Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
22. 8. 2013,
18.47

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Gareth Bale Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Florentino Perez Daniel Levy Tottenham Real Madrid

Četrtek, 22. 8. 2013, 18.47

4 leta, 5 mesecev

Prestop stoletja pred vrati: Bale že jutri Realov?

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Letošnji poletni prestopni rok na nogometni tržnici je nor, a kljub temu še ni doživel vrhunca. Kot kaže, ga bo v naslednjih dneh. Za rekordno vsoto v Real Madrid prihaja Gareth Bale.

Že nekaj tednov traja zgodba o prestopu Garetha Bala iz Tottenhama v Real. Jasno je, da je Valižan velika želja Madridčanov in ni skrivnost, da si sam neizmerno želi v Španijo, a dejstvo je tudi to, da je predsednik Tottenhama Daniel Levy neverjetno trd pogajalec. To so Madridčani spoznali že lani, ko so iz Tottenhama pripeljali Hrvata Luka Modrića, zdaj so dobili le še dodatno potrditev. Vse pa kaže, da je dolgotrajnih pogajanj naposled konec. Tako angleški kot tudi španski mediji – sicer vsak s svojo različico zgodbe - , trdijo, da je posel tik pred sklenitvijo.

Dogovor sklenjen v sredo zvečer

In kaj se je v teh dneh na relaciji med Londonom in Madridom dogajalo? V sredo naj bi predsednik Tottenhama Levy skorajda cel dan sestankoval s predsednikom Reala Florentinom Perezom in preostalimi pomembneži madridskega kluba, proti večeru pa le sklenil dogovor za prodajo Bala. Informacije španskih in angleških novinarjev o višini prestopa se razlikujejo, a oboji so si enotni, da je prestop tik pred uradno potrditvijo in bo rekorden. Od 99 do 109 milijonov evrov se giblje odškodnina, ki naj bi jo na račun 24-letnega valižanskega zvezdnika prejeli Londončani. Jasno je tudi, da je tik pred prestopom – a v obratni smeri -, branilec Reala Fabio Coentrao, a naj Portugalec zagotovo ne bi bil vključen v posel stoletja. Vsaj tako trdijo otoški mediji, ki dodajajo še, da se direktor Tottenhama Franco Baldini danes mudi v Madridu, kjer bo zaključil tehnične plati prestopa. Prestop, ki bo najvišji v zgodovini nogometa – za zdaj je rekorder še vedno Cristiano Ronaldo, ki je leta 2009 iz Manchester Uniteda v Real prišel za 94 milijonov - , naj bi bil morda uradno potrjen že v petek, prav gotovo pa v naslednjih dneh.

Bo debitiral že na prvi domači tekmi?

Tottenham se trenutno sicer mudi v Tbilisiju, kjer ga čaka tekma kvalifikacij za ligo Europa proti tamkajšnjemu Dinamu, a Bala v Gruziji ni. Nesporni prvi zvezdnik Tottenhama, ki je bil član zadnjih šest let, namreč že nekaj časa ne trenira s člansko ekipo Londončanov. Uradno zaradi poškodbe, a v resnici verjetno iz povsem drugačnih razlogov – ker želi izsiliti odhod v Madrid.

Kakorkoli že, pri Realu verjamejo, da bo do prve domače tekme v novi sezoni - 1. septembra bo v tretjem prvenstvenem krogu na Santiagu Bernabeu gostoval Athletic Bilbao - , že njihov in pripravljen za debi, kar bi seveda močno povišalo prihodke iz naslova televizijskih pravic za tekmo proti Baskom in v klubsko blagajno navrglo kopico denarja.

Ne spreglejte