Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
30. 7. 2017,
22.30

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,33

2

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Aluminij NK Ankaran NK Celje NK Domžale ND Gorica NK Krško NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija NK Triglav NK Rudar naj gol

Nedelja, 30. 7. 2017, 22.30

6 let, 6 mesecev

PRVA LIGA TELEKOM SLOVENIJE, 3. krog

Olimpija in Maribor še brez poraza, preobrat Domžal #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,33

2

Olimpija Aluminij | Foto Urban Urbanc/Sportida

Foto: Urban Urbanc/Sportida

V derbiju 3. kroga Prve lige Telekom Slovenije je Maribor v Ljudskem vrtu z 1:0 premagal Rudar. Sobotno srečanje je s prvencem v vijoličnem dresu odločil Blaž Vrhovec. Tudi Olimpija ostaja neporažena. V nedeljo je v Stožicah s 4:0 premagala Aluminij. Domžale so s 3:1 premagale Ankaran, Celje pa z 1:0 Gorico.

Maribor je sobotno tekmo proti Rudarju začel s spremenjeno postavo, a kljub temu ni dolgo časa čakal na vodstvo. Po predložku v kazenski prostor Rudarja je žogo lepo zaustavil kapetan Marcos Tavares in lepo pripravil priložnost za strel Blažu Vrhovcu, ki mu ni bilo težko zadeti. To je bil za Ljubljančana sploh prvi zadetek v vijoličnem dresu. 

Prvaki ostajajo stoodstotni, saj so na uvodnih treh tekmah osvojili devet točk, zdaj pa so z mislimi že pri sredinem nastopu v Evropi. Štajerci se bodo mudili na Islandiji, kjer jih čaka ena od najpomembnejših tekem v zgodovini kluba, ki jim lahko napolni klubsko blagajno. Branili bodo prednost zadetka (1:0). 

Vrhunci s tekme v Ljudskem vrtu:

Srbski napadalec je že pri številki pet

Triglavani bodo morali na prvo zmago še počakati. | Foto: Grega Valančič/Sportida Triglavani bodo morali na prvo zmago še počakati. Foto: Grega Valančič/Sportida Dvoboj v Posavju je bil tudi trenerski obračunom med legendama 1. SNL, Dalmatincem Stipetom Balajićem in Primorcem Antonom Žlogarjem. Krško se lahko zahvali najboljšemu strelcu te sezone, Srbu Miljanu Škrbiću, ki je v 54. minuti s petim zadetkom izenačil izid na 1:1.

Kranjčani so se veselili vodstva v 14. minuti, potem ko je zadel Matej Poplatnik, vendar na koncu niso prišli do premierne zmage v prvenstvu.

Poročilo s tekme Maribor : Rudar #video
Poročilo s tekme Krško : Triglav #video
Poročilo s tekme Olimpija : Aluminij #video
Poročilo s tekme Ankaran : Domžale #video
Poročilo s tekme Celje : Gorica

Olimpija do tretje zmage, Dravograd odprl vrata, derbi začelja Celju 

Nedeljski spored se je začel v Stožicah, kjer je Olimpija pod vodstvom Igorja Bišćana prišla do tretje zaporedne zmage, s katero je zadržala vodilni položaj v Prvi ligi Telekom Slovenije.

Fotogalerija
1 / 19

Ljubljančani so brez kaznovanega Nemanjo Mitrovića, ki je s tem odslužil kazen zaradi rdečega kartona, prejetega v finalu pokala Slovenije, prišli do visoke zmage.

Tekma se je začela po željah Ljubljančanov, saj je zmaje že v osmi minuti tekme v vodstvo popeljal Goran Brkić. V 15. minuti tekme je bilo vodstvo domačih že 2:0, zadel je Kenan Bajrić. V 19. minuti tekme je Ganec Issah Abass povišal na 3:0.

V drugem polčasu so navijači Olimpije na nov gol čakali slabih 20 minut, ko je za vodstvo s 4:0 poskrbel Nik Kapun. To je bil tudi končni izid tekme.

Najlepši zadetki 3. kroga:

Štadion v Dravogradu je za spremembo od tekme uvodnega kroga odprl vrata ljubiteljem nogometa, ki so lahko na delu spremljali Ankaran in Domžale. Pokalni zmagovalci so v četrtek izgubili v Freiburgu, s katerim se bodo pomerili še enkrat, v nedeljo pa primorskim brezdomcem preprečili prvo zmago v 1. SNL. Domžalčani so namreč po izenačenem prvem polčasu (1:1) v drugem stopili na plin in zmagali s 3:1.

Celjani so med tednom sklenili sodelovanje z nekdanjima slovenskima reprezentantoma Dejanom Kelharjem in Luko Žinkom. Proti Gorici sta oba odigrala od prve do zadnje minute. | Foto: NK Celje Celjani so med tednom sklenili sodelovanje z nekdanjima slovenskima reprezentantoma Dejanom Kelharjem in Luko Žinkom. Proti Gorici sta oba odigrala od prve do zadnje minute. Foto: NK Celje

Tretji krog se je končal v knežjem mestu. V obračunu edinih prvoligašev, ki sta v uvodnih dveh nastopih ostala brez točk, sta se pomerila Celje in Gorica, zmage z 1:0 pa so se veselili gostitelji srečanja.

Lestvica:

1. Olimpija 3 tekme - 9 točk (9:1)
2. Maribor 3  - 9  (5:2)
3. Domžale 3 - 6 (8:3)
4. Rudar 3 - 6 (5:3)
5. Krško 3 - 4 (5:6)
6. Aluminij 3 - 3 (4:7) 
7. Celje 3 - 3 (1:7)
8. Triglav 3 - 2 (3:4)
9. Ankaran-Hrvatini 3 - 1 (2:6)
10. Gorica 3 - 0 (1:4)

 Najboljši strelci:

5 - Miljan Škrbić (Krško)
3 - Petar Franjić (Domžale), Abbas Issah (Olimpija)
2 - Matej Poplatnik (Triglav), Goran Brkić (Olimpija)
...

Ne spreglejte