Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
13. 6. 2017,
13.20

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,25

1

Natisni članek

Portugalska Real Madrid Lionel Messi Lionel Messi davčna utaja Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo

Torek, 13. 6. 2017, 13.20

6 let, 6 mesecev

Bo pričal na sodišču?

Ronaldo obtožen utaje davkov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,25

1

Cristiano Ronaldo | Foto Reuters

Foto: Reuters

Pod drobnogledom zaradi domnevno utajenih davkov se je znašel tudi Portugalec Cristiano Ronaldo. Davčne oblasti mu očitajo utajo med letoma 2011 in 2014, šlo naj bi za primanjkljaj 14,7 milijona evrov, ki jih je Portugalec po poročanju tujih tiskovnih agencij skril na bančnih računih v davčnih oazah.

Cristiano Ronaldo je pred tednom dni osvojil naslov v ligi prvakov, ko je njegov Real Madrid v finalu v Cardiffu s 4:1 premagal Juventus. Le nekaj dni kasneje je podjetje Forbes objavilo seznam 100 najbolje plačanih športnikov in na vrhu se je znašel prav Ronaldo. A kot kaže, vseh dohodkov vendarle ni prijavil pristojnim oblastem.

Ronaldu naj bi Real plačeval 52 milijonov evrov letne plače, od oglaševanja pa naj bi prejel dodatnih 31 milijonov. Tako je že drugo leto zapored Portugalec pristal na vrhu lestvice.

Messi je bil lani spoznan za krivega

Že pred časom je bil v sporu z davkarijo še en vrhunski igralec nogometa, tudi Argentincu Lionelu Messiju oziroma njegovemu očetu so očitali utajo davkov. Špansko vrhovno sodišče je zvezdnika Barcelone zaradi davčnih nepravilnosti obsodilo na 21 mesecev pogojne kazni. Messi španskim davčnim oblastem ni prijavil skoraj 4,2 milijona evrov med letoma 2007 in 2009.

Lionel Messi je bil spoznan za krivega, a bo ostal na prostosti. | Foto: Reuters Lionel Messi je bil spoznan za krivega, a bo ostal na prostosti. Foto: Reuters

Messija in njegovega očeta Jorgeja Horacia so obsodili julija lani, vendar kazni ne bosta prestajala za zapahi in bosta ostala na prostosti. V skladu s špansko sodno prakso ni običajno, da bi za prve prestopke pri manj kot dvoletni zaporni kazni obsojenci za nenasilna kazniva dejanja odšli v zapor.

Ne spreglejte