Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sobota,
29. 10. 2016,
6.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

Natisni članek

Luka Elsner Simon Rožman NK Olimpija NK Olimpija NK Domžale Prva liga Telekom Slovenije nogomet

Sobota, 29. 10. 2016, 6.00

6 let, 6 mesecev

Luka Elsner prvič proti svojim Domžalam

Gostil bo prijatelja, s katerim sta še pred kratkim sodelovala

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75
Luka Elsner | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Danes se v Stožicah obeta derbi med ekipama najmlajših trenerjev v ligi. Luka Elsner je na klopi Olimpije, Simon Rožman je njegov naslednik v Domžalah. Te so na največjem slovenskem štadionu zelo uspešne. Za nameček tja prihajajo ob pravem času, so v dobri formi in igrajo zelo všečno, medtem ko je Olimpija v zadnjem času neprepričljiva.

"V tem derbiju je v prednosti on," je v nedavnem intervjuju za Sportal povedal trener Domžalčanov Simon Rožman. "Po zmagi Domžal bom po tekmi bolj z užitkom spil kavico kot on," je takoj za tem sporočil nekdanjemu sodelavcu v Domžalah. Luki Elsnerju, proti kateremu je petdesetodstotno uspešen (kot trener Celja ga je dvakrat premagal, dvakrat je izgubil, enkrat pa ni bilo zmagovalca), je dal vedeti, da namerava v Ljubljani nadaljevati niz iz zadnjega časa.

Njegova ekipa je v zadnjih petih prvenstvenih tekmah kar štirikrat zmagala. Izgubila je le proti Mariboru, in sicer po slabem drugem polčasu, v katerem je iz rok izpustila vodstvo. Na petih tekmah je zabila kar 15 golov. V povprečju tri na tekmo.

33-letni trener, ki prisega na nogomet s čim več zadetki, bo leto dni starejšemu kolegu poskušal dokazati, da se lahko na klopi Domžal zelo dobro znajte tudi sam.

Po sijajnem začetku je kmalu dojel, kam je prišel

Po sijajnem začetku se je znašel v težavah. | Foto: Grega Valančič/Sportida Po sijajnem začetku se je znašel v težavah. Foto: Grega Valančič/Sportida Elsner je po treh letih v Domžalah konec avgusta sprejel velik izziv pri Olimpiji in po sijajnem začetku, šestih zmagah zapored, hitro spoznal, da je njegovo delo v Ljubljani veliko težje kot na njenem obrobju.

Po porazu na derbiju z Mariborom pred domačimi navijači, piškavem remiju v Velenju in slabših igrah v zadnjem času je z ekipo prvo mesto prepustili velikemu tekmecu Mariboru.

Če bi izgubil tudi proti Domžalam, bi se jim te nevarno približale. Na zgolj točko. Glede na njihovo učinkovitost v Stožicah se mnogi navijači Olimpije bojijo poraza.

Domžalčani so, večinoma prav z Elsnerjem, na zelenici največjega slovenskega štadiona nanizali zelo dobre rezultate. V 12 tekmah, ki so jih odigrali tam, so zmagali kar šestkrat. Trikrat so remizirali in le trikrat izgubili.

Milan Mandarić je spet presenetil

Kdo ve, kaj bi nov neuspeh prinesel Olimpiji. Današnja tekma je zato zanjo še kako pomembna. Že tako ali tako se v klubu in okoli njega dogaja marsikaj.

Predsednik Olimpije Milan Mandarić ogromno kadruje. | Foto: Vid Ponikvar Predsednik Olimpije Milan Mandarić ogromno kadruje. Foto: Vid Ponikvar Trenerji se vrstijo drug za drugim. Ljudje, ki so že odšli, se vračajo. Ranko Stojić, ki je po novem podpredsednik kluba, je prišel po vsega nekaj mesecih, odkar ga je nadrejeni odslovil.

Njegov naslednik na mestu športnega direktorja Nenad Protega naj bi bil na izhodnih vratih. Milan Mandarić, predsednik kluba, sprejema nevsakdanje in hitre odločitve.

Zaveda se, da si ne smejo privoščiti nove izgube točk

S tem, kaj vse se dogaja v Olimpiji, se njen trener ne želi obremenjevati. Vsaj javno ne. Zanima ga le tekma in nov, velik izziv, ki je pred njim. Tekma proti ekipi, v kateri si je ustvaril trenersko ime.

"Domžalčani gojijo agresiven in dinamičen slog igre že vrsto let, kar jim prinaša rezultatsko uspešnost. Pričakujemo lahko visok tempo igre z veliko teka, borbenosti in agresivnosti. Podobno se bomo morali odzvati tudi mi, če želimo iztržiti ugoden izid. Pot do cilja je jasna. Omejiti moramo dobre lastnosti Domžal in uveljaviti svojo kakovost," pred tekmo pravi Elsner.

"Igramo pred domačimi navijači. Ne smemo si privoščiti izgube novih točk," se zaveda trener, ki je lahko zadovoljen s tem, kako je njegova ekipa igrala na povratni tekmi četrtfinala pokalnega tekmovanja sredi tedna. Aluminij je izločila brez težav, premagala ga je s 4:1 in se uvrstila med najboljše štiri.

Simon Rožman bo za kratek čas pozabil na prijateljstvo. V Ljubljano prihaja po zmago. | Foto: Vid Ponikvar Simon Rožman bo za kratek čas pozabil na prijateljstvo. V Ljubljano prihaja po zmago. Foto: Vid Ponikvar Olimpija za njih ni pomembna

Tja so se sprehodili tudi Domžalčani, ki se želijo z novim dobrim prvenstvenim rezultatom priključiti dirki za sam vrh.

"Za nas ni derbijev oziroma velikih ali malih tekem, ampak le vsaka naslednja tekma. Vse je odvisno od nas in proti favoritu se želimo pokazati v najboljši luči. To, da Olimpija v zadnjem obdobju ne igra dobro, za nas ni pomembno. Ranjeni levi oziroma veliki klubi dobre tekme vedno odigrajo takrat, ko so v največji krizi," pred tekmo kroga pravi njihov trener Rožman, ki se je v Domžalah po krajšem premoru po uspešnem obdobju v Celju vrnil v trenerski posel na članski ravni.

Koliko gledalcev bo prišlo?

Obeta se derbi, ki ne bi smel razočarati. Bodo to prepoznali tudi gledalci in napolnili tribune Stožic, ki so bile oktobra kar trikrat skoraj polne? 

Toliko, kot jih je bilo, ko so v goste prišli Anglija, Slovaška in Maribor, jih seveda ne gre pričakovati. Več kot 2.000, kolikor jih je bilo ob zadnjih dveh gostovanjih Domžal, pa bi se jih moralo zbrati.

Ne spreglejte