Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
27. 8. 2017,
22.10

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,85

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije naj gol NK Aluminij NK Ankaran NK Celje NK Domžale ND Gorica NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija NK Rudar NK Triglav NK Krško

Nedelja, 27. 8. 2017, 22.10

6 let, 7 mesecev

PRVA LIGA TELEKOM SLOVENIJE, 7. krog

Derbi je razočaral, brez gola in brez zmagovalca v Stožicah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,85
Tomislav Tomić, Jasmin Mešanović | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Nedeljski derbi med Olimpijo in Mariborom je razočaral. Skoraj 13 tisoč gledalcev v Stožicah ni videlo zadetka. Domžale so doživele polom v Krškem. Aluminij je premagal Triglav, ki še čaka na prvo zmago.

Olimpija je v skoraj polnih Stožicah gostila Mariborčane, ki so med tednom poskrbeli za velik podvig in se še tretjič uvrstili v ligo prvakov. Veliko število gledalcev v težko pričakovanem derbiju je pričakovalo spektakel, a, vsaj na igrišču, dočakalo bolj malo. Videli niso niti enega zadetka in tudi bolj malo priložnosti.



Statistično boljši so bili sicer nogometaši Olimpije, a je imel najlepšp priložnost na tekmi zagotovo Maribor, ko je sam pred vratarjem Ljubljančanov na začetku rugega polčasa znašel Martin Kramarič. Mladi napadalec, ki se je tokrat nekoliko presenetljivo znašel v prvi postavi gostov (kapetan Marcos Tavares je tekmo začel na klopi), je bil premalo natančen.

Po remiju Olimpija in Maribor skupaj ostajata na vrhu lestvice s 17 točkami. Pred najbližjim zasledovalcem imata najboljša slovenska kluba že šest točk prednosti.

Domžale so doživele polom v Krškem

Simon Rožman je doživel nov poraz. | Foto: Grega Valančič/Sportida Simon Rožman je doživel nov poraz. Foto: Grega Valančič/Sportida Danes je v ospredju seveda dogajanje v Stožicah, a sta bili ob tem na sporedu še dve tekmi. Domžale, ki so se v četrtek junaško poslovile od Evrope, so doživele novo hladno prvenstveno prho. V gosteh pri Krškem, ki je pod vodstvom Hrvata Stipe Balajića najprijetnejše presenečenje, so izgubile z 2:4. Spet je za Krčane zadel najboljši strelec prvenstva Miljan Škrbić, ki je zdaj že pri osmih prvenstvenih zadetkih v tej sezoni.

Triglav tudi po tem krogu ostaja brez zmage. Ekipa Tončija Žlogarja je tokrat doživela boleč poraz v gosteh pri Aluminiju z 0:2.



Miran Srebrnič je z Gorico prišel do tretje zaporedne prvenstvene zmage. | Foto: Vid Ponikvar Miran Srebrnič je z Gorico prišel do tretje zaporedne prvenstvene zmage. Foto: Vid Ponikvar

Razigrani Celjani, Gorica do točk v zadnji minuti

V soboto je v prvi tekmi 7. kroga Celje visoko ugnalo zadnjeuvrščeni Ankaran s 4:1. To je bila druga celjska zmaga v sezoni. Za rumeno-modre so zadeli Luka Žinko, Filip Dangubić, Janez Pišek in Rudi Požeg Vancaš. Za Primorce, ki še vedno čakajo na prvo zmago v 1. SNL, je bil uspešen Bradley Meledje.

V večernem terminu sta se za točke udarila Gorica in Rudar. Po dobri uri igre so se v novogoriškem Športnem parku pri začetnem rezultatu 0:0 ugasnili reflektorji. Bližje zadetku so bili gostje iz Šaleške doline, ki so prek Milana Tučića zadeli okvir vrat. Tekma se je po skoraj polurni prekinitvi nadaljevala, nato pa je domače navijače z zmagovitim zadetkom razveselil hrvaški rezervist Andrija Filipović. Gorica je poskočila na tretje mesto, v zadnjih štirih tekmah pa je osvojila kar 10 točk.

Lestvica:

Klub Tekme Zmage Remiji Porazi Gol razlika Točke
1. Olimpija 7 5 2 0 16:2 17
2. Maribor 7 5 2 0 13:5 17
3. Krško 7 3 2 2 14:13 11
4. Gorica 7 3 1 3 7:7 10
5. Domžale 7 2 3 2 13:10 9
6. Rudar Velenje 7 3 0 4 7:10 9
7. Aluminj 7 2 2 3 10:12 8
8. Celje 7 2 2 3 10:13 8
9. Triglav Kranj 7 0 4 3 5:10 4
10. Ankaran-Hrvatini 7 0 2 5 7:20 2

Najboljši strelci:

8 - Miljan Škrbić (Krško)
5 - Abbas Issah (Olimpija)
4 - Petar Franjić (Domžale)
3 - Aleks Pihler (Maribor), Matej Poplatnik (Triglav), Luka Žinko (Celje)
...

Kaj se je dogajalo v Stožicah (iz minute v minuto)?

Tomislav Tomić, Jasmin Mešanović | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Konec tekme! Skomina je označil konec tekme. Derbi se je končal brez zmagovalca in brez zadetka. Lahko mirne vesti zapišemo, da je dogajanje na igrišču razočaralo. Nogometaši so poskrbeli za vsega dva strela v okvir vrat. Olimpija za enega in Maribor za enega. Skoraj 13 tisoč gledalcev, kolikor se jih je zbralo v Stožicah, je zagotovo pričakovalo več.

90. minuta: konec rednega dela tekme v Stožicah. Sodniki so pokazali še tri minute sodnikovega dodatka.

85. minuta: še ena menjava pri Mariboru. Ahmedija je zamenjal Hotić.

83. minuta: menjava pri Olimpiji. Z igrišča poškodovani Abass, na igrišče Brkić.

76. minuta: z igrišča pri Olimpiji odhaja Alves. Portugalca je zamenjal novinec Vombergar.

74. minuta: še druga menjava pri Mariboru. Na klop se je usedel Bohar. Na igrišče je prišel Bajde.

Mitja Viler | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida 70. minuta: takoj po prvi menjavi je imela Olimpija priložnost. Po neodločnosti obrambe Maribora je do strela prišel Abass, a se je z obrambo izkazal vratar Maribora Handanović.

69. minuta: zdaj je prvič na derbiju menjal tudi trener Olimpije Bišćan. Z igrišča je potegnil Oduwo, nanj pa poslal Savića.

65. minuta: prva menjava na tekmi. Na igrišče pri Mariboru prihaja Tavares. Lahko kapetan in najboljši strelec Maribora poskrbi, da bomo na derbiju videli sploh prvi gol?

62. minuta: z glavo je streljal kapetan Olimpije Ilić, a ni bil preveč nevaren.

55. minuta: Maribor se je očitno prebudil. Po podaji z leve strani je zdaj atraktivno poizkusil Ahmedi, a je bil njegov strel lahek zalogaj za vratarja Olimpije. To je bil sploh prvi strel v okvir vrat na današnjem derbiju!

52. minuta: zagotovo največja priložnost na tekmi! Po podaji Vrhovca je sam pred vrata Olimpije pritekel Kramarič. Mladi napadalec vijoličastih je poizkusil s prefinjenim strelom, a ni bil dovolj natančen. Žoga je zletela prek vrat Olimpije.

Začetek drugega polčasa: trenerja nista menjala. Na igrišče sta pritekli isti enajsterici kot ob začetku tekme. Bosta poskrbeli za kaj več dogajanja, kot sta v prvih 45 minutah?

Dario Čanađija, Marwan Kabha | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Polčas! Za nami je dokaj nezanimivih prvih 45 minut v Stožicah. Na igrišču se je dogajalo bolj malo, nismo videli praktično niti ene priložnosti. Verjeli ali ne, videli smo le en strel na gol. Za njega je poskrbela Olimpija, ta ima po uradni statistiki tudi nekoliko več žogo v svoji posesti (61 odstotkov). Bo v drugem polčasu kaj bolje?

40. minuta: še naprej nezanimivo dogajanje na igrišču. Spremljamo taktičen boj, ki pa vsekakor ni zadovoljil okusa navijačev.

30. minuta: še naprej dokaj nezanimivo dogajanje na igrišču. Pravih priložnosti sploh še ni bilo. Bolj zanimivo je na tribunah, na katerih se navijači enih in drugih provocirajo.

20. minuta: še naprej brez večjih priložnosti, Olimpija morda malce več napada, a za zdaj je izid na semaforju 0:0. Se bo derbi kmalu razživel?

NK Olimpija, NK Maribor | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida 14. minuta: že v naslednji akciji je po kotu do priložnosti prišel še branilec Olimpije Bajrić, a je meril mimo vrat.

13. minuta: po napaki Šulerja je imela Olimpija priložnost, a je Issah za malo zamudil.

5. minuta: Za nami je prvih pet minut derbija, ki pa za zdaj še ni ponudil priložnosti na nobeni izmed strani.

20.20: Začelo se je! S sredine igrišča so tekmo, ki jo sodi najboljši slovenski sodnik Damir Skomina, so začeli nogometaši Maribora.

20:02: V Stožicah, ki so že skorajda polne, bo približno 13 tisoč gledalcev.

19:51: Na zadnjem derbiju v Stožicah aprila letos je bilo 0:0. Pred tem je v istem mesecu Olimpija zmagala s 2:1, nazadnje pa je Maribor v Ljubljani zmagal oktobra letos, ko je bilo 3:1 za goste. V zadnjih petih derbijih v Stožicah so Mariborčani dosegli še eno zmago poleg te, dvakrat pa remizirali. Izgubili so samo enkrat.

Marcos Tavares je tekmo začel na klopi. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Marcos Tavares je tekmo začel na klopi. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida 19:40: Trener Maribora Darko Milanič, ki se je v torek prvič kot trener uvrstil v ligo prvakov, je v primerjavi s tekmo proti Hapoelu Be'er Shevi opravil dve menjavi v začetni postavi. Od prve minute bosta zaigrala Kramarić in Mešanović, na klop pa sta se usedla Tavares in Bajde.

19:25: Znani sta začetni enajsterici. Tole je postava Olimpije: Vodišek; Štiglec, Bajrić, Ilić, Apau; Čanađija, Tomić; Kapun, Alves, Oduwa; Issah. V taki postavi pa bo nastopil Maribor: Handanović, Milec, Rajčević, Šuler, Viler, Kabha, Vrhovec, Kramarič, Ahmedi, Bohar, Mešanović. V postavi Maribora ni najboljšega strelca in kapetana Marcosa Tavaresa, bo pa od prve minute zaigral mladi Kramarić, ki je nazadnje v prvenstvu navdušil. Kako se bo odrezal na svojem prvem derbiju?

Kaj se je dogajalo v tem krogu?

Aluminij : Triglav 2:0:

Krško : Domžale 4:2:

Celje : Ankaran 4:1

Gorica : Rudar 1:0

Najlepši zadetki 7. kroga:


 
Ne spreglejte