Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Ponedeljek,
21. 11. 2016,
20.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,25

1

Natisni članek

izbor z družabnih omrežij Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Lionel Messi Lionel Messi Jan Oblak Jan Oblak Brendan Rodgers Celtic Glasgow Wayne Rooney Koke Real Madrid Atletico Madrid Neymar

Ponedeljek, 21. 11. 2016, 20.00

6 let, 6 mesecev

Izbor z družabnih omrežij

Ronaldo: Morda sem res gej, a to zelo bogat! #video

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,25

1

Za nami je spet buren nogometni teden, zgodilo se je marsikaj zanimivega. Nekaj vrhuncev smo za vas zbrali na enem mestu. Poglejte si, kaj smo našli.

Prost večer za Angleže: Rooney na smrt pijan, dva v striptiz baru

Angleški nogometaši so po zmagi nad kvalifikacijsko tekmo nad Škotsko (3:0) dobili prosto soboto in jo izkoristili v pravem pomenu besede. Najbolj je izstopal Wayne Rooney, ki ga je na poroki neznancev popival do 5. ure zjutraj in se v posteljo primajal na smrt pijan.

Spet druga dva reprezentanta Adam Lallana in Jordan Henderson sta si večer polepšala z obiskom striptiz bara v Bournemouthu. V primerjavi z Rooneyjem se ga nista napila. Henderson je po besedah prič pil samo vodo.

Rooney se je za fotografije, ki so prihodnji dan pricurljale v javnost, opravičil, Lallana in Henderson pa za obisk striptiz kluba ne bosta kaznovana, je v ponedeljek sporočila angleška nogometna zveza.

Spet ta Evra? Ne moremo si pomagati!

Če poznate nogometaša, ki bi bil tako dobre volje, kot je Patrice Evra, nam, prosimo, javite. Francoz je na svojem Instagramu spet sejal dobro voljo, ko je v svojem avtu zapel svetovno uspešnico Bobbyja McFerrina – Don't Worry Be Happy. Ali je bila ta pesem namenjena nekdanjemu soigralcu pri Unitedu Rooneyju, še ni znano, a zagotovo bi ga ob nedeljskem mačku spravila v dobro voljo.

To ni soigralec, to je varnostnik

Na tekmi tretje angleške lige med Northamptonom in Peterboroughom so se gledalci od srca nasmejali. Branilec gostov je v eni izmed akcij soigralca zamenjal z varnostnikom, ki se je sprehajal ob igrišču. Ups.

Radodarni Lionel Messi

Lionel Messi ni le mojster na nogometnih zelenicah, za velikodušno potezo se je izkazal tudi zunaj terena. Med novembrsko reprezentančno akcijo, ko je Argentina najprej izgubila proti Braziliji, čez nekaj dni pa premagala Kolumbijo, so na vrata Argentinca potrkali delavci varnostne službe argentinske nogometne zveze, ki za opravljanje dela niso prejeli plačila že več mesecev.

Argentinec, ki ve, v kako slabem finančnem stanju je ta velika panožna zveza Argentine, je priskočil na pomoč in delavcem plačal iz svojega žepa. Roko na srce, Messi zdaj ne bo imel nič manj, bodo pa toliko več imeli delavci, ki so v reprezentanci v zadnjih mesecih svoje delo opravljali brezplačno.

Huligani slekli sina švedskega zvezdnika

Švedska ekipa Helsingborgs je po 23 letih izpadla v drugo ligo, zato so bili navijači povsem iz sebe. Tisti najbolj vroči so prišli celo na igrišče in poskušali obračunati z igralci in strokovnim vodstvom kluba. Zanimivo je, da so se vsi razbežali, sin nekdanjega švedskega zvezdnika Henrika Larssona, Jordan, pa je huligane počakal, a to ni bilo najbolj pametno. Fanta so nemudoma slekli, dobil je tudi nekaj udarcev.

Navijači obožujejo nekdanjega trenerja Liverpoola

Severnoirski trener Brendan Rodgers je vse bolj priljubljen v Glasgowu. Kako tudi ne, saj je v prvih 12 krogih škotskega prvenstva Celtic popeljal do 11 zmag in enega remija, pred konkurenco pa ima že 10 točk prednosti. Kako radi ga imajo, so mu navijači Celtica z romantično pesmijo pokazali na gostovanju pri Kilmarnocku.

Kakšno slavje turških navijačev

V nedeljo je bil v Istanbulu vroč derbi med mestnima rivaloma Fenerbahčejem in Galatasarayjem. Po zaslugi dveh zadetkov nizozemskega zvezdnika Robina van Persieja, ki je že pozabil na poškodbo očesa, je bilo vzdušje na štadionu Sükrüja Saracogluja kot za novo leto.

Brat debitanta se ni mogel zadržati

Navijači Juventusa si sobote ne bodo zapomnili po gladki zmagi nad Pescaro, temveč zaradi debija mladega, komaj 16-letnega napadalca Moisa Keana. Postal je prvi igralec, ki je zaigral v serie A in se je rodil po letu 2000. Kean je bil že prej večkrat na klopi stare dame, priložnost pa dočakal ravno proti Pescari, njegov ponosni brat pa ni mogel skriti navdušenja. Potočil je tudi nekaj solz.

Ob takih posnetkih te zaboli srce …

Malo je manjkalo, da bi postal v Avstraliji rojeni Turek Kerem Bulut najsrečnejši človek na svetu, vse skupaj pa se je končalo z velikim razočaranjem in majhno sramoto. Nogometaš Western Sydney Wanderers je na tekmi avstralskega prvenstva proti Melbourne Cityju zabil zadetek, preskočil reklamne panoje in se šel veselit z navijači. Bulut ob vsem navdušenju sploh ni opazil, da je stranski sodnik dvignil zastavico in oznanil prepovedani položaj. 

Neymar bo sanjal o Kameruncu

Barceloni je brez Luisa Suareza (kartoni) in Lionela Messija (bruhanje pred tekmo) konec tedna v španskem prvenstvu znova spodrsnilo. Čeprav so imeli dva igralca več, niso mogli streti Malage in tekma se je, čeprav se zdi nemogoče, končala z 0:0.

Za izjemno obrambo je v 94. minuti poskrbel kamerunski vratar Carlos Kameni, ki je na neverjeten način ubranil strel Neymarja. Brazilec ni mogel verjeti svojim očem, tudi mi ne moremo. Kakšna obramba, še boljša od tiste Jana Oblaka, ko je v soboto ubranil strel Cristana Ronalda.

Katera obramba je boljša?

  • Tista od Jana Oblaka.
    74,72 %
    201 glasov
  • Tista od Carlosa Kamenija.
    25,28 %
    68 glasov
Oddanih 269 glasov

Ronaldo utišal Kokeja

Cristiano Ronaldo je na mestnem obračunu med Realom in Atleticom blestel in s hat-trickom lastnoročno odpihnil nogometaše Atletica. Zato ne preseneča niti, da so bili domači nogometaši na robu obupa. Koke je šel celo tako daleč, da je Ronalda označil za geja, poroča španski radio.

''Gej,'' je v enem izmed dvobojev Koke zatulil na Ronalda, ta pa mu je odvrnil: ''Mogoče sem res, a to zelo bogat. Ti rit.'' Oba sta za petelinjenje prejela tudi rumena kartona.

To je bil dvogovor pri tem kratkem stiku:

Ne spreglejte