Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
5. 10. 2021,
17.23

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

Natisni članek

Jan-Christian Dreesen nemško prvenstvo UEFA liga prvakov Bayern München

Torek, 5. 10. 2021, 17.23

1 leto

Polne tribune Allianz Arene

Prekrasna novica za Bayern po "mučnih" 18 mesecih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07
Allianz Arena | Allianz Arena bo proti Hoffenheimu polna do zadnjega kotička. | Foto Guliverimage

Allianz Arena bo proti Hoffenheimu polna do zadnjega kotička.

Foto: Guliverimage

Nemški nogometni prvak Bayern je sporočil, da bodo v skladu z zadnjimi navodili zvezne dežele Bavarske glede obvladovanja pandemije covid-19 spet lahko povsem zapolnili tribune na tekmah nemške bundeslige in lige prvakov. Na naslednji domači tekmi s Hoffenheimom 23. oktobra tako pri Bayernu računajo, da bo na tribunah 75 tisoč gledalcev.

Kevin Kampl
Sportal Frankfurt šokiral Allianz Areno, prva ničla Bayerna

Pogoj za vstop na stadion bo sicer PCT, tekmo si bodo lahko ogledali tisti, ki so cepljeni, prebolevniki ali pa bodo predložili manj kot 48 ur star negativen test, so še sporočili iz bavarskega kluba. Teh pogojev ne bo treba izpolnjevati otrokom, mlajšim od šestih let, ter šolarjem, ki se redno testirajo v šolah. To pomeni, da bo Allianz Arena prvič po letu in pol spet povsem polna oziroma ne bodo v veljavi omejitve glede zasedenosti objekta.

"Zelo nas veseli, da bomo končno spet lahko zapolnili celotno kapaciteto stadiona. Obenem opozarjamo, da še vedno veljajo vsi previdnostni ukrepi, gledalce pa prosimo, da sodelujejo pri izvajanju potrebnih korakov, da bomo na stadionu vsi varni," je dejal član izvršnega odbora kluba Jan-Christian Dreesen in poudaril, da pa bosta še vedno obvezna pogoja: uporaba zaščitnih mask in upoštevanje razdalje.

Navijači Bayerna bodo lahko na naslednji domači tekmi spremljali ljubljence pred polnimi tribunami! | Foto: Reuters Navijači Bayerna bodo lahko na naslednji domači tekmi spremljali ljubljence pred polnimi tribunami! Foto: Reuters

Za prvi tekmi brez omejitev, poleg tiste s Hoffenheimom še dvoboj v ligi prvakov z Benfico 2. novembra, bodo v prodaji le dnevne vstopnice, letne vstopnice pa bodo prvič veljale na tekmi s Freiburgom 6. novembra.

Bavarci so na zadnji prvenstveni tekmi pred reprezentančnim premorom sicer doma doživeli nepričakovan poraz proti Eintrachtu iz Frankfurta (1:2), a so še vedno na vrhu razpredelnice. V ligi prvakov jim gre imenitno, saj so prepričljivo ugnali Barcelono (3:0 v gosteh) in Dinamo Kijev (5:0 doma). 

Ne spreglejte