Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
12. 10. 2017,
17.31

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

Gordon Strachan kvalifikacije za SP 2018

Četrtek, 12. 10. 2017, 17.31

6 let, 6 mesecev

Gordon Strachan je brezposeln

Remi v Stožicah je bil usoden za selektorja Škotske

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
Gordon Strachan | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Vodstvo škotske nogometne reprezentance je danes prekinilo sodelovanje s selektorjem Gordonom Strachanom. Slednjemu ni uspelo, da bi škotsko izbrano vrsto popeljal na svetovno prvenstvo 2018 v Rusijo. Ekipa je prav v zadnjem krogu po remiju 2:2 proti Sloveniji na Stožicah izgubila vse možnosti za uvrstitev na SP, kjer je nazadnje igrala leta 1998.

V prihodnjih letih bo škotsko nogometno reprezentanco vodil nekdo drug, Strachanov naslednik namreč še ni znan.

Šestdesetletni Strachan, nekdanji igralec s sredine igrišča pri ekipah Aberdeen in Manchester United, je škotsko izbrano vrsto vodil od januarja 2013, ko je nasledil Craiga Leveina. Tudi pomočnik Mark McGhee od danes ni več del strokovnega štaba.

Škotska je v evropskih kvalifikacijah za SP v skupini F zasedla četrto mesto, zmagala je Anglija, ki si je zagotovila neposredno uvrstitev na mundial, drugouvrščena Slovaška pa je kot najslabša druga ekipa iz skupinskega dela ostala brez dodatnih kvalifikacij, kjer si bo še osem evropskih ekip skušalo zagotoviti SP. Tretji so bili v tej skupini Škoti, četrti pa Slovenci.

Škoti na nastop na velikem tekmovanju čakajo že od leta 1998 in svetovnega prvenstva v Franciji. | Foto: Vid Ponikvar Škoti na nastop na velikem tekmovanju čakajo že od leta 1998 in svetovnega prvenstva v Franciji. Foto: Vid Ponikvar

Lepi trenutki, ki bodo večno v njem

"Sam sem globoko razočaran, da mi Škotske ni uspelo popeljati vsaj do dodatnih kvalifikacij, še posebej, ker smo trdo delali, da bi nam to uspelo. Igralcem izrekam priznanje, da so se po slabem začetku dvignili in bili nato v igri vse do zadnje tekme, rad bi se vsakemu posebej zahvalil, da je igral za Škotsko z vsem srcem. Skupaj smo ustvarili nekaj lepih trenutkov, ki bodo za večno v meni," je ob tem za spletno stran škotske nogometne zveze dejal Strachan.

Ne spreglejte