Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
22. 6. 2017,
7.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,55

Natisni članek

Matic Črnic NK Rijeka Matjaž Kek

Četrtek, 22. 6. 2017, 7.00

6 let, 6 mesecev

Prva pripravljalna tekma Rijeke

Kek že zmaguje, Črnic skoraj postal prvi

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,55
Matjaž Kek | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Hrvaški nogometni prvak Rijeka je v uvodni pripravljalni tekmi v Kranjski Gori pod vodstvom Matjaža Keka premagal Rabotnički iz Skopja z 2:0, slovenskega reprezentanta Matica Črnica pa je delilo le nekaj milimetrov od tega, da bi postal strelec prvega reškega zadetka po sanjski sezoni 2016/17.

Izbranci Matjaža Keka so priprave na naporno sezono 2017/18, v kateri se bodo predstavili tudi v kvalifikacijah za ligo prvakov, začeli z zmago. V Kranjski Gori, kjer nosi dres Rijeke kar nekaj novincev, so pred maloštevilnimi gledalci v deževnem vremenu premagali Rabotnički z 2:0.

Črnic v začetni enajsterici

Matic Črnic si prizadeva, da bi ga Matjaž Kek čim večkrat uvrstil v začetno postavo. | Foto: Vid Ponikvar Matic Črnic si prizadeva, da bi ga Matjaž Kek čim večkrat uvrstil v začetno postavo. Foto: Vid Ponikvar Dobitnik dvojne hrvaške krone je odpor tekmeca iz Makedonije, ki se pripravlja na nastop v kvalifikacijah za ligo Europa, strl v drugem polčasu. Prvi polčas ni postregel z zadetki, še najbližje pa je bil Matic Črnic, ki je v 7. minuti zadel okvir vrat.

Mariborčan je dvoboj začel v začetni enajsterici, s čimer se je lahko v prejšnji šampionski sezoni pohvalil zelo redko. Skoraj bi postal strelec prvega zadetka Rijeke v pripravljalnem obdobju na novo sezono, a mu je sreča obrnila hrbet. Črnic je po vrnitvi Romana Bezjaka v Nemčijo (Darmstadt) edini slovenski nogometaš pri hrvaškem prvaku.

Kekova Rijeka je pred dnevi ostala brez hrvaškega reprezentanta Franka Andrijaševića, ki ga je za pet milijonov evrov kupil belgijski Gent. | Foto: Grega Valančič/Sportida Kekova Rijeka je pred dnevi ostala brez hrvaškega reprezentanta Franka Andrijaševića, ki ga je za pet milijonov evrov kupil belgijski Gent. Foto: Grega Valančič/Sportida

Kek, ki je pred dnevi ostal brez najboljšega nogometaša Franka Andrijaševića, je med polčasom zamenjal skoraj celotno reško enajsterico. Na klop se je preselil tudi Črnic. Zamenjal ga je Romun Florentin Matei in v 60. minuti povedel Rijeko v vodstvo.

Vrhunci srečanja med Rijeko in Rabotničkim (2:0):

Le tri minute pozneje je prednost povišal Brazilec Heber Araujo Dos Santos in se razveselil prvega zadetka v dresu Rijeke. Nekdanji napadalec Slavena Belupa iz Koprivnice je vstopil v igro na začetku drugega polčasa, strelski prvenec za Kekovo četo pa dočakal zgolj po 18 minutah.

Kek v Kranju proti nekdanjemu izbrancu

Heber ni bil edini poletni novinec Rijeke, ki je zaigral proti skopskemu klubu. V obrambni vrsti je prvič za Kekovo četo zaigral Roberto PunčecTomislav Gomelt (zdravstvene težave) in Damjan Đoković (nepripravljenost) pa še nista kandidirala za nastop. Morda bosta na delu v soboto, ko se bo Rijeka ponovno predstavila ljubiteljem nogometa na Gorenjskem.

Hrvaški prvaki se bodo v soboto predstavili v Kranju, kjer se bodo pomerili z novopečenim slovenskim prvoligašem Triglavom. | Foto: Grega Valančič / Sportida Hrvaški prvaki se bodo v soboto predstavili v Kranju, kjer se bodo pomerili z novopečenim slovenskim prvoligašem Triglavom. Foto: Grega Valančič / Sportida

V Kranju se bo pomerila proti slovenskemu drugoligaškemu prvaku Triglavu, Keka pa čaka trenerski dvoboj z nekdanjim varovancem Antonom Žlogarjem, katerega je vodil kot selektor slovenske reprezentance.

Hrvaško prvenstvo se bo začelo 15. julija. Rijeka se bo v prvi tekmi doma pomerila proti Slavenu. Prvi vrhunec domače sezone bo 12. avgusta, ko bo na Rujevici pričakala zagrebški Dinamo, prvi jadranski derbi s Hajdukom v novi sezoni pa bo 16. septembra v Splitu.

Ne spreglejte