Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
11. 3. 2019,
21.12

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,82

5

Natisni članek

Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Jan Oblak Jan Oblak UEFA liga prvakov Juventus Atletico Madrid

Ponedeljek, 11. 3. 2019, 21.12

1 leto

Pred torkovim spektaklom lige prvakov v Torinu

Ronaldo namignil Oblaku, naj se ne veseli prehitro

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,82

5

Ronaldo | Cristiano Ronaldo je z 19 zadetki drugi strelec serie A v tej sezoni. | Foto Reuters

Cristiano Ronaldo je z 19 zadetki drugi strelec serie A v tej sezoni.

Foto: Reuters

Torek prinaša težko pričakovan spopad lige prvakov med Juventusom in Atleticom. Jan Oblak bo na povratni tekmi osmine finala v Torinu branil prednost dveh zadetkov (2:0), največjo nevarnost za njegova vrata pa bi lahko predstavljal Cristiano Ronaldo. Portugalec svari Madridčane, naj nikar ne mislijo, da so si že priigrali napredovanje.

Bayern Liverpool
Sportal Poslovil se je še bavarski velikan, v četrtfinale tudi Barcelona

Portugalski superzvezdnik Cristiano Ronaldo želi po treh zaporednih evropskih naslovih z Realom nadaljevati niz še z Juventusom. Po porazu v Madridu (0:2) se je znašel v težavah, saj bo za napredovanje med osem najboljših v ligi prvakov potreboval visoko zmago nad tekmecem, ki je na zadnjih petih tekmah mrežo ohranil nedotaknjeno. Stara dama še vedno verjame v čudež.

Ronaldo: Pripravite se na preobrat

Jan Oblak je v soboto še petič zapored ostal nepremagan. Prvič je pri Atleticu nosil kapetanski trak. | Foto: Reuters Jan Oblak je v soboto še petič zapored ostal nepremagan. Prvič je pri Atleticu nosil kapetanski trak. Foto: Reuters Prejšnji teden sta v ligi prvakov odmevala podviga Ajaxa in Manchester Uniteda, ki sta razžalostila navijače Reala in PSG. Lahko podoben preobrat prinese tudi torek, ko po napovedih iz Torina Jana Oblaka čaka obilica dela? Tako vsaj namiguje najboljši strelec Juventusa, ki je po prihodu iz Španije za črno-bele na 32 tekmah dosegel 22 zadetkov in je lačen novih podvigov.

"Z Juventusom imamo odlično sezono. V italijanskem prvenstvu smo vodilni z ogromno prednostjo pred drugouvrščenim Napolijem, osvojili smo superpokal, zdaj pa smo povsem osredotočeni na ligo prvakov. Imamo dobro ekipo in vemo, česa smo sposobni. Moramo razmišljati pozitivno pred tekmo z Atleticom in verjeti v naše možnosti. Vsekakor je mogoče, da napredujemo v četrtfinale, a bomo potrebovali pomoč navijačev. Vsi bomo morali dati vse od sebe. Preobrat? Da, pripravite se na veliki preobrat," je dejal Ronaldo za klubsko televizijo in dodatno podžgal privržence najboljšega italijanskega kluba, ki čakajo na evropski naslov že 23 let.

Nazadnje so v finalu lige prvakov izgubili leta 2017. Premagal jih je madridski Real, pri katerem je takrat blestel Ronaldo. Zdaj bo Portugalec skušal pomagati zebram in na poti do evropskega naslova izločiti Atletico.

Verjetni začetni postavi:

Juventus (4-3-3): Szczesny; Spinazzola, Bonucci, Chiellini, Cancelo; Pjanić, Matuidi, Emre Can; Dybala, Mandžukić, Ronaldo.

Atletico Madrid (4-3-3): Oblak; Juanfran, Gimenez, Savić, Filipe Luis; Koke, Rodrigo, Saul; Lemar, Morata, Griezmann.

Oblak lahko izenači najdaljši niz nepremaganosti

Diego Simeone in Antoine Griezmann sta v Italijo odpotovala z lepo prednostjo. | Foto: Reuters Diego Simeone in Antoine Griezmann sta v Italijo odpotovala z lepo prednostjo. Foto: Reuters Izbranci Diega Simeoneja so odpotovali v Italijo z 20-člansko igralsko zasedbo, v kateri je pričakovano tudi Jan Oblak. Škofjeločan je v izvrstni formi. Nepremagan je že pet tekem zapored, v soboto pa je proti Leganesu (1:0 ) prvič v karieri nosil kapetanski trak Atletica in nadomeščal kaznovanega Diega Godina. Morda ga bo moral tudi v torek, saj ima Urugvajec, ki je na prvenstveni tekmi manjkal zaradi kartonov, zdravstvene težave in je vprašljiv za nastop v Torinu.

V petek si je na treningu poškodoval mišico, v nedeljo pa na tem prebil le 15 minut, nato pa se vrnil v telovadnico. Godin je osrednji obrambni steber Atletica, nevaren pa je tudi v napadu, kar je dokazal prejšnji mesec, ko je na prvi tekmi v Madridu zatresel mrežo Juventusa.

Na seznamu poškodovanih sta Filipe Luis in Lucas Hernandez, ki se pričakovano nista znašla med potniki v Torino, podobno velja za kaznovani dvojec Thomas Partey in Diego Costa.

Škofjeločan ima pozitivne izkušnje z Juventusom. Pred petimi leti ga je v Evropi izločil z Benfico. | Foto: Getty Images Škofjeločan ima pozitivne izkušnje z Juventusom. Pred petimi leti ga je v Evropi izločil z Benfico. Foto: Getty Images

Simeone bo moral sestaviti obrambno vrsto v skladu s trenutnimi zmožnostmi, v vratih pa bo stal Oblak, ki je v tej sezoni ostal nepremagan že na 18 tekmah. Slovenec lovi najdaljši niz nepremaganosti med vratnicama Atletica. Če bi mu to uspelo tudi v torek v Torinu, bi izenačil rekordni niz iz leta 2016, hkrati pa bi to pomenilo, da je rdeče-belim uspel veliki met, saj bi izločili Juventus.

Kandidati Atletica za nastop v Torinu:

Vratarji: Oblak, Adan, Alex;
Branilci: Godin, Arias, Savić, Juanfran, Gimenez, Montero;
Zvezni igralci: Koke, Saul, Lemar, Rodrigo, Vitolo, Mikel Carro, Joaquin;
Napadalci: Griezmann, Kalinić, Correa, Morata.

Sportal Slovenec izkoristil osnovnošolsko napako vratarja v Avstriji #video
 
Santiago Solari
Sportal Po evropski klofuti stoletja Real do zmage v Valladolidu
Žan Celar
Sportal Velik dan za otroka Maribora v serie A
Ne spreglejte