Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
14. 8. 2016,
19.38

Osveženo pred

7 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Krško NK Aluminij

Nedelja, 14. 8. 2016, 19.38

7 let, 8 mesecev

Poročilo s tekme Aluminij : Krško

Prva zmaga v sezoni je tukaj!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
Lovro Bizjak | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Nogometaši Aluminija iz Kidričevega so v 5. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Krško s 3:0 (1:0).

Nogometaši iz Kidričevega so v 5. krogu le prišli do prve zmage v sezoni. Z uspehom proti Krškemu, z njim so se sploh prvič pomerili v prvoligaški konkurenci, so se povzpeli pred Radomljane, ki tako ostajajo edina ekipa v ligi, ki še ni okusila slasti zmage. Aluminij ima zdaj štiri točke in le še za točko zaostaja za današnjim tekmecem iz Krškega.

Domači nogometaši so tekmo odlično začeli in že v tretji minuti povedli. Dejan Krljanović je izvedel prosti strel z desne strani, podal na drugo vratnico, kjer je bil najvišji Josip Zeba in z glavo zadel za 1:0.

Izkazalo se je, da je bila to praktično edina priložnost v prvem polčasu, saj sta po zadetku ekipi igrali večinoma med obema kazenskima prostoroma, številne napake pri podajah pa so botrovale majhnemu številu zaključnih in še manjšemu nevarnih strelov. Enega teh je v 44. minuti sprožil Lovro Bizjak, a iz ugodnega položaja s približno 15 metrov žogo poslal čez gol.

Kmalu po začetku drugega polčasa je do strela v kazenskem prostoru prišel Filip Dangubić, a po tleh prešibko sprožil, da bi lahko ugnal Luko Janžekoviča. Podobno je na drugi strani storil Matic Vrbanec v 50. minuti. Že dve minuti pozneje je Martin Kramarič namučil domačega vratarja z diagonalnim strelom z roba kazenskega prostora, v 55. minuti pa je Dangubić le za malo zgrešil cilj iz kazenskega prostora.

V 59. minuti pa so gosti na igrišču ostali le z deseterico. Damjan Vuklišević je na levem robu svojega kazenskega prostora naredil prekršek in si prislužil drugi rumeni karton. Prosti strel je izvedel Krljanović in zadel za 2:0. Po zadetku se je igra nekoliko umirila, v 79. minuti pa so domači po protinapadu dokončno odločili zmagovalca, saj je zadel še rezervist Blaž Kramer.

Aluminij bo v 6. krogu prihodnjo nedeljo gostoval v Mariboru, Krško pa bo gostilo Celje.

Aluminij : Krško 3:0 (1:0)

Športni park, gledalcev, sodniki: Jug (Tolmin), Vidali (Gračišče) in Mikača (Višnja Gora).

Strelci: 1:0 Zeba (3.), 2:0 Krljanović (59.), 3:0 Kramer (79.).

Aluminij: Janežkovič, Vezjak (od 46. Florjanc), Turkalj, Zeba, Kocić, Krljanović, Škoflek, Vrbanec, Rogina, Bizjak (od 76. Tahiraj), Petrović (od 66. Kramer).

Krško: Zalokar, Pušaver, Drnovšek, Vuklišević, Šturm, Baskera (od 46. Arafat Mensah), Jurečič, Urbanč (od 76. Sadiković), Kramarič, Čeh (od 70. Pavić), Dangubić.

Rumeni kartoni: Vezjak, Turkalj; Vuklišević, Zalokar, Pušaver, Urbanč.
Rdeči karton: Vuklišević (59.).

Ne spreglejte