Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
25. 4. 2012,
9.44

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Real Madrid

Sreda, 25. 4. 2012, 9.44

7 let, 12 mesecev

Ronaldo: Igramo doma, zmagali bomo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Pred povratno polfinalno tekmo lige prvakov med Bayernom in Realom so vse oči madridskih navijačev uprte v Cristiana Ronalda.

Real je prvo tekmo v Münchnu izgubil z 1:2. Drevi bo v Madridu lovil zmago in napredovanje. Cristiano Ronaldo je na prvi tekmi podal za gol Mesuta Özila, tokrat navijači od njega pričakujejo zadetke. Nič čudnega, v tej sezoni jih je zabil že 54 na 50 tekmah v vseh tekmovanjih. Zadnjega v soboto, ko je Realu prinesel zmago na el clasicu v Barceloni. ''Vzdušje v moštvu je odlično. Prepričan sem, da bomo zmagali in napredovali, saj smo v dobri formi in igramo pred domačimi navijači. Na našem štadionu igramo še veliko bolje kot v gosteh, zato sem optimist,'' sporoča portugalski zvezdnik, ki je v ligi prvakov v tej sezoni na devetih tekmah zadel osemkrat. ''Vemo, da je Bayern vrhunska ekipa. Nemci so močni predvsem v ofenzivi, saj imajo tri vrhunske napadalce. Mario Gomez sodi med najboljše strelce tekmovanja v tej sezoni, ob njem pa blestita še Franck Ribery in Arjen Robben. Kljub temu mislim, da se bo Bayern v Madridu branil, saj ima prednost. Osredotočal se bo predvsem na protinapade,'' je še povedal prvi zvezdnik domače ekipe, ki bo tudi tokrat zagotovo v središču pozornosti.

Ronaldo po naslov najboljšega na svetu

V zadnjem obdobju je bil vselej v senci Lionela Messija. Zdaj se dogaja, da je v ospredju. Z zmagovitim golom, ki ga je zabil v Barceloni, se je znebil oznake ''zvezdnika za majhne tekme'', ki so mu ga nekateri nevoščljivi navijači prilepili že nekaj časa nazaj.

Drevi ima priložnost, da jih z novim zadetkom ali več dodatno utiša, še dodaten motiv pa je zagotovo dobil ob tem, da je iz tekmovanja izpadel njegov veliki argentinski rival. Če bo z Realom osvojil španski in tudi evropski naslov, bi skorajda zagotovo vsaj začasno prekinil Argentinčevo vladavino in ob koncu koledarskega leta najverjetneje osvojil nagrado za najboljšega nogometaša na svetu. Če se bo v dresu Portugalske izkazal še na evropskem prvenstvu, toliko bolj.

Ne spreglejte