Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
28. 12. 2020,
11.30

Osveženo pred

3 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,71

1

Natisni članek

Josep Maria Bartomeu Barcelona Lionel Messi Lionel Messi

Ponedeljek, 28. 12. 2020, 11.30

3 leta, 4 mesece

Kje bo kariero nadaljeval Messi?

Prevarani Messi brez dlake na jeziku

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,71

1

Lionel Messi | Lionel Messi je spregovoril o pretresih, ki so zaznamovali začetek sezone. | Foto Reuters

Lionel Messi je spregovoril o pretresih, ki so zaznamovali začetek sezone.

Foto: Reuters

Kapetan Barcelone Lionel Messi je v intervjuju za špansko telivizijo La Sexta priznal, da se še odloča, kaj bo storil ob koncu sezone, ko se mu izteče pogodba, a trenutno mu je najpomembnejše, da iz te sezone potegne maksimum in poskuša osvojiti kakšno lovoriko.

"Čeprav bi se lahko, se ne pogovarjam s preostalimi klubi. Videli bomo, kako se bo odvila sezona, junija pa bo padla odločitev," je dejal šestkratni dobitnik zlate žoge, ki se je katalonskemu velikanu pridružil s 13 leti. "Trenutno je najpomembneje, da se osredotočimo na sezono in poskušamo osvojiti kakšno lovoriko," je pripomnil 33-letni Argentinec.

Bartomeu mu je lagal

Messi je avgusta skoraj zapustil Barcelono, vodstvu je poslal tudi zahtevo po prodaji, a ga klub na čelu s predsednikom Josepom Mario Bartomeujem ni izpustil iz rok. Zvezdnik bi moral pravico iskati na sodišču, a na tak način ni hotel zapustiti kluba, ki mu je dal vse.

Josep Maria Bartomeu je s položaja predsednika Barcelone odstopil oktobra. | Foto: Reuters Josep Maria Bartomeu je s položaja predsednika Barcelone odstopil oktobra. Foto: Reuters

"Barcelona je moje življenje. Tukaj živim dlje, kot sem bil v rodni Argentini. Tukaj sem odrasel, ta klub me je oblikoval kot igralca in osebo. Dal mi je vse, jaz sem dal vse njemu," poudarja argentinski nogometni virtuoz, ki je še vedno jezen na nekdanjega predsednika Bartomeuja, ki je odstopil oktobra.

"Ni me hotel izpustiti letos poleti, nato pa je še govoril, da sem v tej zgodbi negativec jaz. Bartomeu me je velikokrat prevaral. Ne morem vam razkriti, kaj vse mi je obljubljal, lahko pa povem, da je lagal o marsičem," se ni zadrževal Messi.

Bosta zvezdnika poleti spet združila moči? | Foto: Guliverimage/Getty Images Bosta zvezdnika poleti spet združila moči? Foto: Guliverimage/Getty Images

V PSG, Man City ...

Kje bo Argentinec nadaljeval kariero po koncu sezone, še ni znano. V intervjuju je omenil, da bi nekega dne rad zaigral v ZDA, a zdi se, da ima eden najboljših vseh časov še veliko pokazati tudi v Evropi.

Če malce ugibamo, sta trenutno mogoči le dve destinaciji. PSG, kjer bi se znova pridružil prijatelju Neymarju, ali Manchester City, ki ga vodi Josep Guardiola. Seveda ni nemogoče, da Leo ostane v Barceloni, je pa res, da so Katalonci v hudih finančnih težavah.

Messi je z Barcelono osvojil kar 33 lovorik. Desetkrat se je veselil naslova španskega prvaka, štirikrat pa si je pokoril tudi Evropo v ligi prvakov.

Kje bo po koncu sezone kariero nadaljeval Lionel Messi?

  • V PSG.
    27,37 %
    415 glasov
  • V Man Cityju.
    18,60 %
    282 glasov
  • Ostal bo pri Barceloni.
    54,02 %
    819 glasov
Oddanih 1516 glasov

Preberite še:

Jan Oblak
Sportal Messi prehitel Peleja, Real ujel Oblaka, ki ga selijo v Pariz
Lionel Messi
Sportal Neverjetni Messi, zdaj je sam rekorder po številu golov za eno ekipo
Ne spreglejte