Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
14. 1. 2008,
16.27

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ponedeljek, 14. 1. 2008, 16.27

8 let, 1 mesec

Protega: Kirm ni naprodaj

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Športni direktor nogometnega kluba Domžale Nenad Protega je razkril podrobnosti še ''svežega'' prestopa Zlatana Ljubijankiča v Gent, potek priprav pred spomladanskim delom prvenstva in ...

''Najbolj pomembna novica v tem trenutku je, da ostaja z nami 'šef','' je v uvodu srečanja s predstavniki sedme sile poudaril Nenad Protega in s tem izpostavil veliko zadovoljstvo z delom prvega trenerja Slaviše Stojanoviča, ki je v marsičem pripomogel k razcvetu domžalskega klubskega nogometa v tretjem tisočletju. Nato je športni direktor branilcev državnega naslova potrdil ''svežo'' novico o prestopu Zlatana Ljubijankiča v Gent in predstavil nekaj podrobnosti: ''Zlatan je podpisal štiriinpolletno pogodbo. Belgijci so že dalj časa kazali resno zanimanje, pogajanja pa so bila trda, tako iz njihove kot tudi naše strani. Glede na dane razmere je bila dosežena po mojem mnenju optimalna tržna vrednost. Moramo vedeti, da Gent ne spada med največje belgijske klube, ima pa v Belgiji zagotovo velik imidž, tako da predstavlja lepo odskočno desko za Zlatana. Celoten prestop, vanj je vključen tudi zaslužek Ljubijankiča za štiri leta in pol, znaša 2.5 milijona evrov. To naj bi bila druga največja naložba Genta v zadnjih 18 letih,'' je razkril Protega in skrivnostno pripomnil, da ne ve, če je to prestop z najvišjim zneskom v novejši zgodovini Domžal, da pa predstavlja nadaljevanje minulih, ki so v slovenskem prostoru še kako odmevali (denimo Branko Ilič in Dalibor Stevanovič).

Aljančič odklonil ponudbo

Ni dosti manjkalo, da bi ostali jesenski prvaki PrveLige Telekom Slovenije v zimskem prestopnem roku še brez enega člana začetne enajsterice. ''Imeli smo tudi konkretno ponudbo za Janeza Aljančiča, ki se je sukala nekje v višini med 700.000 in 800.000 evrov. Zadovoljila je tako igralca kot klub, a se je nato Janez odločil, da vseeno ostane v Domžalah. Veseli smo, da nam bo pomagal tudi v prihodnje,'' ni skrival zadovoljstva nekdanji nogometaš Domžal, ki ni izključil možnosti, da bi igralski kader v prihodnjih dneh doletela še kakšna sprememba. ''Lahko še kdo pride, lahko pa tudi kdo odide. Predvsem kdo izmed nogometašev, ki so dosedaj igrali manj. Vse bo dokončno znano in rešeno še v tem tednu, saj naslednji torek že odpotujemo v Italijo. Takšen je tudi dogovor s trenerjem.''

Kirm ostaja v Domžalah

Konec minulega leta je bilo zaslediti kar nekaj ponudb bogatih evropskih klubov za slovenskega reprezentanta Andraža Kirma. Bo tudi on v prihodnjih dneh podoživel usodo soigralca iz članske izbrane vrste, Zlatana Ljubijankiča? ''Andraž ni naprodaj in ne bo šel nikamor. Morda prihodnje leto ... Vsak igralec, ki želi zapustiti klub, mora ustvariti svoj 'projekt'. Andraž igra v slovenski reprezentanci, s svojim delom v prihodnosti pa mora dokazati, da lahko ta 'projekt' tudi uresniči. Še naprej želimo dosegati visoke rezultate in omogočiti igralcem lepo prihodnost ter navsezadnje priložnost, da še kdo kaj zasluži. Hkrati ima kaj od tega tudi klub,'' je obrazložil Ljubljančan, ki skrbno ''bedi'' pri državnih prvakih iz Domžal nad igralskim kadrom. V zimskem prestopnem roku sta Domžale okrepila nekdanji reprezentant Jalen Pokorn, ki je s klubom podpisal dvoinpolletno pogodbo, z 20-letnim Blažom Zalarjem pa je bila sklenjena štipendijska pogodba, tako da bo moral po besedah Protege omenjeni nogometaš v šestih mesecih dokazati, da lahko v Domžalah nanj resneje računajo.

Domžalska odprava odhaja v Italijo

Domžalčani bodo priprave na spomladanski del prvenstva, v katerem čaka Stojanovičevo četo tudi polfinalni dvoboj z Mariborčani v pokalnem tekmovanju, opravili doma in v Italiji. Po testiranju igralcev med tednom v Športnem parku na Kodeljevem bo ''rumeno-modra'' odprava 22. januarja odpotovala v Coverciano, tradicionalno bazo italijanske nogometne reprezentance v bližini Firenc, kjer bo odigrala tri prijateljske tekme.

Najprej se bodo Domžale pomerile s švicarskim prvoligašem Xamaxom iz Neuchatela, nato z italijansko reprezentanco do 20 let nato pa še z domačim tretjeligaškim klubom Paganese. Po vrnitvi v Slovenijo čakajo jesenske prvake še pripravljalne tekme z velenjskim Rudarjem, Muro 05, Varteksom iz Varaždina (tekma bo odigrana v Domžalah), Rijeko, Belo krajino, tik pred pričetkom spomladanskega dela pa še s Triglavom iz Kranja.

Ne spreglejte