Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
21. 7. 2011,
11.25

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 21. 7. 2011, 11.25

7 let, 12 mesecev

R. Bezjak: Tiha želja se je uresničila

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Napadalec CM Celja, Roman Bezjak, je z dvema zadetkoma proti odlični Olimpiji v črno ovil Stožice in svoji ekipi prinesel prvo zmago v novi sezoni.

Po krajšem premoru so vnovič oživele slovenske nogometne zelenice, pred uvodnim srečanjem v Stožicah, kjer so gostovali Celjani, pa bržkone nihče ni pričakoval, da se bodo "grofje" v mesto ob Savinji vrnili s polnim plenom. In to proti Olimpiji, ki jo v evropskih pokalih krasi všečna in prepričljiva igra.

"Občutki po uspehu so bili fenomenalni. Mislim, da ni bilo veliko takšnih, ki so pričakovali našo zmago. Tega rezultata nisem pričakoval in verjetno ga tudi ni nihče drug. Za nas bi bil namreč že remi dober rezultat, je uvodoma za Sportal dejal Roman Bezjak, ki je kar dvakrat ukanil ljubljanskega vratarja.

Ekipa osvojila tri točke

Sanjski niz zeleno-belih je tako zaustavila celjska zasedba, ki je s 3:0 utišala vse privržence Ljubljančanov. Dva zadetka Bezjaka in en Zorana Pavloviča sta bila tako Celjanom, ki so se v preteklih dneh znašli na udaru zaradi težkih finančnih razmer, dovolj za ljubljanski skalp.

"Kot sem že dejal, so bili to nepopisni trenutki, vendar pa je bila ekipa tista, ki je osvojila tri točke. Brez takšne borbe, kot so jo prikazali moji soigralci, nam tudi moja dva gola ne bi veliko pomagala," je po doseženih dveh golih razlagal 22-letnik, ki tega uspeha pred tekmo ni pričakoval. "Pred tekmo ne gre pričakovati, kaj ti bo uspevalo na sami tekmi. Lahko je pa to zgolj tiha želja, ki se je meni tokrat uresničila.

Sanja o Nemčiji

Nogometaši iz mesta ob Savinji, ki bodo v kratkem ostali brez generalnega pokrovitelja CM Celja in predsednika Marjana Vengusta, se zavedajo, da položaj še zdaleč ni rožnat, zato tudi cilji celjskega kluba še niso podrobneje definirani.

"O samih ciljih podrobneje še nismo razpravljali. Vsi vemo, kakšna je situacija v Celju, zato gremo iz tekme v tekmo, na vsaki pa bo treba iztisniti svoj maksimum za dober rezultat. Moj kratkoročni cilj je pomagati Celju do čim višjih mest, v nadaljevanju pa imam seveda cilj zaigrati v eni od petih najboljših lig v Evropi," je bil odkrit napadalec, ki si v tujini najraje želi zaigrati v Nemčiji.

In če bi na slovenski prvoligaški sceni dobil ponudbo Olimpije in Maribora ... "Slovenska nogometna javnost v zadnjih časih govori le še o Mariboru in Olimpiji. Osebno o tem ne bi rad govoril ali pa se o čem odločal, preden bi se to dejansko zgodilo. Zaenkrat naj ostane pri tem, da bom dal vse od sebe za barve celjskega kluba," je za konec dejal nekdanji mladi slovenski reprezentant do 21 let.

Ne spreglejte