Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
29. 8. 2014,
19.53

Osveženo pred

3 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

serie A Juventus Boštjan Cesar AC Milan Inter Fiorentina Sassuolo Samir Handanović Josip Iličić Jasmin Kurtić Chievo Dejan Lazarević Valter Birsa Palermo Siniša Anđelković Udinese

Petek, 29. 8. 2014, 19.53

3 leta

Romi rimski derbi in liga prvakov, Iličić postaja veliki junak Fiorentine

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Fiorentina je po četrti zaporedni zmagi na dobri poti do Evrope, pri zmagi v predzadnjem krogu italijanskega prvenstva s 3:2 v Palermu je spet blestel Josip Iličić.

V Palermu smo v nedeljo spremljali pravcati slovenski derbi. Na domači strani je bil na igrišču od prve do zadnje minute slovenski branilec Siniša Anđelković, pri Fiorentini sta bila v prvi postavi tako Jasmin Kurtić kot Josip Iličić. Prav ta je po 23 minutah igre s strelom z 25 metrov poskrbel za vodstvo gostov z 1:0. Gola se ni veselil. Razumljivo, prav v majici Palerma, ta ga je leta 2013 za devet milijonov evrov prodal v Firence, si je ustvaril nogometno ime na Apeninskem polotoku.

To je bil že njegov šesti gol v zadnjih petih prvenstvenih tekem, od katerih jih je Fiorentina zmagala kar štiri. Na igrišču je bil do 86. minute, gostje so zmagali s 3:2. Omeniti velja, da je bil Kurtić v sodnikovem podaljšku zaradi drugega rumenega kartona izključen.

Fiorentina je krog pred koncem prvenstva na petem mestu, ki prinaša Evropo. Pred šestouvrščeno Genoo ima dve točki prednosti. V zadnjem krogu bo gostila Chievo, medtem ko Genoo čaka gostovanje pri Sassuolu.

Nov poraz Samirja Handanovića

Spremljali smo nastope še nekaterih slovenskih nogometašev. Chievo je doma z 1:1 remiziral proti Atalanti. Boštjan Cesar je za Verončane igral vso tekmo, Valter Birsa je bil na igrišču 70 minut.

Cesena je doma z 0:1 izgubila proti Cagliariju, Luka Krajnc je spet igral vso tekmo. Dejan Lazarević spet ni dobil priložnosti pri Sassuolu, ta je z 1:0 zmagal v gosteh pri Udineseju. Vso tekmo je presedel na klopi.

Že v soboto je Inter gostoval pri Genoi in doživel novo razočaranje, izgubil je z 2:3. Samir Handanović je vrata gostov branil vso tekmo.

V ponedeljek je potekal rimski derbi med Laziom in Romo, ki so ga dobili zadnji z 2:1. Zmagovalni gol je v 85. minuti dosegel Mapou Yanga-Mbiwa. Roma si je tako zagotovila drugo mesto v prvenstvu in s tem nastop v ligi prvakov.

Ne spreglejte