Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sobota,
23. 7. 2016,
11.40

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

Natisni članek

NK Aluminij NK Koper NK Radomlje NK Olimpija NK Olimpija

Sobota, 23. 7. 2016, 11.40

6 let, 7 mesecev

Pred današnjima tekmama 2. kroga Prve lige Telekom Slovenije

Ranjena Olimpija po novo zmago

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

Danes sta na sporedu drugi dve tekmi 2. prvenstvenega kroga elitne slovenske nogometne lige. Na delu bo tudi Olimpija, ki jo čaka gostovanje pri Radomljah.

Koper želi pred domačimi navijači osvojiti prve prvenstvene točke v sezoni 2016/17. | Foto: Koper želi pred domačimi navijači osvojiti prve prvenstvene točke v sezoni 2016/17.

Koper – Aluminij (danes ob 18.15)

Koprčani so imeli v prvem krogu v Ljudskem vrtu točko v žepu vse do sodnikovega podaljška, potem je Maribor zadel in ostali so praznih rok. Zdaj, ko igrajo doma proti novincu Aluminiju, seveda želijo nadoknaditi izgubljeno. Zadovoljni bi bili le z zmago, ki bi jo proti novincu v ligi morali doseči. Vsaj glede na to, kakšno zasedbo imajo, koliko izkušenj so nabrali do zdaj njihovi nogometaši in ne nazadnje tudi zaradi tega, ker so domačini.

Toda Kidričani, ki so v prvem krogu prav tako izgubili, se ne bodo dali kar tako. Ob prvem gostovanju na Primorskem, v prvem krogu so igrali v Novi Gorici, so se dostojno upirali tekmecu, tokrat želijo ponoviti podobno, a s to razliko, da želijo tudi kaj iztržiti. "Na prvi tekmi smo se veliko naučili. Ne smemo biti naivni. Upamo, da bomo tokrat prišli do kakšne točke," pred novim prvoligaškim izzivom pravi njihov kapetan Dejan Krljanović.

Nogometaši Olimpije želijo imeti tudi po 2. prvenstvenem krogu stoodstoten izkupiček. | Foto: Nogometaši Olimpije želijo imeti tudi po 2. prvenstvenem krogu stoodstoten izkupiček.

Kalcer Radomlje – Olimpija (danes ob 20.15)

Radomlje so v prvem krogu izgubile, igrale so proti evropskim Domžalam. Tudi v drugem jih ne čaka nič lažja naloga. Udarile se bodo z evropsko Olimpijo, ki je za povrh ranjena in bo naredila vse, da na obrobju Ljubljane pride do novih treh točk.

Državni prvaki v prvem krogu niso navdušili, a najbolj pomembno je, da so prišli do zmage, z 1:0 so doma odpravili Celjane. Med tednom so izpadli iz Evrope, čeprav so na Slovaškem proti Trenčinu zmagali, a je bil zanje usoden zadetek manj v gosteh.

"Naše misli so zdaj usmerjene v prvenstvo. Storili bomo vse, da se naslednje leto vrnemo v kvalifikacije za ligo prvakov," je po neuspehu na Slovaškem povedal trener Olimpije Rodolfo Vanoli, ki namerava proti Radomljam na igrišče poslati najboljšo postavo.

Ne spreglejte