone.

Ne spreglejte