Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
24. 11. 2016,
4.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,25

3

Natisni članek

nogomet liga prvakov liga prvakov Bayern München Rostov Miha Mevlja

Četrtek, 24. 11. 2016, 4.00

6 let, 7 mesecev

Miha Mevlja po veliki zmagi nad Bayernom Münchnom

Primorec, ki je v hudem ruskem mrazu šokiral evropske zvezdnike

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,25

3

Miha Mevlja | Foto Reuters

Foto: Reuters

"Po vsem tem, kar sem doživel v letošnjem letu, zdaj še to," se je v sredo pozno zvečer, dobro uro po veliki zmagi nad münchenskim Bayernom v ligi prvakov (3:2), iz hladnega Rostova javil veseli Miha Mevlja. "To je verjetno največja zmaga na moji športni poti," je dodal slovenski nogometni reprezentant.  

Miha Mevlja je še petič v ligi prvakov igral od prve do zadnje minute in Rostovu pomagal do zmage nad Bayernom Münchnom. To je bila zanj prva zmaga v elitni evropski nogometni ligi in tudi prva v zgodovini tega ruskega prvoligaša. Za zmago Rusov s 3:2 je s prostega strela v 66. minuti zadel Ekvadorec Christian Oboa. Rostov je krog pred koncem v skupini D na tretjem mestu, ki zagotavlja nadaljevanje evropske sezone v ligi Europa. PSV, s katerim se bo pomeril v zadnjem krogu, je četrti s točko.

Še pred nekaj meseci je bil, vsaj za širšo športno javnost v Sloveniji, neznanec, potem je najprej debitiral v dresu članske reprezentance, pozneje prišel tudi do prvenca za Slovenijo, vmes je debitiral v ligi prvakov, zdaj se lahko pohvali še z velikim skalpom v najboljši evropski ligi. Z Rostovom je v sredo zvečer s 3:2 premagal Bayern München in poskrbel, da o njem in soigralcih danes govorijo po vsej Evropi.

"Že pred tekmo smo napovedovali, da si želimo točke ali treh. Zdaj nam je uspelo. Z borbeno igro smo si že v prvem polčasu pripravili tri velike priložnosti, a smo zadeli samo enkrat. Čeprav smo zaostajali, se nismo predajali in prišli smo do zmage," je uro po veliki, zgodovinski prvi zmagi Rostova v ligi prvakov govoril Miha Mevlja.

Do zmage pri minus devet stopinjah Celzija

Zvezdniki Bayerna so Rusijo zapustili sklonjenih glav. | Foto: Reuters Zvezdniki Bayerna so Rusijo zapustili sklonjenih glav. Foto: Reuters "To je velika zmaga, ki smo se je pošteno razveselili. Tako mi kot tudi navijači, ki so na tekmo kljub hudemu mrazu prišli v velikem številu. Vsa čast jim. Upam, da smo se jim z zmago oddolžili," je povedal 26-letni branilec, ki je v sredo zvečer igral v hudem mrazu.

Termometri so v Rostovu namerili minus devet stopinj Celzija.

"Takega mraza smo že vajeni. Ko smo pretekli konec tedna v prvenstvu gostovali v Kazanu, je bilo minus 12," je povedal naš sogovornik, medtem ko je čakal na večerjo, ob kateri je skupaj s soigralci in zaposlenimi v klubu proslavil veliko zmago.

"Časa za proslavo ne bo. Že zjutraj nas čaka nov trening. V nogometu ne moreš živeti od preteklosti. Treba se je dokazovati iz dneva v dan," je ponovil besede, ki jih je izrekel že v pogovoru, ki smo ga z njim opravili pred tekmo z zvezdniki iz Münchna.

Kljub hudemu mrazu je bil štadion v Rostovu skoraj poln. Zbralo se je 15.211 gledalcev. | Foto: Reuters Kljub hudemu mrazu je bil štadion v Rostovu skoraj poln. Zbralo se je 15.211 gledalcev. Foto: Reuters

Zvezdniki Bayerna poraza niso sprejeli najbolje

Ti so v Rusiji zapravili možnost za prvo mesto v skupini D, kar pomeni, da jih v osmini finala, v katero so se že uvrstili, najverjetneje čaka zahtevnejši tekmec. "Poraza niso sprejeli najbolje. Bili so zelo razočarani, hitro so stekli v garderobe. Verjetno so bili nezadovoljni tudi zato, ker je bil to za njih drugi zaporedni poraz po tistem, ki so ga v prvenstvu doživeli proti Borussii Dortmundu," je dejal Mevlja, ki se je še petič zapored v ligi prvakov v tej sezoni igral od prve do zadnje minute.

"Mislim, da sem svoje delo opravil dobro. Predvsem kot ekipa smo igrali zelo dobro. To je zagotovo ena od največjih, če ne celo največja zmaga v moji karieri. Bayerna ne premagaš vsak dan," je dejal nekdanji nogometaš Gorice, ki je izkušnje nabiral tudi v Švici, Izraelu in pred prihodom v Rusijo še v Romuniji.

So blizu cilja, ki so si ga zadali pred začetkom

Slovenskega branilca čaka še gostovanje v Eindhovnu. | Foto: Reuters Slovenskega branilca čaka še gostovanje v Eindhovnu. Foto: Reuters Čas za počitek ne bo imel. Do drugega tedna v decembru, ko bo v ruskem prvenstvu premor, ga z Rostovom čakajo še tri prvenstvene preizkušnje in zadnja v ligi prvakov, ta je za širšo javnost najbolj zanimiva. Gostoval bo pri PSV v Eindhovnu.

Rostov ima pred zadnjim krogom v skupini D na tretjem mestu, ki prinaša ligo Europa, tri točke prednosti, kar pomeni, da Rusi za nadaljevanje evropske sezone na Nizozemskem 6. decembra ne bodo smeli izgubiti.

"Liga Europa je bila naš cilj že pred začetkom lige prvakov, saj smo vedeli, da osmina finala v družbi Atletica Madrida in Bayerna Münchna, ki zagotovo spadata med pet najboljših klubov na svetu, realno ni dosegljiva. Zdaj smo blizu cilja in upam, da ga bomo tudi dosegli," si je za konec zaželel nogometaš, ki se vse bolj uveljavlja tudi v slovenski reprezentanci.

Slovenski reprezentant je na vseh tekmah v ligi prvakov v tej sezoni igral 90 minut. | Foto: Guliverimage/Getty Images Slovenski reprezentant je na vseh tekmah v ligi prvakov v tej sezoni igral 90 minut. Foto: Guliverimage/Getty Images

Po vsem, kar je doživel, bo zlahka zaspal

"Danes bom zaspal povsem mirno. Glede na to, kaj vse se mi je v zadnjem času zgodilo, mislim, da s tem ne bi smelo biti težav," nam je skozi smeh zaupal za konec.

Potem smo ga pustili pri miru, da proslavi večer, ki si ga bo zagotovo zapomnil za vedno. Kot je ugotovil tudi sam, se ne zgodi vsak dan, da pred teboj poklekne klub, katerega vrednost po igralskem kadru krepko presega pol milijarde evrov …

Ne spreglejte