Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
13. 9. 2016,
7.15

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

1

Natisni članek

Manchester City Manchester United Jose Mourinho Josep Guardiola Arsenal Liverpool Tottenham Leicester City

Torek, 13. 9. 2016, 7.15

6 let, 6 mesecev

angleško prvenstvo, 4. krog

Podvig Lukakuja, prvi spodrsljaj Chelseaja, Guardiola zasenčil Mourinha

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

1

Foto: Guliver/Getty Images

V velikem derbiju 4. kroga angleškega prvenstva je Manchester City na Old Traffordu premagal Manchester United z 2:1. Josep Guardiola je tako v trenerskem obračunu zasenčil starega znanca Joseja Mourinha. Liverpool je na Anfieldu nadigral branilca naslova Leicester Cityja (4:1). V ponedeljek je Everton na krilih Romela Lukakuja s 3:0 premagal Sunderland.

Težko pričakovani derbi, ki se je zapisal v nogometno zgodovino, so bolje začeli gostje. Izbranci Josepa Guardiole so si po 36 minutah priigrali prednost dveh zadetkov, nato pa je v zaključku prvega dela zaostanek za rdeče vrage znižal Zlatan Ibrahimović. Šved je izkoristil napako vratarja Cityja Claudia Brava, ki ga je Guardiola v poletnem prestopnem roku pripeljal iz Barcelone, klub pa je zapustil prvi vratar angleške reprezentance Joe Hart.

Ibrahimović poskrbel le za častni zadetek 

Sinje-modre je v vodstvo popeljal belgijski reprezentant Kevin de Bruyne, nato pa je Old Trafford zavil v črno še nadarjeni Nigerijec Kelechi Iheanacho. Mrežo Davida de Gee je zatresel po strelu de Bruyna, ki je zadel okvir vrat, žoga pa se je odbila do mladega Afričana.

Šved Zlatan Ibrahimović se je med strelce vpisal še na četrti zaporedni tekmi v dresu Uniteda. | Foto: Reuters Šved Zlatan Ibrahimović se je med strelce vpisal še na četrti zaporedni tekmi v dresu Uniteda. Foto: Reuters

Strateg Manchester Uniteda Jose Mourinho, ki je podobno kot Guardiola v uvodnih treh krogih angleškega prvenstva osvojil maksimalnih devet točk, je v začetku drugega polčasa poslal v ogenj dva rezervista. Igrišče sta zapustila Jesse Lingard in Henrikh Mkhitaryjan, v igro pa sta vstopila Marcus Rashford in Ander Herrera.

Rashford je v 69. minuti s pomočjo Ibrahimovića zatresel mrežo, a je glavni sodnik Mark Clattenburg zadetek razveljavil zaradi nedovoljenega položaja Šveda. V dresu Cityja je v premier ligi debitiral Nemec Leroy Sane. V 60. minuti je zamenjal Raheema Sterlinga. Njegov soigralec de Bruyne, ki je pred prihodom v Manchester blestel v nemški bundesligi, bi v 75. minuti skoraj dosegel še en zadetek. Stresel je vratnico. Sreča je bila na strani Uniteda, ki si je ob bučni podpori navijačev prizadeval izenačiti, a se mu namera ni posrečila. City, ki je bil zelo nevaren iz protinapadov, je osvojil tri točke in ostal stoodstoten v angleškem prvenstvu.

Arsenal se je rešil

Lukaku je po v angleškem prvenstvu dolgem času zatresel nasprotnikovo mrežo. V enajstih minutah je dosegel tri gole. | Foto: Getty Images Lukaku je po v angleškem prvenstvu dolgem času zatresel nasprotnikovo mrežo. V enajstih minutah je dosegel tri gole. Foto: Getty Images Poleg tekme na Old Traffordu je bilo v soboto odigranih še šest tekem. Najvišje zmage se je veselil Tottenham, ki je s 4:0 premagal Stoke City, Arsenal je do zmage prišel v sodnikovem podaljšku, ko je z enajstmetrovke zadel Santi Cazorla, West Ham pa je po vodstvo z 2:0, proti Watfordu na koncu izgubil z 2:4.

Chelsea je v nedeljo gostoval pri Swanseaju in remiziral z 2:2. Prvič, odkar je na njihovo klop sedel Italijan Antonio Conte, so Londončani izpustili točke v prvenstvu.

Po dolgem času pa se je izkazal belgijski reprezentant Romelu Lukaku. V dresu Evertona vse od marca ni dosegel gola, zdaj pa je v enajstih minutah dosegel tri in popeljal svoj klub na gostovanju pri Sunderlandu do gladke zmage s 3:0. 

 

 

Najboljši strelci:

4 - Ibrahimović (Manchester United), Antonio (West Ham), Costa (Chelsea)
3 - Agüero (Manchester City), Capoue (Watford)
...

Ne spreglejte