Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sobota,
21. 6. 2014,
3.17

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Dejan Djuranović Prva liga Telekom Slovenije Matjaž Marinšek Domžale

Sobota, 21. 6. 2014, 3.17

7 let, 12 mesecev

Radomlje veselo sporočajo: Prva liga Telekom Slovenije, prihajamo

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Po košarici drugoligaškega prvaka Roltek Doba bo vrzel v 1. SNL zapolnil njegov sosed. Kalcer Radomlje se je po tehtnem premisleku odločil za prvoligaški izziv, domače tekme bo igral v Domžalah.

Čeprav morajo urediti še nekaj podrobnosti, povezane s pridobitvijo licence, nogometni klub Kalcer Radomlje že sporoča, da je konec negotovosti o tem, kjer bodo igrali v tekmovalni sezoni 2014/15. Prvič v klubski zgodovini se bodo potegovali za prvoligaške točke.

Drugoligaško okolje bodo zamenjale tekme proti Mariboru, Kopru, Rudarju, Gorici, Zavrču, Domžalam, Olimpiji, Celju in Krki, prvi cilj pa bo obstanek v družbi najboljših. ''Po neponovljivi sezoni, v kateri je prva ekipa NK Kalcer Radomlje osvojila drugo mesto v 2. SNL in bila z doseženimi 61 goli tudi najbolj učinkovita ekipa v ligi, in po uvrstitvi druge ekipe v novoustanovljeno 3. SNL center smo se v klubu odločili, da sprejmemo povabilo NZS in prihodnjo sezono igramo v prvi ligi,'' je za spletno stran novopečenega prvoligaša spregovoril predsednik Matjaž Marinšek, ki je tako po tehtnem premisleku sklenil, da bodo Radomlje, pa čeprav njihov štadion ne ustreza prvoligaškim merilom, kos selitvi na najmočnejšo klubsko raven v Sloveniji.

Prvi trener ostaja Djuranović, ekipa se bo okrepila

Na domačem štadionu v Radomljah bodo igrali le pokalne ter prijateljske tekme, sicer pa bodo gostovali v mestu ob Kamniški Bistrici. Dres Domžal je pred leti nosil Dejan Djuranović, ta je z Domžalčani postal tudi prvak. Nekdanji reprezentant ostaja prvi trener Radomelj in bo imel to čast, da bo v zgodovino zapisan kot strokovnjak, ki je Kalcer v odgovorni vlogi popeljal v prvo ligo.

Djuranović ima ogromno izkušenj z igranjem v 1. SNL, naslove je osvajal tudi z Olimpijo in Mariborom, njegov pomočnik pa bo Gregor Mohar, še eden, ki je pred leti nosil dres Domžal. ''Ekipo bomo nekoliko okrepili, vendar moramo kljub vsemu ostati na realnih tleh in delovati v okviru zmožnosti in v skladu s proračunom, ki ga bomo lahko zagotovili. Cilj je, da konkurenčno igramo v 1. SNL, si morebiti priborimo obstanek v društvu najboljših in se predvsem veliko naučimo tako tekmovalno kot organizacijsko,'' je predsednik Marinšek strnil prve vtise po tem, ko so sprejeli povabilo v prvoligaško druščino.

Radomlje bodo priprave začele v ponedeljek, torej ravno na dan, ko bodo izvedele, s kom se bodo najprej spoprijele v prvi ligi. Jedro ekipe, ki je v sezoni 2013/14 v drugi ligi osvojilo drugo mesto, ostaja bolj ali manj enako, finančni okvir pa bo znan do konca meseca.

Prva liga je nagrada za sedem let dobrega dela

Klub, za katerega stiskajo pesti člani navijaške skupine Mlinarji, bo v novi sezoni pogrešal lokalni derbi z Dobom, po drugi strani pa bodo ljubitelji nogometa v domžalskem Športnem parku prišli na račun dvakrat, saj se bodo prvoligaške ekipe ustavile tako pri Domžalah kot tudi pri Radomljah.

V tretji ligi bo zaigrala tudi njihova B-ekipa, s tem pa bodo postavili novi mejnik v domačem nogometu. V zahodnih državah je tovrstna praksa že dolgo let utečena. ''Naj bo prva liga nagrada za sedem let dobrega dela. Vse prijatelje nogometa v Radomljah pozivam, da uživamo v tej zgodbi,'' je za konec še dodal Marinšek, ki bo v ponedeljek izvedel ime prvega, zgodovinskega tekmeca v Prvi ligi Telekom Slovenije.

Slovenija bo dobila nov sosedski derbi, saj je med Domžalami in Radomljami zelo majhna razdalja. V katerem krogu se bosta kluba pomerila prvič?

Ne spreglejte