Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
13. 2. 2012,
16.17

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Real Madrid Jose Mourinho

Ponedeljek, 13. 2. 2012, 16.17

8 let

Ronaldo: Nismo še prvaki

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Real ima po 22 krogih prve španske lige pred Barcelono že deset točk prednosti, a Cristiano Ronaldo svari, da boj za naslov še ni odločen. Strinja se tudi trener Jose Mourinho.

V zadnjih treh krogih španske primere division je Barcelona osvojila le štiri točke – spodrsnilo ji je proti Osasuni (poraz) in Villarrealu (remi) -, kar so Madridčani s pridom izkoristili in si s tremi zmagami priigrali že velikih deset točk prednosti pred največjim rivalom. Real je v nedeljo, ko je doma s 4:2 odpravil Levante, zabeležil že sedmo zaporedno prvenstveno zmago in je v odlični formi, zato so mnogi prepričani, da je španski prvak za leto 2012 že znan. A Cristiano Ronaldo, ki je z novimi tremi zadetki poskrbel tudi za nedeljsko zmago, pravi, da boj za naslov še zdaleč ni odločen.

''Do konca prvenstva je še veliko tekem. Še pošteno se bomo morali potruditi, da nam bo uspelo. Igramo dobro, a zdaj moramo nadaljevati v podobnem slogu,'' je povedal portugalski zvezdnik, ki je v prvenstvu v tej sezoni zabil že kar 27 golov. ''Zadetki so plod dobre igre celotne ekipe. Seveda sem zadovoljen s tem, kako mi gre, in upam, da bom nadaljeval v podobnem slogu,'' je še povedal najboljši strelec španske lige.

Mourinho: Potrebujemo še 13 zmag

"Cristiano ubija la ligo," piše časnik El Mundo. El Pais je še bolj prepričan v Realovo zmagoslavje: "La liga je Realova in od nikogar drugega. To ni prvenstvo dveh. Madrid to ve in Barcelona tudi." V časniku AS so zapisali takole: "Na voljo je še veliko točk, a Madrid jih ne bo veliko oddal. Barcelona pa nima DNK-ja zasledovalca."

A tako kot Ronaldo evforijo umirja tudi trener Jose Mourinho: "Tekem je še veliko in vsako je težko zmagati. Zdaj bo še težje zmagovati, saj se ostale ekipe borijo za obstanek ali pa Evropo. Dokler nismo tudi matematično prvaki, moramo še naprej zmagovati. Če se ne motim, potrebujemo še 39 točk, 13 zmag." Do konca sezone je še 16 tekem.

Čakajo že tri leta

Real sicer na naslov čaka od leta 2008, ko je do prvenstvene lovorike prišel pod vodstvom Nemca Bernda Schusterja. Sledile so tri sezone popolne prevlade Barcelone, ki je doslej sicer zbrala 21 prvenstvenih lovorik. Real jih je osvojil deset več, a v zadnjem desetletju v španskem nogometnem prostoru prevladujejo Katalonci, ki so v tem obdobju zbrali pet prvenstvenih lovorik. Trikrat je bil prvak Real – še v letih 2007 in 2003 -, dvakrat pa je bila ob koncu sezone v primeri division na vrhu Valencia – v letih 2002 in 2004.

Ne spreglejte