Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
16. 12. 2021,
23.06

Osveženo pred

2 leti, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

Leeds United Arsenal West Ham Chelsea Leicester City Tottenham Manchester City Liverpool angleško prvenstvo Premier League Manchester United

Četrtek, 16. 12. 2021, 23.06

2 leti, 4 mesece

ANGLEŠKO PRVENSTVO, 17. KROG

Liverpool le še na -1, spodrsljaj Chelseaja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23
Manchester City, Kevin de Bruyne | Kevin De Bruyne je dosegel dva zadetka. | Foto Guliverimage

Kevin De Bruyne je dosegel dva zadetka.

Foto: Guliverimage

Vodilni Manchester City je v 17. krogu angleškega prvenstva s kar s 7:0 ponižal Leeds United, Liverpool pa se mu je z zmago nad v tej sezoni zelo skromnim Newcastlom približal na točko zaostanka. Tretjeuvrščeni Chelsea je doma remiziral z Evertonom. Arsenal je ugnal West Ham in ga prehitel na lestvici, zaradi težav z okužbami pa sta tekmi prestavila tako Manchester United kot tudi Tottenham. Rdečih vragov ne bo na zelenico tudi za konec tedna, ko bo prestavljenih kar pet tekem!

Vodilni Manchester City je napolnil mrežo Leeds Uniteda. Zmagal je s kar 7:0, trener gostov Marcelo Bielsa pa je prvič v karieri izgubil tekmo, na kateri je tekmec dosegel tako veliko zadetkov. Argentinec je v bogati karieri vodil že 568 tekem. 

Liverpool je kljub zgodnjemu vodstvu Newcastla na Anfieldu vseskozi pritiskal na vrata gostov, razmerje v strelih na gol je bilo 19:4, rdeči pa so na koncu zmagali s 3:1. V polno je zadel tudi prvi strelec prvenstva Mohamed Salah.  Podobno prevlado (23:5 v strelih na gol) je imel tudi Chelsea, a ga je Everton presenetil v Londonu in osvojil dragoceno točko.

Trent Alexander Arnold je postavil končni rezultat dvoboja na Anfieldu. | Foto: Reuters Trent Alexander Arnold je postavil končni rezultat dvoboja na Anfieldu. Foto: Reuters

V uvodnem dejanju kroga bi se morala v torek pomeriti Manchester United in Brentford, a je vodstvo premier league prestavilo obračun. Razlog za preložitev tekme so okužbe z novim koronavirusom v zasedbi iz Manchestra. Pri Manchester Unitedu so zaradi številnih okužb zaprli tudi vadbeni kompleks v Carringtonu, so še zapisali v uradni izjavi, objavljeni na spletni strani lige. Liga je v ponedeljek poročala o 42 novih primerih okužbe z novim koronavirusom v preteklem tednu, kar je sedemdnevni rekord, odkar je maja lani začela objavljati številke testiranja.

Cristiano Ronaldo bo z Manchester Unitedom prisilno počival tudi konec tedna. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Cristiano Ronaldo bo z Manchester Unitedom prisilno počival tudi konec tedna. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Vodstvo angleške lige je zaradi povečanega števila okužb z novim koronavirusom prestavilo še tekmo 18. kroga med Manchester Unitedom in Brightonom. To je že druga prestavljena tekma rdečih vragov. "Danes je položaj še slabši, pojavile so se nove okužbe, zato tekme proti Brightonu ne morejo igrati," je sporočilo vodstvo lige. Liga je prestavila tudi tekmo 17. kroga med Leicestrom in Tottenhamom.

V 18. krogu ne bo tudi tekem med Southamptonom in Brentfordom, Watfordom in Crystal Palaceom ter West Hamom in Norwichem, v nedeljo pa ne obračuna med Evertonom in Leicestrom.

Victor Lindelöf je zaradi dihalne stiske predčasno končal zadnjo tekmo Man Uniteda. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Victor Lindelöf je zaradi dihalne stiske predčasno končal zadnjo tekmo Man Uniteda. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Lindelöf zaradi dihalne stiske na dodatne preiskave

Švedski reprezentančni branilec Victor Lindelöf, ki si služi kruh na Otoku v vrstah Manchester Uniteda, bo zaradi dihalne stiske oziroma težav z dihanjem odšel na dodatne preiskave, so danes sporočili iz kluba angleške premier lige, povzemajo tiskovne agencije.

Sedemindvajsetletni igralec, ki je k angleškemu velikanu prišel leta 2017 za 35 milijonov evrov odškodnine iz portugalske Benfice, je v soboto zvečer v 74. minuti tekme proti Norwichu na Carrow Roadu zapustil zelenico, potem ko je težko prišel do sape. Manchester United je sicer slavil z 1:0.

Kot navajajo angleški mediji, težave švedskega branilca naj ne bi bile povezane z izbruhom novega koronavirusa v klubu. Zaradi številnih potrjenih primerov okužbe med igralci in osebjem Manchester Uniteda so bili prisiljeni zapreti vadbeni kompleks v Carringtonu, torkovo tekmo premier lige z Brentfordom v zahodnem Londonu pa so prestavili.

Začasni trener Uniteda Ralf Rangnick je po tekmi dejal, da je imel švedski branilec tudi višji srčni utrip kot običajno, zaradi česar so se odločili, da ga zamenjajo. United je v današnji izjavi sporočil: "Victor bo opravil vrsto previdnostnih preiskav. Dobro si je opomogel po težavah, ki jih je doživel na tekmi proti Norwichu. Vse kaže, da to ni povezano z izbruhom novega koronavirusa v klubu."

Čeprav je Rangnick takoj po tekmi v Norwichu objavil optimistično obvestilo o Lindelöfovem stanju, je vratar David De Gea izrazil lastno zaskrbljenost, češ da ga je incident spomnil na Christiana Eriksena in Sergia Aguera, ki sta trenutno na stranskem tiru zaradi težav s srcem. Nekdanji napadalec Manchester Cityja, Argentinec Aguero, ki je trenutno član Barcelone, naj bi sicer po informacijah španskega tiska v sredo napovedal upokojitev.

Manchester United
Sportal Rekordno število okužb, največ težav imajo pri Manchester Unitedu

Angleško prvenstvo, 17. krog:

Torek, 14. december:
Norwich : Aston Villa 0:2 (0:1)
Ramsey 34., Watkins 87.

Manchester City : Leeds 7:0 (3:0)
Foden 8., Grealish 13., De Bruyne 32., 62., Mahrez 49., Stones 74., Ake 78.

Sreda, 15. december:
Brighton : Wolves 0:1 (0:1)
Saiss 45.+1

Crystal Palace : Southampton 2:2 (1:2)
Zaha 2., Ayew 65.; Ward-Prowse 32., Broja 36.

Arsenal : West Ham 2:0 (0:0)
Martinelii 48., Smith Rowe 87. R.K.: Coufal 67./West Ham
Lacazette (Arsenal) je v 68. minuti zapravil 11-m

Četrtek, 16. december:
Chelsea : Everton 1:1 (0:0)
Mount 70.; Branthwaite 74.

Liverpool : Newcastle 3:1 (2:1)
Jota 21., Salah 25., Alexander-Arnold 87.; Shelvey 7. 

Prestavljeno:
Brentford - Manchester United
Burnley - Watford
Leicester City - Tottenham

Lestvica strelcev:

14  Salah (Liverpool), 
9 – Vardy (Leicester),
– Jota (Liverpool),
– Dennis (Watford), Mane (Liverpool), Raphinha (Leeds), Ronaldo (Manchester United), Silva (Manchester City),
 Antonio (West Ham), Gallagher (Crystal Palace), Maupay (Brighton), Mount (Chelsea), Smith Rowe (Arsenal), Son (Tottenham), Wilson (Newcastle)
... 

Ne spreglejte