Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sobota,
16. 7. 2016,
8.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija NK Rudar NK Celje NK Krško

Sobota, 16. 7. 2016, 8.00

6 let, 7 mesecev

Pred sobotnima tekmama 1. kroga prve lige telekom slovenije

Ranjena Olimpija začenja braniti naslov

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

Z današnjima tekmama se začenja nova sezona slovenske nogometne Prve lige Telekom Slovenije. Že prvi dan bodo na delu branilci naslova, nogometaši Olimpije, ki so sredi tedna razočarali v kvalifikacijah za ligo prvakov.

Olimpija – Celje (danes ob 20.15)

V Stožicah je Olimpija v sredo prvič po dolgih letih igrala tekmo kvalifikacij za ligo prvakov in proti Trenčinu izgubila s 3:4. Razočarala je predvsem v prve pol ure, v katerih je prejela kar štiri zadetke in zaostajala  z 0:4. Potem se je s tremi goli vrnila v igro in pred gostovanjem na Slovaškem, ki jo čaka prihodnji teden, še ima nekaj možnosti za napredovanje.

Pred tem bodo nogometaši Olimpije skušali z zmago začeti novo sezono prvenstva, v katerem so v prejšnji sezoni naslova osvojili prvič po 21 letih čakanja. Poleti so ostali brez Miroslava Radovića in Matica Finka, ki sta odšla drugam, poškodba je vzela tudi branilca Nemanjo Mitrovića. Zdaj morajo igrati še brez lažje poškodovanih vratarja Nejca Vidmarja in najboljšega igralca sezone Roka Kronavetra, kar je za Rodolfa Vanolija velik zalogaj.

Ob koncu prejšnje sezone so Ljubljančani prav proti Celju zabeležili morda celo odločilno zmago v boju za naslov, danes želijo s tremi točkami uspešno začeti braniti prvenstveno lovoriko. So v položaju, ki ga niso vajeni, a so prepričani, da jim bo uspelo. Pa čeprav na klopi Celjanov sedi njihov nekdanji trener Robert Pevnik, ki je v prejšnji sezoni, ko je prišel v klub, nanizal nekaj izjemnih rezultatov.

"Ne glede na to, da evropskim kvalifikacijam pripisujemo veliko pomembnost, sta naši prioriteti domači tekmovanji v prvenstvu in pokalu. Tu se namreč osvajajo zelo pomembne točke za naprej," je pred začetkom nove prvenstvene sezone v Stožicah povedal italijanski trener, ki sedi na klopi Olimpije.

Kaj lahko v novi sezoni s Krškim postori Tomaž Petrović? | Foto: Kaj lahko v novi sezoni s Krškim postori Tomaž Petrović?

Rudar – Krško (danes ob 20.15)

Rudar, v katerega je prišel svež srbski kapital, a mnogi menijo, da je sumljivega izvora, se v novo sezono podaja z novim trenerjem Slobodanom Krčmarevićem. Ta je nasledil priznanega Srba Milovana Rajevca, nekdanjega selektorja Gane, ki naj bi bil trener, a se je potem zapletlo in je kmalu odšel.

Od moštva se je poslovila kopica izkušenih nogometašev, ki so imeli v prejšnji sezoni pomembne vloge (ob Elvedinu Džiniću, Milanu Kociću in Jaki Ihbeishehu tudi Damjan Trifković in Ivan Knezović), in prav zanimivo bo videti, kako bodo Velenjčani videti v novi sezoni.

Tudi Krčani, ki so se v prejšnji sezoni, zanje krstni med prvoligaši, obdržali med elito, so poleti veliko kadrovali in ostali brez številnih nogometašev. V Krškem ni več Dina Hotića, Robija Pušaverja, Luke Volariča, Luke Žinka, Šimeta Gregova, Davida Poljanca, Enisa Đurkovića in še nekaterih. Je pa zato na njegovi klopi ostal mladi trener Tomaž Petrović, ki je sprva najavil slovo, a si potem premislil in ostal. Zanimivo bo videti, kako se bo izkazal v tej sezoni. V prejšnji sezoni je pokazal veliko.

Ne spreglejte