Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
15. 3. 2017,
16.38

Osveženo pred

12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,88

Natisni članek

Leonardo Jardim Monaco Josep Guardiola Manchester City Diego Simeone Jan Oblak Jan Oblak UEFA liga prvakov Atletico Madrid Kevin Kampl Bayer Leverkusen

Sreda, 15. 3. 2017, 16.38

12 mesecev

Pred današnjima tekmama lige prvakov

Guardiola po 5:3: Če ne bomo dosegli zadetka, bomo izpadli

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,88
Bayer Leverkusen Atletico Madrid | Foto Reuters

Foto: Reuters

Današnji tekmi v Madridu in Monte Carlu bosta sklenili dogajanje v osmini finala lige prvakov. Atletico in Manchester City branita prednost dveh zadetkov, Bayer in Monaco pa jima zagotavljata, da se bosta morala za napredovanje še močno potruditi. V španski prestolnici se obeta slovenski spopad med Janom Oblakom in Kevinom Kamplom.

Atletico – Bayer Leverkusen /4:2 prva tekma/

Štadion Vicente Calderon v Madridu, ob 20.45, glavni sodnik: Sergej Karasev (Rusija)

Verjetni začetni postavi:
Atletico: Oblak; Juanfran, Godín, Giménez, Hernández; Carrasco, Ñíguez, Koke, Partey; Griezmann, Correa.
Bayer: Leno; Da Costa, Jedvaj, Dragović, Wendell; Baumgartliner, Kampl; Bellarabi, Volland, Brandt; Hernández.

Manjkajo:
Atletico: Gabi, Filipe Luis (oba kaznovana), Tiago, Fernandez, Gameiro (vsi poškodovani)
Bayer: Calhanoglu, Henrichs (oba kaznovana), Bender, Kiessling, Tah, Toprak (vsi poškodovani), Havertz (šolske obveznosti)

Jan Oblak je dvoboj v Leverkusnu spremljal s klopi za rezervne igralce, danes pa naj bi branil od prve minute. | Foto: Guliverimage/Getty Images Jan Oblak je dvoboj v Leverkusnu spremljal s klopi za rezervne igralce, danes pa naj bi branil od prve minute. Foto: Guliverimage/Getty Images "Čeprav smo zmagali v Nemčiji, smo izkusili nekaj zahtevnih trenutkov. Bayer je zelo nevaren v protinapadih. Pričakujem, da si bo nekaj priložnosti priigral tudi danes. Izločilni del tekmovanja je lahko nevaren v vsakem trenutku. To ne govorim le zaradi tega, kar se je zgodilo v Barceloni," trener Atletica Diego Simeone ostaja previden, čeprav si je na prvi tekmi zagotovil lepo prednost.

Čudežni preobrat Barcelone, ki je nadoknadila zaostanek po 0:4 v Parizu, mu je dal misliti, še bolj pa prepričanje, da lahko Bayer Leverkusen ponovno namuči obrambo Atletica. Na tekmi v Leverkusnu je dvakrat premagal Miguela Angela Moyaja, tokrat pa bo med vratnicama stal Jan Oblak, ki bo tako prvič po vrnitvi v vrata Atletica okusil igranje v ligi prvakov.

Torres prvič po strašljivi poškodbi v La Coruni

Diego Simeone je na prvi tekmi premagal Rogerja Schmidta. Bo tudi njegovega naslednika? | Foto: Reuters Diego Simeone je na prvi tekmi premagal Rogerja Schmidta. Bo tudi njegovega naslednika? Foto: Reuters Atletico bo brez kapetana Gabija in Filipeja Luisa, ki sta kaznovana, manjkal bo tudi poškodovani Francoz Kevin Gameiro, ki je na BayAreni prispeval zadetek in podajo. Prvič po strašljivi poškodbi, ko je ostal brez zavesti na gostovanju v La Coruni, a jo na srečo odnesel brez večjih poškodb glave, bo za tekmo kandidiral Fernando Torres.

Težav z zdravjem nima več Črnogorec Stefan Savić, ki jo je skupil na nedavni tekmi pri Krhinovi Granadi in si poškodoval nos.

V taboru Atletica so previdni. Dogodkov noče prehitevati niti Diego Godin. Obrambni steber Atletica je izpostavil, da rdeče-beli razmišljajo le o tem, kako še enkrat premagati lekarnarje, nikakor pa o morebitnih tekmecih v četrtfinalu.

Nevsakdanji razlog za odsotnost Nemca

Nemški čudežni deček Kai Havertz, ki je v tej sezoni za Bayer odigral že 16 tekem, ni odpotoval v Španijo. Sedemnajstletni zvezni igralec, ki mu napovedujejo bleščečo prihodnost, je ostal v domovini. Čeprav se mu je ponujala priložnost, da bi se na povratni tekmi osmine finala lige prvakov pomeril z enim izmed najmočnejših evropskih klubov, bo na dan srečanja sedel v šolske klopi.

Najstnik Kei Havertz spada med najbolj nadarjene nemške nogometaše. | Foto: Guliverimage/Getty Images Najstnik Kei Havertz spada med najbolj nadarjene nemške nogometaše. Foto: Guliverimage/Getty Images

Pisal bo pomembno kontrolno nalogo. Razlog, zaradi katerega bo nogometni otrok Alemannie iz Aachna izpustil pomembno tekmo v Madridu, vrhunec evropske sezone, je odjeknil po svetu. Mladi Havertz, ki je na prvi tekmi osmine finala proti Atleticu zaigral od prve minute, je prejel ogromno želja in spodbud, povezanih z izpitom v šoli.

Turek ni vrgel puške v koruzo

Turek Tayfun Korkut v ligi prvakov kot trener ne želi debitirati s porazom. | Foto: Guliverimage/Getty Images Turek Tayfun Korkut v ligi prvakov kot trener ne želi debitirati s porazom. Foto: Guliverimage/Getty Images Lekarnarji v Madrid prihajajo motivirani. Trenersko paličico je prevzel Tayfun Korkut, nekdanji turški reprezentant, ki je nasledil Rogerja Schmidta. Na prvem nastopu je v soboto doma remiziral z Werderjem (1:1) in prekinil niz treh zaporednih porazov.

Nemci ne blestijo v bundesligi. Zasedajo komaj deseto mesto. Ker bo do konca prvenstva odigranih le še deset tekem, si ne smejo več privoščiti spodrsljajev, če se želijo povzpeti do mest, ki vodijo v ligo prvakov. Zahteven podvig bo skušal opraviti Korkut.

"Radi bi bili v položaju, ko bi začutili, da smo še vedno v igri za napredovanje," si je zaželel Turek. Če bo želel napredovati, bo moral v Madridu doseči najmanj tri zadetke. Ekipa je zdesetkana, saj bo zaradi takšnih in drugačnih razlogov manjkalo kar sedem igralcev. Kevin Kampl, za katerega se zanima tudi Atletico, bo v udarni enajsterici.

Kevin Kampl se bo še enkrat predstavil proti evropskemu podprvaku, ki bi ga rad poleti pripeljal v Madrid. | Foto: Guliverimage/Getty Images Kevin Kampl se bo še enkrat predstavil proti evropskemu podprvaku, ki bi ga rad poleti pripeljal v Madrid. Foto: Guliverimage/Getty Images

Monaco – Manchester City /3:5 prva tekma/

Štadion Louis II. v Monte Carlu, ob 20.45, glavni sodnik: Gianluca Rocchi (Italija)

Verjetni začetni postavi:
Monaco: Subašić; Sidibé, Raggi, Jemerson, Mendy; Silva, Bakayoko, Fabinho, Lemar; Mbappé, Falcao.
Manchester City: Caballero; Sagna, Stones, Otamendi, Clichy; Fernandinho; Sterling, De Bruyne, Silva, Sané; Agüero.

Manjkajo:
Monaco: Glik (kaznovan), Boschilia in Carrillo (oba poškodovana)
Manchester City: Gabriel Jesus (poškodovan)

Po lepotici v Manchestru, ki jo je po veličastnem podvigu dobil Manchester City in premagal Monaco s 5:3, se v Monte Carlu obeta nov spektakel, oplemeniten s strelskim festivalom. Na štadionu Louis II., kjer Monaco z mlado in napadalno usmerjeno ekipo v tej evropski sezoni še ni izgubil, ne bo manjkalo zanimivih prizorov.

Spomin na nepozabno srečanje na Etihadu, ki je postreglo kar z osmimi zadetki. | Foto: Guliverimage/Getty Images Spomin na nepozabno srečanje na Etihadu, ki je postreglo kar z osmimi zadetki. Foto: Guliverimage/Getty Images

"Obe ekipi bosta igrali napadalno. Potrebujemo vsaj dva zadetka za napredovanje, zato se bom trudili, da zatresemo mrežo gostov. Kakovost njihovih posameznikov nam bo predstavljala resnično nevarnost, saj lahko dosežejo zadetek v vsakemu trenutku. Za napredovanje bomo potrebovali vsaj tri gole," si je Portugalec Leonardo Jardim, ki vodi Monaco, zamislil sanjski scenarij z zmago 3:1.

Nekaj sivih las mu povzroča poškodba Kolumbijca Radamela Falcaa, ki pa na njegovo srečo ni resnejša, tako da bo prvi napadalec Monaca tekmo najverjetneje začel od prve minute.

Guardiola vabi ljubitelje nogometa

Zvezdniki Manchester Cityja na zadnjem treningu pred tekmo v Monaku. | Foto: Guliverimage/Getty Images Zvezdniki Manchester Cityja na zadnjem treningu pred tekmo v Monaku. Foto: Guliverimage/Getty Images Manchester City je v zadnjih tednih neustavljiv. Pod vodstvom Josepa Guardiole na zadnjih 11 tekmah ni doživel poraza. V statistiki v oči bode le dejstvo, da v tej sezoni na gostovanjih v ligi prvakov še ni zmagal. V Monaku bi mu do napredovanja v četrtfinalu zadoščal tudi poraz z zadetkom razlike.

"Če ne bomo dosegli zadetka, bomo izpadli," opozarja Katalonec, ki je po odhodu iz Barcelone z Bayernom zaman naskakoval evropski naslov, lahko pa ga osvoji z bogatim angleškim klubom iz Manchestra.

"Najboljši način branjenja je zadeti čim več zadetkov. Ko gre za način doseganja zadetkov, je Monaco najboljši na svetu. Takšen vtis sem dobil na zadnji tekmi. Vedno napadajo s petimi ali šestimi igralci. Danes bomo spremljali fantastično tekmo. Povabil bi ljubitelje nogometa, da se zleknejo v naslonjač, prižgejo televizijo in uživajo," je prepričan v novi spektakel. Začel se bo ob 20.45, tako kot "slovenski" obračun v Madridu.

Ne spreglejte