Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 5. 2016,
18.48

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,60

2

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Olimpija NK Olimpija NK Maribor NK Maribor NK Celje NK Domžale NK Gorica NK Zavrč NK Rudar NK Krka NK Krško NK Koper

Nedelja, 1. 5. 2016, 18.48

6 let, 6 mesecev

Olimpija po preobratu osvojila Bonifiko in pobegnila Mariboru

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,60

2

V zadnji tekmi 32. kroga Prve lige Telekom Slovenije je Olimpija po preobratu na Bonifiki z 2:1 premagala Koper. Zmaji imajo zdaj pred Mariborom tri točke prednosti, ki je v soboto le remiziral s Celjem.

 

V prvem polčasu zanimivega obračuna na Bonifiki je bila Olimpija veliko boljša, a ni izkoristila svojih priložnosti, zato pa je nezbranost gostov v 36. minuti kaznoval Jaka Štromajer in postavil izid prvega polčasa. V drugem delu so gostje strnili vrste in hitro izenačili. Zadel je Julius Wobay, za popoln preobrat in pomembno zmago pa je poskrbel Denis Klinar.

Na trenerskem stolčku zmajev je z zmago debitiral Rodolfo Vanoli, ki je bil ob koncu tekme zaradi nestrinjanja s sodnikom tudi izključen.

 

Kdo bo prvak?

  • Olimpija
    87,29 %
    206 glasov
  • Maribor
    12,71 %
    30 glasov
Oddanih 236 glasov

 

Štajerski derbi brez zmagovalca 

Darko Milanič po štajerskem derbiju ni mogel biti zadovoljen s prikazanim svojih izbrancev. | Foto: Darko Milanič po štajerskem derbiju ni mogel biti zadovoljen s prikazanim svojih izbrancev.

Maribor ni izkoristil priložnosti, da bi prevzel vodilni položaj v slovenski nogometni ligi. V štajerskem obračunu, generalki za finale pokalnega tekmovanja, ki bo 25. maja v Kopru, je gostoval v knežjem mestu in iztržil le remi 0:0. Celjani so pod vodstvom Roberta Pevnika podaljšali sanjski niz neporaženosti. Vijolice pa se navijačem niso odkupile za skromno predstavo proti Kopru, s katero so razjezile svoje navijače. Krovna zveza je kaznovala NK Maribor, ki bo moral seči globoko v žep (15 tisoč evrov), južna tribuna Ljudskega vrata pa bo do konca sezone, Mariborčani bodo odigrali še dve domači tekmi, prazna.

Večerna sobotna tekma je bila v Domžalah, kjer je Krka prekrižala načrte Elsnerjevi četi. Dolenjski klub je v nezavidljivem položaju, saj je uvrščen na rep razpredelnice, a mu je z golom Lea Ejupa v zadnjih sekundah tekme uspelo priboriti točko.

Prvoligaški spored 32. kroga se je začel v Krškem, kjer je na štadionu Matije Gubca v družbi snežink gostoval velenjski Rudar. Neposredni obračun za peto mesto se je končal z remijem 1:1, gostitelji pa so prišli do izenačenja v izdihljajih sodnikovega podaljška.

Zavrč je pred domačimi gledalci remiziral z Gorico in se vrnil na peto mesto. Izbranci Slavka Matića so sicer upali na zgodovinsko zmago, a se vrtnice niso dale. Tudi v šestem poskusu v 1. SNL ostajajo brez domače zmage nad Gorico.

Sreda:
Krško : Rudar 1:1 (0:1)
Vuklišević 90.; Eterović 32.
Poročilo s tekme

Petek:
Zavrč : Gorica 1:1 (1:0)
Golubar 31.; Kapić 57.
Poročilo s tekme

Sobota:
Celje : Maribor 0:0
Poročilo s tekme

Domžale : Krka 1:1 (0:0)
Mance 77.; Ejup 90. RK: Brkljača 84./Krka
Poročilo s tekme

Nedelja:
Luka Koper : Olimpija 1:2 (1:0)
Štromajer 36.; Wobay 54., Klinar 68.
Poročilo s tekme

Najboljši strelci Prve lige Telekom Slovenije:

17 Andraž Šporar (Olimpija)
14 Blessing Chibuike Eleke (Gorica/Olimpija), Rok Kronaveter (Olimpija), Jean-Philippe Mendy (Maribor)
11 Gregor Bajde in Marcos Magno Morales Tavares (oba Maribor)
10 Agim Ibraimi (Maribor)
... 
 

Ne spreglejte