Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
22. 6. 2012,
7.37

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo

Petek, 22. 6. 2012, 7.37

7 let, 12 mesecev

Ronaldo: Moramo ostati trdno na tleh

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Prva polfinalistka Eura je Portugalska. Cristiano Ronaldo, ki je z zmagovitim zadetkom poskrbel za to, da se je Češka poslovila v četrtfinalu, ne skriva želje po uvrstitvi v veliki finale.

Češka obramba je vzdržala 78 minut, nato pa je moral Petr Čech vendarle po žogo v mrežo. Prej sta ga reševala nezbranost Portugalcev pri zaključnih strelih oziroma boginja Fortuna, saj je kasnejši strelec odločilnega zadetka dvakrat zadel vratnico. ''Po zmagi sem čutil veliko zadovoljstvo. Zaslužili smo si zmago, bili smo boljši. V dveh zadnjih srečanjih smo dvakrat zadeli okvir vrat, tudi zdaj je bilo tako. Nato sem zadel, tako da sem srečen, da sem Portugalski priigral zmago. Moram pa poudariti, da je celotna ekipa igrala dobro. Priigrali smo si veliko priložnosti,'' je Cristiano Ronaldo pohvalil soigralce. Zvezdnik madridskega Reala se je s tretjim zadetkom na tekmovanju pridružil najboljšim strelcem (Gomez, Mandžukić in Dzagojev) na Euru, najbolj pa je vesel dejstva, da ostaja Portugalska še naprej ambiciozna in željna novega dokazovanja. ''Pot do polfinala je bila zelo težka. Ne vemo še, s kom bomo zaigrali v polfinalu, a od te tekme pričakujemo veliko. Moramo pa zdaj ostati trdno na tleh in iti korak po korak. Naslednji cilj je finale,'' razmišlja portugalski junak, ki noče poleteti po preboju med štiri najboljše. ''Zdaj, ko smo v polfinalu, imamo le en cilj, postati prvaki. Na voljo imamo nekaj dni za počitek, da osvežimo moči za polfinalno srečanje,'' je odločen Joao Moutinho.

Najmlajši selektor na evropskem prvenstvu, Paulo Bento je po uvodnem ''nesrečnem'' porazu z Nemčijo poskrbel še za tretjo zaporedno zmago. Tokrat je padla Češka. ''V uvodnih 20 do 25 minutah smo imeli premalo žog v svojih nogah. Nato smo prevzeli pobudo in si tlakovali pot do zmage. V drugem polčasu smo pokazali zelo kakovostno igro. Nadigrali smo tekmeca, ki je imel za razliko od nas na voljo dodaten dan počitka,'' je dejal portugalski strateg, ki ga to, da so se Čehi branili zelo globoko v polju, niti ni presenetilo. Zdaj bo na vrsti polfinale. ''Kdorkoli bo naš tekmec (Španija ali Francija, op.p.), bo to ekipa z izjemno organizacijo in odličnimi igralci. Takšne se vedno uvrstijo v polfinale na tako velikih tekmovanj.'' Kaj je v dvoboju s Češko najbolj krasilo Portugalsko, ki bi se lahko drugič v zgodovini uvrstila v finale evropskega tekmovanja? Prvič se je leta 2004, ko je doma izpustila priložnost za sladko zmago nad Grčijo, osem let kasneje jo morda čaka ''popravni izpit''. ''Do zmage nas je pripeljala izjemna želja. Že pred zadetkom smo bili boljši tekmec. Končalo se je s krasnim rezultatom, na začetku pa ni šlo vse tako gladko,'' je priznal Nani, ki je na desni strani povzročal češki obrambi nemalo težav. Zdaj bo imel v polfinalu opravka s špansko oziroma francosko …

Ne spreglejte