Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 8. 2012,
12.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 1. 8. 2012, 12.11

8 let

Razburljiv derbi: strelec in vratar Fajić prinesel remi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V 23. krogu Prve lige Telekom Slovenije je bilo vse v znamenju derbija v Stožicah med Olimpijo in Mariborom, ki se je končal z remijem 1:1. Razlika na vrhu ostaja 12 točk v korist Štajercev.

Kakšen debi napadalca Nusmirja Fajića v dresu Maribora. Najprej je v svojem krstnem nastopu v vijoličastem dresu v 22. minuti goste popeljal v vodstvo z 1:0. V drugem polčasu je moral v zadnjih dobrih 20 minutah med vratnici prvakov, saj je bil vratar Jasmin Handanović zaradi nešportnega obnašanja (odrinil je Damjana Trifkoviča) upravičeno izključen, trener gostov Darko Milanič pa je opravil že vse tri menjave. Olimpija, ki ji je izenačenje z golom v 58. minuti prinesel Nikola Nikezić, je skušala zadeti za zmago, a je Fajić zaklenil mariborska vrata in poskrbel, da razlika med prvouvrščenim Mariborom in drugouvrščeno Olimpijo ostaja dvanajst točk.

V nedeljo sta bili še dve tekmi. Gorica je zmagala v gosteh pri Aluminiju v Kidričevemu s 3:1. Koper in velenjski Rudar sta na Bonifiki remizirala z 2:2.

Že v soboto je bila prva tekma kroga, ki je prinesla novost, in sicer neposredni prenos na Planet TV. Ogledali ste si lahko obračun Celja in Mure, ki ga je prepričljivo s 4:0 dobil štajerski prvoligaš. Ena sobotna tekma je bila odpovedana. Tekma v Kranju med Triglavom in Domžalami, ki bi se morala začeti ob 15. uri, je bila zaradi razmočenega igrišča preložena na poznejši termin. Delavci Zavoda za šport Kranj so pred nekaj dnevi sicer uspeli očistiti sneg z glavnega igrišča, vendar so danes izgubili bitko z naravo. Dež je že v soboto nakazal, da bo igrišče razmočeno, vendar so obilne nočne padavine dobesedno poplavile igrišče. Tudi vremenska napoved do tekme ni obetavna, zato je padla odločitev o preložitvi dvoboja. Odigrana je bila 24. aprila in se končala brez zadetkov.

Ne spreglejte