Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
2. 6. 2016,
12.48

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,73

Natisni članek

Matjaž Kek Marijan Pušnik Hajduk Split

Četrtek, 2. 6. 2016, 12.48

6 let, 7 mesecev

Prvi Slovenec na trenerskem stolčku Hajduka

Pušnik se je Splitu predstavil kot smučar in napovedal spremembe v Hajduku

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,73

Slovenski trener Marijan Pušnik se je preselil v Split, kjer je prevzel vodenje splitskega Hajduka. Ob prvem srečanju s predstavniki sedme sile je poudaril, da želi Hajduk približati vrhu hrvaškega prvenstva, ki je bilo v zadnjih letih rezervirano le za zagrebški Dinamo.

Vodstvo Hajduka je prepričano, da lahko Marijan Pušnik pomaga splitskemu klubu do boljših rezultatov. "Hajduk je bil in bo velik klub. Vedno je imel obetavne in dobre igralce. Prepričan sem, da lahko dosežemo veliko dobrih rezultatov. Če bomo hoteli pripeljati kakšnega igralca, bo moral biti veliko boljši od domačih. Moramo igrati bolje in biti prisotni pri vrhu," je pojasnil 55-letni Korošec.

Dalmatincem se je predstavil kot smučar, smučarski in teniški učitelj ter plavalni trener. Zavezal se je, da bo delal strokovno in z visoko stopnjo energije. "Morda Hajduk v teh dneh ni v najboljšem stanju, a sem prepričan, da lahko dosežemo dober rezultat," je optimist Pušnik. S pripravami na novo sezono bo začel v sredo, 8. junija.

Nekatere stvari bo drastično spremenil

Lani je Olimpijo popeljal do naslova jesenskega prvaka, zdaj pa je prevzel ponos dalmatinskega nogometa, ki je sezono 2015/16 v hrvaškem prvenstvu končal na tretjem mestu. Zaostal je za prvakom Dinamo in Kekovo Rijeko. "Skušali bomo osvojiti več točk kot v prejšnji sezoni. Če bi osvojili še pokal, bi bil zelo zadovoljen. Seveda bi bil rad tudi prvak Hrvaške, a to ni realen cilj," je ocenil, da bo vloga favorita v hrvaškem prvenstvu še naprej namenjena Dinamu.

Navijači Hajduka niso bili zadovoljni z rezultati v prejšnji sezoni. V prvenstvu je bil tretji, v polfinalu pokala pa gladko izpadel proti Dinamu. | Foto: Navijači Hajduka niso bili zadovoljni z rezultati v prejšnji sezoni. V prvenstvu je bil tretji, v polfinalu pokala pa gladko izpadel proti Dinamu.

Na prvem srečanju z novinarji je dodal, da je v prejšnji sezoni redno spremljal predstave Hajduka, hkrati pa napovedal vojno številnim menedžerjem in agentom, ki so imeli do zdaj velik vpliv na odločitve v splitskem klubu. "Nekatere stvari bomo drastično spremenili," je opozoril na težavo, ki je po njegovem mnenju škodovala boljšim predstavam Hajduka.

Kako se bo izkazal Marijan Pušnik pri splitskem Hajduku?

  • Postal bo tako uspešen kot Matjaž Kek na Reki in prerodil splitski klub
    66,19 %
    92 glasov
  • Delal bo dobro, a zaradi nekakovostnega igralskega kadra ne bo posegal po višjih mestih
    17,27 %
    24 glasov
  • Ne bo mu šlo najbolje, Dalmacijo bo zapustil še pred koncem sezone
    16,55 %
    23 glasov
Oddanih 139 glasov

Hrvaške novinarje je zanimalo, zakaj je zapustil trenerski položaj Olimpije, s katero je osvojil naslov jesenskega prvaka. "To je zgodba, ki je že za mano. Vodstvo se je tako odločilo, sam pa sem sprejel odločitev na športen način. Seveda ne moreš biti zadovoljen, če si na prvem mestu, a te odpustijo," je Pušnik spregovoril o prekinitvi sodelovanja z zmaji, ki so pozneje ohranili prednost in postali slovenski prvaki.

Predsednik želi skupinski del evropske lige, Pušnik bo sodeloval s Portugalcem

Prvi cilj Hajduka je preboj v skupinski del evropske lige. "Radi bi dvignili ekipo in navijače osrečili z boljšimi rezultati. Želimo zaigrati v evropski ligi," je zaupal klubski cilj novi predsednik Hajduka Ivan Kos.

Pušnikov tesni sodelavec na Poljudu bo Portugalec Mario Branco, ki je novi športni direktor splitskega velikana. Njegov pomočnik bo nekdanji hrvaški reprezentančni napadalec Saša Bjelanović.

Ne spreglejte