Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
15. 3. 2017,
21.30

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,30

Natisni članek

kvalifikacije za SP 2018 Srečko Katanec slovenska nogometna reprezentanca naj gol Prva liga Telekom Slovenije NK Olimpija NK Olimpija Rok Kronaveter

Sreda, 15. 3. 2017, 21.30

6 let, 6 mesecev

Poškodba Roka Kronavetra

Nov udarec za Mariborčana, ki ga podijo iz Olimpije

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,30
Rok Kronaveter thumb | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Slovenski nogometni reprezentant Rok Kronaveter letos nima sreče. Po tem, ko je postal nezaželen v očeh navijaške skupine Green Dragons in mu je padel v vodo zimski prestop v tujino, mu je hrbet pokazalo še zdravje. Na sredinem treningu je staknil poškodbo gležnja, ki je vse prej kot nedolžna.

Mariborčan, v prejšnji sezoni najboljši nogometaš in strelec Prve lige Telekom Slovenije, je želel po zapletih z navijači Olimpije zapustiti ljubljanski klub. V zimskem prestopnem roku je nameraval skleniti dogovor s katerim izmed tujih snubcev, na koncu pa ostal praznih rok.

S športnim direktorjem Olimpije Ranko Stojićem je zaman čakal na potrditev prestopa. Ostal je v Ljubljani, kjer pa v uvodnih spomladanskih nastopih ni kandidiral za nastop.

Poškodoval se je po prvem letošnjem nastopu

Prvič se je znašel v kadru šele po menjavi trenerja. Ko je Luko Elsnerja nasledil Marijan Pušnik, ki ga je vodil že v Velenju, se je Rok Kronaveter vrnil v udarno enajsterico. V Domžalah so ga pričakali žvižgi in žaljivke, ki so mu jih namenili pripadniki navijaške skupine Green Dragons.

Na nedeljskem derbiju v Domžalah je zaigral za Olimpijo in izgubil z 0:1. | Foto: Vid Ponikvar Na nedeljskem derbiju v Domžalah je zaigral za Olimpijo in izgubil z 0:1. Foto: Vid Ponikvar

Olimpija je izgubila (0:1) in se začela pripravljati na nedeljsko domačo tekmo s Koprom. Na njej Kronavetra zagotovo ne bo, saj si je na sredinem treningu poškodoval gleženj na levi nogi.

Ne bo ga na reprezentančnem seznamu

O tem, kako dolgo bo počival, bo več jasnega po podrobnem zdravstvenem pregledu. Po prvih informacijah, ki so prišle iz ljubljanskega kluba, je jasno, da bo izpustil srečanje s kozlički z Obale.

Zvezni igralec Olimpije, ki mu leto 2017 ni pisano na kožo, se je zahvalil vsem podpornikom in podpornicam. | Foto: Facebook Zvezni igralec Olimpije, ki mu leto 2017 ni pisano na kožo, se je zahvalil vsem podpornikom in podpornicam. Foto: Facebook

Poškodba ni nedolžna, kar je ponazorila tudi fotografija, ki jo je objavil Kronaveter na socialnem omrežju. Levi gleženj je že v mavcu, družbo pa mu delajo bergle. Štajerec bi tako lahko izpustil veliko tekem v spomladanskem delu, ki ga bo prihodnji teden prekinila reprezentančna akcija. Že zdaj je tudi jasno, da ga ne bo niti na reprezentančnem seznamu. Selektor Srečko Katanec bo kandidate za kvalifikacijsko tekmo za SP 2018 predstavil v četrtek …
Ne spreglejte