Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
10. 3. 2017,
16.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,43

1

Natisni članek

naj gol Prva liga Telekom Slovenije Milan Mandarić NK Domžale Marijan Pušnik Luka Elsner NK Olimpija NK Olimpija Ranko Stojić

Petek, 10. 3. 2017, 16.00

6 let, 6 mesecev

Športni direktor Olimpije

Stojić skušal posnemati Zahovića, a mu je spodletelo

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,43

1

Ranko Stojić | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

"Mi trije smo veliki zmagovalci. Prepričan sem, da bo to že kmalu dobitna kombinacija za Olimpijo," se športni direktor Olimpije Ranko Stojić po novi spremembi v taboru zmajev veseli sodelovanja s predsednikom Milanom Mandarićem in novim trenerjem Marijanom Pušnikom.

Pred dobrim letom, le dan po koncu jesenskega dela 2015/16, v katerem so navijači Olimpije po dolgem in sušnem obdobju na vrhu razpredelnice občudovali ljubljeni klub, je športni direktor Ranko Stojić sporočil Marijanu Pušniku, da se mu ni več treba vračati v Stožice.

Korošec je zapustil Olimpijo, odločitev sprejel dostojanstveno in se od slovenske prestolnice poslovil brez javnega pranja umazanega perila. Poudaril je, da je trenerska služba ena najbolj nepredvidljivih na svetu. To se je potrdilo ta teden, ko sta ga med smučanjem zmotila telefonska klica nekdanjih nadrejenih pri ljubljanskem klubu.

Je bilo tako usojeno?

V tej postavi so začeli pot z Olimpijo v sezoni 2015/16, zdaj so ponovno združili moči. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida V tej postavi so začeli pot z Olimpijo v sezoni 2015/16, zdaj so ponovno združili moči. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Predsednik Milan Mandarić in športni direktor Ranko Stojić sta se po polomiji proti velenjskemu Rudarju (2:4) odločila za drastičen rez. Krajšo je potegnil Luka Elsner, na njegovo mesto pa se je podal nihče drug kot Pušnik. Poln izziva, saj je Maribor pobegnil Olimpiji na šest točk razlike, a tudi nejasnosti o tem, kaj resnično zmorejo zimske okrepitve, ki v uvodnih spomladanskih nastopih niso prinesle želenih rezultatov.

Stojić se je odločil za vrnitev trenerja, s katerim je že sodeloval. "Morda nam je bilo tako usojeno. S predsednikom in Marijanom smo naredili mozaik šampionske ekipe v prejšnji sezoni. Morda pa želi usoda, da spet postanemo prvaki. Je pa res, da smo zdaj v neprimerno težjem položaju kot takrat," je v zgodbo, ki je v četrtek postregla z nepričakovanim scenarijem, vpletel višjo silo.

Dobitna kombinacija za Olimpijo

Ocenil je, da klub potrebuje novo energijo. "Marijan jo ima že v krvi. Njegova prednost je, da ima energijo, znanje in dokazan sistem dela, hkrati pa že pozna Olimpijo. Na voljo nimamo veliko časa, zato z njegovim prihodom ne izgubljamo," je pojasnil in dodal, da leta 2015 med njim in trenerjem Pušnikom ni bilo veliko nesoglasij, zaradi katerih bi moral Korošec zapustiti klub.

Luka Elsner, ki v teh dneh ni dosegljiv za komentarje, je bil po besedah Ranka Stojića samostojen pri delu. | Foto: Vid Ponikvar Luka Elsner, ki v teh dneh ni dosegljiv za komentarje, je bil po besedah Ranka Stojića samostojen pri delu. Foto: Vid Ponikvar

Obljubil mu je samostojne roke pri odločanju in napovedal: "Mi trije smo veliki zmagovalci. Prepričan sem, da bo to že kmalu dobitna kombinacija za Olimpijo," je izžareval optimizem.

Na klop se ne bo vračal

Stojić je na zadnji tekmi Olimpije sedel na klopi in nekajkrat energično sodeloval pri vodenju moštva. Bo tako tudi v nedeljo, ko se bo Marijan Pušnik predstavil na delu v Domžalah?

Zanimivo naključje. Ko je Marijan Pušnik nazadnje z Olimpijo gostoval v Domžalah, je domžalski klub vodil še Luka Elsner. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Zanimivo naključje. Ko je Marijan Pušnik nazadnje z Olimpijo gostoval v Domžalah, je domžalski klub vodil še Luka Elsner. Foto: Urban Urbanc/Sportida

"Ne. Na tekmi z Rudarjem sem sedel na klopi, ker sem želel igralcem podati novo energijo. Takšno, kot jo je na derbiju dal svoji ekipi Zahović (Zlatko Zahović, športni direktor Maribora, op. p.). To je lep primer. Takšna je bila tudi naša zamisel. In nič drugega. Luka Elsner je imel popolno avtonomijo. Tudi v njegov sistem treningov, čeprav se z njim nisem strinjal, se nisem vtikal," je nekdanji jugoslovanski reprezentant pojasnil, da je želel s svojo prisotnostjo na klopi vplivati na igralce, da bi bili bolj odgovorni in motivirani ter da bi pokazali več navdiha.

"To je bila ideja, ki ni uspela. Poskušali smo, predsednik se je prepričal, da se je končalo neuspešno, zato takšnih stvari ne bomo več ponavljali," je Srb zagotovil, da v nedeljo ne bo delal družbe Pušniku na klopi v domžalskem Športnem parku.

Ne spreglejte