Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
1. 7. 2018,
10.00

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,33

2

Natisni članek

FIFA SP 2018 Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Real Madrid Juventus

Nedelja, 1. 7. 2018, 10.00

5 let, 10 mesecev

Negotova usoda portugalskega zvezdnika

Ronalda po bolečem izpadu selijo v Italijo

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,33

2

Cristiano Ronaldo | Foto Reuters

Foto: Reuters

Nogometni svet se sprašuje, ali je 33-letni kapetan portugalske reprezentance Cristiano Ronaldo na svetovnem prvenstvu v Rusiji proti Urugvaju (1:2) odigral zadnjo tekmo v državnem dresu. Najboljši nogometaš na svetu po bolečem izpadu s SP 2018 o tem ni hotel razglabljati, niti o klubski prihodnosti, selektor Fernando Santos pa srčno upa, da bo še naprej pomagal izbrani vrsti.

Najprej Lionel Messi, nato še Cristiano Ronaldo. Razburljiva sobota je na ruskih zelenicah poskrbela, da sta superzvezdnika, ki se v zadnjem desetletju izmenjujeta na vrhu izbora najboljšega nogometaša na svetu, drug za drugim izpadla iz boja za naslov svetovnega prvaka.

Kylian Mbappe, Lionel Messi
Sportal Mbappeju je bilo nerodno, na Messijeve besede čaka ves svet

Argentinec in Portugalec sta ostala še brez ene priložnosti, da bi osvojila svetovno prvenstvo, eno redkih lovorik, ki jima manjka v bogatih karierah. Morda sta zapravila zadnjo priložnost v karieri, saj prevladujejo mnenja, da je bil to njun zadnji nastop na svetovnem prvenstvu.

Na svetovnem prvenstvu je prišel najdlje pred 12 leti

Če bi se Portugalska uvrstila v četrtfinale, bi moral Ronaldo izpustiti dvoboj s Francijo, saj je proti Urugvaju prejel drugi rumeni karton na SP 2018. | Foto: Reuters Če bi se Portugalska uvrstila v četrtfinale, bi moral Ronaldo izpustiti dvoboj s Francijo, saj je proti Urugvaju prejel drugi rumeni karton na SP 2018. Foto: Reuters Kapetan Argentine o tem še molči, kaj dosti bolj konkreten pa po porazu Portugalske proti Urugvaju (1:2) ni bil niti njegov veliki tekmec, s katerim ga nogometni svet tako rad primerja, Ronaldo.

Star je 33 let, za Portugalsko je odigral 154 tekem in dosegel rekordnih 85 zadetkov, v nasprotju z Messijem pa je vendarle uresničil sanje o osvojeni reprezentančni lovoriki. To se je zgodilo leta 2016, ko se je sicer poškodoval v finalu evropskega prvenstva, a so jo njegovi soigralci vseeno zagodli Franciji in na Stade de Franceu postali evropski prvaki.

Cristiano Ronaldo
Sportal Po Messiju s svetovnega prvenstva odfrčal še Ronaldo!

Na svetovnih prvenstvih se je najdlje prebil leta 2006, ko je Portugalska osvojila četrto mesto. Letos je izpadel v osmini finala, na naslednjem svetovnem prvenstvu, če se bo Portugalska uvrstila nanj, pa bi imel že 37 let, tako da se poraja veliko vprašanje, ali bo takrat sploh še del izbrane vrste. To ne zanima le Portugalcev, ampak ves svet, saj Ronaldo spada v sam vrh nogometnih superzvezdnikov. Bi lahko napovedal konec reprezentančne kariere že po ne preveč uspešni misiji v Rusiji?

Portugalska ostaja močna, Juventus snubi najboljšega

"Zdaj ni pravi čas, da bi razglabljali o prihodnosti igralcev in trenerjev. Imamo fantastično skupino igralcev, mladih in z veliko ambicijami. Zaradi tega sem prepričan, da bo reprezentanca ostala močna," je dejal napadalec CR7, ki ni hotel govoriti o usodi v državnem dresu in klubski prihodnosti. Še vedno ni potrjeno, ali bo v novo sezono vstopil kot nogometaš madridskega Reala ali se preselil drugam.

V noči na nedeljo je italijanski športni dnevnik Tuttosport postregel z odmevno novico na naslovnici, da si Ronalda na svoje dvorišče prizadeva pripeljati Juventus. Tudi zaradi odličnih odnosov z njegovim agentom Jorgejem Mendesom, ki je pred kratkim v Torino pripeljal Portugalca Cancela. Tako se je PSG in Manchester Unitedu na seznamu snubcev pridružil še italijanski prvak.

Diego Maradona 1994
Sportal Kako je Maradona spisal scenarij za "najbolj žalosten dan v zgodovini Argentine"

Santos upa, da bo ostal

Portugalci so priznali premoč Urugvaju, za katerega je dvakrat v polno zadel Edinson Cavani. | Foto: Reuters Portugalci so priznali premoč Urugvaju, za katerega je dvakrat v polno zadel Edinson Cavani. Foto: Reuters Pred Ronaldom, ki je kljub zgodnjemu izpadu Portugalske v Rusiji poskrbel za nekaj novih rekordov, je tako še vroče poletje. Postal je prvi Evropejec, ki je zadel v polno na devetih zaporednih velikih tekmovanjih, na tekmi z Urugvajem pa se je izenačil z Nemcem Bastianom Schweinsteigerjem. Oba sta na evropskih oziroma svetovnih prvenstvih odigrala 38 tekem, največ izmed vseh.

Da bi lahko v prihodnjih letih spisal še nekaj rekordov, si odkrito želi selektor Fernando Santos. "Reprezentanci lahko podari še veliko. Septembra nas čaka novo tekmovanje. Upam, da bo Cristiano ostal z nami in še naprej pomagal mlajšim soigralcem, da napredujejo. Za njih bi bilo zelo pomembno, če bi lahko računali na pomoč takšnega kapetana," je dejal portugalski strateg, ki je leta 2014 v Braziliji izpadel v osmini finala SP z Grčijo, tokrat pa enako usodo podoživel z aktualnim evropskim prvakom.

Kylian Mbappe
Sportal Redek francoski dragulj, ki ga je včeraj spoznal ves svet

Ronaldo: Portugalska je bila boljša od Urugvaja

Ronaldo je na SP 2018 dosegel štiri zadetke. Kar tri je zabil Špancem. | Foto: Reuters Ronaldo je na SP 2018 dosegel štiri zadetke. Kar tri je zabil Špancem. Foto: Reuters Kako pa je Ronaldo doživel srečanje z Urugvajem, na katerem je bil za njegovo reprezentanco usoden dvakratni strelec Edinson Cavani?

"Portugalska je bila boljši tekmec, a to je nogomet. Zmaga tisti, ki doseže več zadetkov. Urugvaju je treba čestitati za zmago, mi pa odhajamo z dvignjenimi glavami. Dali smo vse od sebe. Kot kapetan sem ponosen na ekipo, strokovno vodstvo in vse, ki imajo opravka z reprezentanco," je po poročanju portugalskega športnega dnevnika Record povedal sloviti Portugalec, ki tudi na četrtem svetovnem prvenstvu ni dosegel niti enega zadetka v izločilnem delu.

Argentina Nigerija
Sportal Najboljši od najboljših na SP 2018 #foto

Dodal je, da zdaj ni primeren čas za razglabljanje o prihodnosti. Ko je z Realom osvojil finale lige prvakov, je presenetil z namigom o morebitnem odhodu iz Madrida, po izpadu z reprezentanco pa na vprašanje, ki zanima ves svet, ni hotel konkretno odgovoriti. Ne še. Ve le, da bo imela Portugalska tudi v prihodnosti zelo močno ekipo. Z njim ali brez njega?

Ne spreglejte