Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sreda,
30. 9. 2015,
10.54

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Arsene Wenger Arsenal Olympiacos liga prvakov David Ospina Petr Čech

Sreda, 30. 9. 2015, 10.54

6 let, 6 mesecev

Razočaranega Wengerja na koncu še razjezili: Z vami mi ni treba razpravljati o mojih odločitvah

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Angleški velikan Arsenal tudi po drugem krogu lige prvakov ostaja brez točk. Po šoku v Zagrebu so novega doživeli pred domačimi gledalci proti Olympiacosu. Grki so v Londonu zmagali s 3:2.

Za topničarje, ki uvodnemu porazu v prvem krogu niso dajali prav velikega pomena, so se stvari po porazu proti Olympiacosu močno zapletle. Ne samo da je Arsenal zdaj brez točk, pred njim sta dve tekmi z Bayernom. Ta je sinoči pokazal, koliko je dejansko vredna njegova ekipa, ki je v prvem krogu šokirala četo Arsena Wengerja. Bayern je s pol moči Dinamo pohrustal s 5:0.

Povsem upravičeno se lahko vprašamo, ali ima Arsenal sploh še možnost, da se prebije iz skupine. Zagotovo se lahko, je pa res, da nima vsega v svojih rokah. Če bi Londončani na primer dvakrat izgubili proti v tej sezoni spet izjemnim Bavarcem in če bi Pirejčani proti Dinamu osvojili vsaj štiri točke, bi bilo zgodbe za Arsenal konec.

"Nič še ni izgubljenega"

A pustimo matematiko, za to bo še čas. Tudi Arsene Wenger po novi ničli še ne obupuje in še vedno trdno verjame, da je še dovolj časa za veliko vrnitev. "Smo v slabem položaju, a nikakor ni še nič izgubljenega. Je pa res, da bomo morali izgubljene točke na prvih dveh tekmah loviti na tekmah z Bayernom," je dejal prvi mož Arsenala, a v njegovih besedah ni bilo prave odločnosti. Najbrž niti sam ne verjame, da je mogoče presenetiti nemški stroj.

Uspelo je le devetim

Arsenal, ki se je v zadnjih 15 letih lige prvakov vedno prebil iz skupine, še nikoli ni izgubil dveh uvodnih tekem. Zadnji, ki se mu je uspelo prebiti v izločilne boje po takem katastrofalnem začetku, je bil Galatasaray v sezoni 2012/13. Tudi nasploh je tak podvig v vsej zgodovini tega tekmovanja uspel le devetim ekipam.

"Prepričan sem, da lahko na drugih tekmah opravimo z Dinamom in v gosteh z Olympiacosom. Na trenutke smo pokazali izjemno igro, odpovedali pa smo v obrambi. Odločilni trenutek je bil, ko smo izenačili na 2:2, nato pa Pirejčanom dovolili, da so v naslednji akciji spet prešli v vodstvo. Zmanjkalo nam je tudi malce sreče," nov poraz objokuje francoski strokovnjak.

Kje je bil Čech?

Ker je Arsenal drugi zadetek dobil neposredno iz kota, je del krivde za poraz padel tudi na kolumbijskem vratarja Davida Ospino. Novinarji so po tekmi spraševali Wengerja, kaj je počel Petr Čech na klopi.

"Ospina je odličen vratar. Odlično je branil proti Tottenhamu. A kot vsi vratarji tudi on dela napake. To bi se lahko zgodilo tudi Čechu. Ta se je pred tekmo z Leicestrom lažje poškodoval, zato z njim nisem hotel tvegati. Imate možnost, da me kritizirate, in to vam dovolim, ni pa mi treba z vami razpravljati o tem, zakaj sem se tako odločil. Sam sprejemam odločitve in nato prevzemam odgovornost. Vem veliko stvari, ki jih vi ne ali pa jih ignorirate. Dejstvo je, da vi ne morete odločati, kdo bo igral in kdo ne," je sklenil razjarjeni Wenger, ki mu v teh trenutkih zagotovo ni lahko.

Arsenalovi navijači, ko so izvedeli, da bo spet branil Ospina:

Ne spreglejte